Strumfi de iulie-august 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Cristina petrecere frumoasa. sa ne pui poze sa ne inspiram si noi.

Eu ieri am fost la niste prieteni la un gratar. Asa de bine m-am simtit. Au ditamai curtea. Ce bine de voi fetelor de stati la casa. Altceva frate. Am fost asa: gazda ii insarcinata in 7 luni, eu cu Dariuta de 2 luni, cineva cu un baietel de 8 luni (frumos foc) si altcineva cu o fetita de un an.
Toate bune si frumoase pana cand a inceput fetita a mai mare sa planga. Atunci, ca niste adavarati sustinatori, au inceput si baietelul si fetita mea. Ziceai ca-i simfonia a -2a.
Fata mea a stat afara de la 4 la 23 cu intrat in casa de vreo 3 ori a cate juma de ora.

Si inca ceva. Ta, ta ta....
I-am luat un nou leganus electric si asta o legana prea tare. Nici nu se compara cu jaful ala de il luasi prima data. Vi-l recomand din toata inima. Fata sta in el acum de la 12. L-am luat de la magazinul Barza de pe Vacaresti cu 3 mil si e super. E si mai inalt un pic, i se detaseaza scaunul (sezlongul) de poti sa il iei in pat cu tine. Se transforma si in scaunel. Gata, ca le fac reclama.

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

La multi ani Mariilor si Marianilor!

Pentru cele care au facut vaccinul BCG (contra tuberculozei) la copii: e musai sa coaca sau e de ajuns daca se inroseste zona? Bebitei mele i-a apaut o umflatura rosie pe la o luna, dar nu a facut puroi. Asta poate sa insemne ca nu a prins vaccinul? O sa merg cu ea la pediatru la controlul de 2 luni, dar eram curioasa daca voi stiti ceva despre asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

La multi ani Mariutelor !!! Sa va distrati frumos.Poate strumfitele un somnic lungggg la noapte sa se bucure si mami.

Poze noi jun.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

buna ziua!
Suntem de 2 zile in Constanta la ai mei si abia reusesc sa va prind din urma cu cititul, desi ma chinui sa va si scriu tot de atunci. In primul rand sa le zic fetelor care vorbeau de apa pt lapte. Vedeti ca exista Humana Milkwasser, nu stiu daca scriu corect, este apa pt preparat formula si costa vreo 7.5 roni 1.5 l. Este din aceeasi gama cu Milkzucker,pe care si noi il folosim cu succes.
cat despre disputa voastra, pot spune doar ca sunt la mijloc. pana acum o luna ma aflam cu siguranta de partea Anyei,Valen, jadi, Simo si restul trupei. Am blamat-o pe fina mea ca a renuntat prea usor la alpatat si pe oricine mai auzeam cu asa ceva. Dar DD a vrut sa-mi arate ca unele persoane chiar sunt indreptatite sa dea si lapte praf la copii. NU stiu daca eu intru in acea categorie dar stiu sigur ca acum asa simt si daca cumva am ales alternativa alimentatiei mixte si pentru a-mi fi mai usor si mie este pacatul meu! Imi iubesc copiii mai mult decat orice pe lume si stiu ca CEL MAI BUN E LAPTELE MATERN dar de data asta am vazut pe propria-mi piele ca uneori e necesar sa apelezi la lapte formula si la noi daca ne-a zis doct. Craciun sa-i dam formula, ca Horia nu lua DELOC in greutate, am mers pe mana lui. Deja eram depresiva si pe stres pierdusem aproape de tot laptele si in starea asta nu puteam fi de folos nici unuia dintre copii. Dar fiecare aici are povestea ei, ne-o spunem nu ca sa fim surse de inspiratie pentru celelalte cat din placerea imparatisirii propriei experiente, cum am facut si cu povestile nasterii. Imi pare rau aici daca am indus pe cineva in eroare cu povestirile mele sau am descurajat pe cineva. Pana la urma fiecare mamica face cum crede mai bine pt puiul ei, ca avem si ceva instincte cu care ne-a dotat Mama Natura.
Andicu,lasa supararea, vrei sa ne vedem cumva? Da-mi un PM cu nr tau de tel daca vrei sa ne cunoastem!.
Cat despre raspunsuri la intrebari adresate de mii de ori, MULTUMESC din tot sufletul fetelor care au rabdare sa raspunda si sa acorde timp si problemelor celorlalti. MI-ar fi tare drag sa va pot fi si eu de mai mult folos, ca am experienta primului copil si acum sunt la al 2-lea dar cred ca acum isi spune cuvantul ritmul meu dezordonat pe care l-am avut o viata si care acum ma face sa simt ca as fi permanent in haos.
Si noua ne curge un ochisor, am facut analiza de scretie la Medlife si a iesit curata, deci e un canal lacrimal infundat, asta inseamna ca dam inainte cu masaj si ser fiziologic.
problema care ma apasa tare de tot este o haraiala pe care am remarcat-o din primele zile de viata si pe care o puneam pe seama vreunui mucisor mai profund, pe care nu-l puteam scoate cu pompita obisnuita. Dar l-am curatat si cu apa de mare si Batista Bebelusului si haraiala persista, nu e tot timpul, dar mai mult cand se trezeste din somn si plange sau cand papa. Mama zice ca e posibil sa fie un polip mai mare, nu stiu sa cred dar mi-e tare teama. Anya, m-ai putea ajuta cu o parere despre aceasta problema? Pliiiz?
Afara nu l-am mai scos pe Horia de joi de cand am venit, mi-e teama ba de vant, ba de aerul prea rece, ba de umezeala, cred ca am inceput sa-l cocolosesc prea mult. Am ajuns insa la concluzia ca piticul meu este opusul lui frati-su si ii place sa fie imbracat mai gros, cand ii pun inclusiv manusele ca are mainile prea reci doarme mai bine si mai mult. Nu ii pun caciulita dar nu-i lipseste maneca lunga si putin invelit. de bubite de caldura nu am scapat, dar le avea de cand il tineam numai in maiou. apropos, cand devin ingrijoratoare? Sunt multe multe, nu au cap alb insa, sunt micute si rosii in anumite zone.Aaaa, si a mai facut cojite in cap si la sprancene dar il dau cu crema speciala de la Mustela.
Gata, v-am facut capul mare cu suferintele mele, va pup pe toate cu drag!

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Pentru ca tot se discuta atat de alaptat, v-am trimis pe mail-ul comun un filmuletz super ca sa ne mai descretzim fruntzile!

P.S. Si eu alaptez exclusiv...si fiecare zi e o provocare pentru mine(v-am mai povestit eu ca Mihnea al meu iubeste tzatza ca sarea in ochi).Am avut de toate...depresii,febra laptelui(de 2ori), dureri sani + binevoitori care ma sfatuiau sa ii dau formula(am plecat din spital cu recomandarea din partea dr neonatolog "Du-te acasa si da-i lapte praf"),dar eu nu m-am lasat...ca asa e neamul meu de olteanca!

Pupici si vizionare placuta!

M. si Mihnea Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cristina petrecere frumoasa la botez.

La multi ani Mariilor!

Eu sunt suparata putin caci ieri dupa mesajul lui Valen legat de singuratate am sunat-o pe mama sa vorbim, poate sa aud o vb buna. Tot ce am auzit a fost o serie de intrebari de genul "ii dai ceai? ii dai vigantol (aici nu se da)? Am vazut pozele si e prea dezbracata, vezi ca receste la stomac, iti trimit eu lapte mai bun din Romania, nu mai da cu sudocream da-i cu cutaden ca-i mai bun, etc". In concluzie, la raspunsul meu ca nu-i dau ceai pt ca nu vreau sa-i dau zahar deloc in plus nu vad la ce o ajuta ceaiul, ca nu ii dau vigantol caci mi s-a explicat de ce nu se da si nu consider ca fac rau, ca sudocremul este o crema foarte buna, ca nu diversific copilul inainte de 6 luni, ca avem si noi aici lapte praf bun si creme ca nu sunt in Somalia, am primit o serie de ironii de genul "cum le stii tu pe toate, nu inteleg de ce esti refractara ca te invat de bine" vorbit in doi peri foarte ironic deci la final nu pot zice decat ca mai avea putin sa-mi zica ce mama incapabila sunt, oricum asa m-am simtit dupa atitudinea ei. Parca aveam 15 ani si eram obraznica, ca nu o ascultam pe ea.

Ea l-a crescut pe Cosmin eu munceam si ea acasa cu el, nu ma plang cum l-a crescut insa nu am avut dreptul sa zic nimic niciodata ca imi zicea ca sunt nerecunoscatoare. In concluzie de cand l-am luat pe Cosmin aici am devenit mama incapabila, asa m-a tratat, nimic din ce fac nu e bine daca nu fac ca ea.

In fine m-am descaracat, imi cer scuze, sariti peste mesajul meu daca e deranjant, numai ca ma simt tare singura aici si cand imi vb si mama in doi peri de mai avea putin sa-mi zica ca omor copilul ca nu-i dau ceai, ca nu ii dau vigantol si ca nu o diversific mai devreme de 6 luni.

Deni noi fiind fetite trebuie sa impresionam, deci avem lacrimi de la cateva zile. Sa vezi cu lacrimi imense ii curg cand plange. Mi se rupe sufletul. Felicitari pt lacrimile lu Dodo.

Am vazut pozici cu iezii si sunt superbi, Gabi mai faci? Ca tu faci copii frumosi ar fi pacat sa te opresti.

Si am mai vazut pozici cu Kevin care mi-a rapit inima, si |Nikole care e frumoasa rau.

Va pup

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

1. Daca pana acum ma gandeam ca unele sunteti mai lipsite de probleme iacata ca nu sunteti.E tare greu departe d casa si credeam ca numai eu sunt aia mai nebuna si mai singura in lume!Dar si mai greu e cand suni aks si atunci nu auzi decat cicaleala si alte alea.Daca nu e soacra care te bate la cap e mama sigur!

Eu nu stiu cat voi mai suporta reprosurile lu soacramea si voi incepe sa ii raspund.PUNCT M-AM SATURAT!

2. Anya merci de raspuns credeam ca tre facuta neaparat pana in 3 luni.

3. Andutzy copii se cojesc pe cap.. Se poate sa se cojeasca si al tau chiar daca mai tarzior mie maikmea asha mi.a zis ca deabea pe la 3 luni m.am cojit eu pe cap acu nusu daca e o informatie foarte corecta.

4. danagh mdaaaaaa vine o mireasma asha imbatatoare din pemparshi ...

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

povestea lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

copilu' meu nu mai scapa de cosuletele de pe fatza. sunt rosii si cu capu alb. cosuri adevarate. a trecut caldura si tot mari sunt. ce sa-i fac?
voi la baie cum ii tineti? culcati pe spate in caditza sau ii tineti sprijiniti pe mana? nu stiu cum sa explic.......
Luna mama ta seamana cu spoacramea leit. asa ca te inteleg perfect. nimik din ce fac nu e bine, de parca ar sti ea ce e bine pt copilu meu.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mychy si fie-mea are si aici nu e foarte cald. Mie mi-au zis sa le las in pace.

Faza cu mama e ca nici n-a vazut-o, i-am zis si ieri sa vina de Craciun si cica se mai gandeste.

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexi22 spune:

BUNA,

nu vreau sa intru in contradictoriu cu nimeni dar sunt de aceasi parere ca si Andicu nu inseamna ca daca am renuntat la alaptat tre sa fim judecate,consider ca laptele de mama e cel mai bun dar daca nu sa putut ce sa facem.eu una m-am muls si ii dadeam cu sticluta ca nu vroia sanul dar eu am o problema mai veche cu sanul si din cauza asta am renuntat la lapte ca trebuia sa ajung la operatie desi se zice ca alaptatul rezolva problemele ,la mine nu a functionat.
despe depresii unele nu pot intelege cum e sa ai o sarcina cu probleme si obtinuta greu cand treci prin asa ceva stii cum e .
precizez ,nu fac referire la nimeni si nu vreau sa supAR PE NIMENI.

mami degiulia rebeca 13.08.2007
http://community.webshots.com/user/alexi84

Mergi la inceput