Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Pai la gatit poti folosi cit vrei, Ramona, ca etanolul se evapora la temperaturile alea. Ramine aroma.

Asa gindeam si eu. Am mai scris chestia asta la un moment dat si unii m-au acuzat ca sint mama denaturata (nu asa pe scurt, au detaliat...)

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by RamonaD

-pentru cei care nu stiu,cei care consuma frecvent alcool sunt alcoolici si nu alcolisti,cum am vazut ca scria cineva mai sus.Scuze,dar nu m-am putut abtine de la remarca.
-nu este o regula sa faci ce ai vazut in familie;de exemplu in familia mea tata "le avea" in tinerete cu bautura,dar mie nu-mi place alcoolul.Acest lucru e valabil si-n cazul fumatului.Cunosc persoane care au incercat sa ia de la parinti,din mediul in care s-au nascut,doar ce e bun.Nu beau si nu fumez desi am vazut asta in familie...asa ca...
-copiii mici chiar pot fi curiosi-imi amintesc ca avea cativa ani cand am gustat dintr-un pahar cu alcool,cand nu se afla nimeni in preajma,doar pentru a vedea ce gust are.Nu stiu ce sa zic despre parintii inconstienti care le dau sa guste?!Poate apare vreun psiholog pe aici si ne lamureste cum sta treaba.
-Nici eu nu-i suport pe cei cazuti in patima alcoolului,cu starile lor schimbatoare-de la veselie la cearta si scandal.Sunt atat de previzibili,de penibili...Am vazut si femei baute-sunt atat de urate!!!

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Nu e vorba de gustat. Am vazut cu ochii mei parinti care imparteau frateste cu copii de 3-4 ani paharul cu bere. Si nu doar incidente izolate din pacate.

Repet, problema mare nu este ca daca il obisnuiesti cu gustul bauturii va deveni alcoolic mai tarziu ci ca alcoolul, chiar si in cantitati mici, administrat in mod repetat duce la afectarea ireversibila a creierului manifestata prin grade variate de retard intelectual.
Si, evident, ca acest lucru este valabil si in privinta drogurilor.

Cu fumatul lucrurile stau putin diferit.
Inhalarea de fum lateral (fumatul pasiv al copiilor care traiesc in case in care parintii fumeaza) este o cauza directa de bronsita acuta si mai ales cronica, creste numarul de infectii virale ale cailor respiratorii superioare si, probabil, riscul de cancer mai tarziu in viata.
Apoi, cu cat te apuci mai devreme de fumat cu atat afectarea cronica a plamanilor se instaleaza mai repede si cu o evolutie mult mai grava.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:

Pai la gatit poti folosi cit vrei, Ramona, ca etanolul se evapora la temperaturile alea. Ramine aroma.

Asa gindeam si eu. Am mai scris chestia asta la un moment dat si unii m-au acuzat ca sint mama denaturata (nu asa pe scurt, au detaliat...)

The best thing you can do for your children is to love your wife.

De aia nu-mi plac mie exagerarile si generalizarile. Intii sa disecam problema si apoi sa punem etichete.

Mergi la inceput

Macar de ar citit toti parintii de pe DC ce a scris Sheannamp de 2 pagini incoace! Si de ar spune si la alti parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

ei lasa, sa nu exageram...nici eu n-as fi in ruptul capului de acord sa ii dau copilului vreo gura de bere...insa de aici si pana la...

Mergi la inceput

Pina la ce, axxa? Sint adevaruri medicale, constatate de doctori din toata lumea! De ce crezi ca in alte tari este ilegal consumul de alcool de catre minori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

SI ACU DACA I-AM DAT SA GUSTE SUNTEM DENATURATI?

inconstienti?

stim cu toti efectele alcolului, suntem care-l toleram mai mult sau mai putin, sunt unii care ne spun sa bem cate un pahar pe zi ca face bine, altii ca nu, dar ma intreb oare atunci deci astia care am gustat in copilarie mai mult sau mai puti, depinde de mediul unde am crescut avem toti IQ mic? adica, sa luam cazul romaniei de la tara, dar care a dat tone de inginerii, programatori, profesori academicieni si mai stiu eu catzi alti astia sunt aia care nu baura alcool, iar noi astilalti care nu ne spunem nicicum- nici medici, nici economist , director eram aia cu biberonul de vin/bere/palinka?

ca nu inteleg sa-mi explice cineva.......va rog

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

nu e mai bine sa explicam copilului efectele alcolului de mici? ale tzigari, siasa mai departe?

eu i-am dat copilului sa guste si bere si vin si cidru, si nu pt ca nu puteam sa nu-i refuz asta dar pt ca odata descoperit ca nu e ceva bun ca si gust, exceptand cidrul, si explicandu-i frumos ca daca bei te doare capul si ce se poate intampla deja stie ca e cah
adica asa am considerat eu ca-mi invat copilul si sunt incostienta?

prefer asa decat bunici care-mi puneau un pahar de vin la masa si care nu mi-au explicat niciodata ca o sa ma doara capul si ca ar fi bine sa mananc macar inainte

si poate ca-s un caz fericit, pt ca crescand mai mare am vazut singura efectele alcolului si am refuzat cand nu voiam
si nu-mi desconsider parinti si bunici pt asta pt ca asa era modelul prin zona noastra, fiind crescuta intr-o zona viticola
si nici nu am avut parinti sau bunici alcoolici, beau o bere poate la 2 saptamani acuma vara, iarna poate ca o sticla de vin pe luna in familie iar daca vreau un regal prefer cidrul de mere de 2% care e mortal aici la quebec- ma refer la cidru artisanal facut in mici ferme

iar daca-l refuza ca nu-i bun nu ramane ca si fructul oprit?
oricate exemple ii dam la un moment dat o sa vrea sa guste?
am multe amintiri de felul asta din copilaria si tineretea mea cu fructul oprit, si nu ma refer aici numai la alcool si si gen sa nu ai un prieten, sa nu aduci colegi acasa....tra la la

cei care in schimb fac asta inca regulat o fac pt ca asa au fost crescuti si dau vina si pe informatia minima a efectelor pe termen lung a alcoolului sau tutunului sau drogurilor oferita in Romania

si nu cred ca numai romania se lupta cu problema asta

atata timp cat exista controvorse atata timp cat exista modelul , cultura stramosilor va fi freu la multi ca adulti sa accepte schimbarea pt ca ei asa au fost invatati si a mers si asa

si da fac parte din aceasta clasa, insa consider ca daca oferim in acelas timp si efectele negative si ce se poate intampla daca vor si ei paharul lor vor refuza singuri si incet incet vor constientiza singuri pericolul

problema este cand ajung mai mari cum ii tinem, pt ca varste mici ii mai tzi in frau dar la 16 ani? si da aici e interzis sa cumperi alcool, dar tinerii sunt ingeniosi si gasesc ei o sursa de aprovizionare

iar poate ca unii o fac din comoditate , daca au un copil mai capricios si mai marait si mai vorbaretz si rasfatat- detin si eu una bucata si la care DE CE NU E BINE/BUN , dar de ce facem asa e tot a doaua fraza pt un pic de liniste fac orice

si da ma consider slaba pt ca uite veni din vacanta unde oricat m-am straduit am cumparat totusi coke- tentatia e mare....si am mancat la burger king minunati cartfi prajiti plin de stim cu toti ce, dar cand te roade stomacu dupa o mie de km si mai ai garla pana acasa ce faci?

problema o consider cazurile zilnice, cultura inradaciunata ca tre sa guste, sa stie la la la si NU ziua lu tati cand ai 3 invitai si se bea cate un pahar de vin la care e lasata sa-si bage degetul sa vada cum e, ce e, din ce e si alte intrebati inimaginabile la care se gadeste piski meu

iar la cum o stiu pe fie-mea daca ar fii intr-o familie in care s-ar consula alcool zilnic sau saptamanal si nu i s-ar fi oferit si ei nicoiodata ocazia sa vada ce, cum, de ce e asa cu alcoolul, la un moment dat ai vede-o cu un npahar lasat pe undeva, gasit de ea victorios si cu rasul de soricel....ha ca l-am gasit, l-am baut, gustat.....
dar noi nu detinem alcool in casa, dar intrebarea vesnica cum o controlez la 16 ani ma macina inca, probabil ca pana atunci mai descopar noi technici de vorbire la care copilul asculta receptiv si nu-mi iese din cuvant........

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Si eu tot denaturata, mai ales ca fiimiu (6 ani) mi-a spus cand am pus puiul la cuptor sa-i pun "otet din ala care il face fraged si bun". (in traducere vin)

Si mai denaturata ca i-am dat sa guste si din bere si din vin. Daca a dorit a doua gura, i-am explicat care sunt efectele si ca nu se poate s-o mai ia pe a doua. Si fiindca berea a fost singura din care a mai vrut, i-am cumparat fara alcool. Au trecut vreo doi ani de cand nici macar nu a mai cerut sa guste. Se pare ca nu va deveni alcoolic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by Pucku

SI ACU DACA I-AM DAT SA GUSTE SUNTEM DENATURATI?

inconstienti?

stim cu toti efectele alcolului, suntem care-l toleram mai mult sau mai putin, sunt unii care ne spun sa bem cate un pahar pe zi ca face bine, altii ca nu, dar ma intreb oare atunci deci astia care am gustat in copilarie mai mult sau mai puti, depinde de mediul unde am crescut avem toti IQ mic? adica, sa luam cazul romaniei de la tara, dar care a dat tone de inginerii, programatori, profesori academicieni si mai stiu eu catzi alti astia sunt aia care nu baura alcool, iar noi astilalti care nu ne spunem nicicum- nici medici, nici economist , director eram aia cu biberonul de vin/bere/palinka?

ca nu inteleg sa-mi explice cineva.......va rog

Pai DA. Mama care da alcool copilului nu se poate chema decit inconstienta, sau nestiutoare.
Acum daca tie nu ti s-a facut creierul burete fiindca ai baut in copilarie, nu inseamna ca toata lumea poate bea linistita. Si nu generaliza, ca si eu am crescut la tara si in nici un caz nu poti sa spui ca marea majoritatea parintilor de la tara au dat copiilor sa bea din frageda pruncie. Da, sint, au fost si vor mai fii parinti care dau de baut copiilor. Unii nu patesc nimic, dar altii da. Daca tu nu stii, nu inseamna ca nu se poate intimpla.
Eu nu inteleg, de ce sa risti sa pateasca copilul tau ceva ? De ce mai tirziu sa te gindesti: "poate daca nu-i dadeam sa bea cind era mic, nu tragea asa des acum la masea". Nu trebuie neaparat sa fii alcoolic, ajunge doar sa bei regulat mai mult de un pahar. Crezi ca face bine ? Sau daca nu cazi sub masa nu se pune, nu ?

Sint atitea cazuri de oameni care nu pun alcool in gura si sint bolnavi de ciroza, ma intreb daca ar fi baut si alcool din frageda copilarie, care ar mai fi fost speranta lor de viata?
IQ-ul ar trebui sa fie ultima grija a unui parinte care da copilului mic sa bea alcool.

Si sincer, asa cum spunea cineva mai de mult la un subiect referitor la diversificare, ce-i aia sa guste ca pofteste? O fi vreo gravida si pierde sarcina (desi si aici am ceva dubii, dar este alta poveste) De ce sa guste ? Pa-i sa-i dam sa guste si substantele de curatat, de vopsit, etc., sa stie copilul ce gust au.

Eu una as amenda usturator parintii care dau alcool minorilor. Oare de ce exista acea prevedere care interzice vinzarea alcoolului si tigarilor catre minori ? Ca sa le dam noi ? Sau intotdeauna noi sintem mai destepti ?

Referitor la o postare a altcuiva de mai sus, de ce sa nu ma intereseze ce face vecinul ? In citiva ani copilul vecinului creste mare, se urca baut la volan (caci bautura va fi ceva natural pt. el) si da peste mine, peste copilul meu sau peste altcineva? De ce sa nu ma intereseze ?

Putem extinde aceasta problema asupra gravidelor. Unele beau, nu mult, dar beau si in timpul sarcinii. Dar nu se gindesc la acel pahar de bautura, care pt. ele nu e nimic, ce efect are asupra fatului nenascut. Daca altii au facut asa si nu li s-a intimplat nimic nu inseamna ca este bine, iar tie sau copilului tau nu vi se poate intimpla nimic. Daca nu te intereseaza, este altceva. Dar nu incerca sa convingi pe altii ca ceea ce faci tu este bine.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput