Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Copii nu au alcool dehidrogenaza (o enzima ce se ocupa cu metabolizarea, adica, transformarea alcoolului in produsi mai putini toxici si care pot fi eliminati prin urina) in cantitate suficienta. In consecinta, chiar si cantitati mici de alcool ajung la nivelul creierului si il afecteaza. Cum?
Pai face acelasi lucru ca in cazul marilor bautori adulti. Omoara neuronii ceea ce practic se exprima prin scaderea coeficientului de inteligenta.
Evident, nu toata lumea trebuie sa faca o facultate, e nevoie si de muncitori necalificati.
Cu toate acestea, atunci cand parintii aceia care le-au tot dat sa guste, cam de cate ori beau ei, alcool, ajung cu copilul de clasa a 8 la psihiatru intrebandu-se de ce nu poate intra la un liceu teoretic si vor primi raspunsul ca la un QI de 80 acest lucru este greu realizabil (caz real), sa stie ca diferenta pana la 90-100 cat este un QI mediu a ramas in spuma de la bere sau in gatul de vin/sampanie/tuica pe care tot l-a gustat copilul de-a lungul anilor.

Sanatate multa!

Edit: imi cer scuze dar nu stiu exact daca pentru a fi fotbalist sau manechin ai nevoie de un QI mediu! Probabil ca merge si cu unul de 80
Cred insa ca si functiile motorii, mai ales cele care coordoneaza miscarile de finete, sunt afectate de alcool!
Asa ca .....
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Aida - mama de pisica mica.

nov2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Un copil poate deveni alcoolic doar crescand intr-o familie in care unul din parinti consuma ´´cu placere´´ alcool.
Sa-i dai copilului sa bea,fie doar ocazional e ca si cum i-ai semna delegatie spre placerea paharului.
E initierea pentru un mod de viata mediocru,periculos si regretabil.
Sansele sunt foarte mari ca acesti copii sa devina alcolisti notorii.
Of course,nu generalizam.

Copilul de azi= alcoolistul de maine.
Foarte trist.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Sau exact invers. Un copil care creste intr-o astfel de familie, si care vede zilnic efectele alcoolului poate fi total impotriva alcoolului. Pe de alta parte am foarte multe exemple de copii din familii excelente care au dat in patima bauturii. Eu ii numesc "copii ratati din parinti campioni"
Nu prea sunt de acord cu tine azi, mai ales in privinta motto-ului de la semnatura.

mama de Ileana Cosanzeana

http://community.webshots.com/user/ralucarusse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Rolo,

Ni-i bai ca nu-ti place semnatura mea.
Ba mai mult,cred ca la acest topic se potriveste cel mai bine!
Eu daca mi-as vedea copilul cu paharul la gura,pe punctul de a deveni alcoolic,i-as da o palma sa-l trezesc,decat sa-l mangai prin spitale in urma vreunei boli instalate din cauza bauturii,spunandu-i ´´vai,dragul mamii,lasa,viata e de kk....saracu de tine,unde te-a adus societatea...´´

Si da,ai dreptate,nu este regula generala alcoolismul la tinerii care provin din familii cu alcoolisti.Am spus mai sus ca nu generalizez.Doar ca sansele sunt mai mari.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Eu daca mi-as vedea copilul cu paharul la gura,pe punctul de a deveni alcoolic,i-as da o palma sa-l trezesc,decat sa-l mangai prin spitale in urma vreunei boli instalate din cauza bauturii,spunandu-i ´´vai,dragul mamii,lasa,viata e de kk....saracu de tine,unde te-a adus societatea...´´

lady J, toate respectele,dar amesteci paharele... tu asociezi palma cu momentul dinainte de a deveni alcoolic,iar mingiierea cu momentul de dupa...pai o mingiiere inainte de punctul de a deveni alcoolic face tot atit sau chiar mai mult decit o palma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu sincer nu inteleg mirarea celei care a postat intrebarea. Indignarea da, mirarea nu. Pai sunt atatea cazuri de copii intoxicati cu alcool de mici, sugari carora li se dau carpe inmuiate in alcool ca sa adoarma...si aceste lucruri le-am auzit cu precadere in zona Maramuresului, era o practica veche. Socrul meu a lucrat ca maistru la o scoala de surdomuti, marea majoritate a copiilor cu deficiente fusese "drogata" cu alcool incepand de la varste fragede. Chiar venea si-mi povestea ce de cazuri triste erau la scoala respectiva, nemaivorbind de copii facuti la betie...copii cu retard psihomotor etc. Cred ca si acum, nu doar pe vremea aceea (acum 20 de ani) se mai intampla aceste lucruri.
Eu personal nu sunt de acord cu nici o picatura de alcool, nici spuma, orice ar fi, nu sunt benefice pt copii.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:

lady J, toate respectele,dar amesteci paharele... tu asociezi palma cu momentul dinainte de a deveni alcoolic,iar mingiierea cu momentul de dupa...pai o mingiiere inainte de punctul de a deveni alcoolic face tot atit sau chiar mai mult decit o palma...

Speed,prin natura meseriei mele( nu cea din profil) crede-ma ca am vazut atatea cazuri in care lipsa impunerii parintilor in fata adolescentilor a avut urmari grave.
Acest ´´a lua cu binisorul´´ nu functioneaza din pacate intotdeauna.
Si cand spun impunere nu ma refer la agresivitate.O condam la fel de mult ca si consumul de alcool.

Acea ´´palma´´ data la timp poate fi la fel de bine o tratare mai severa a situatiei,a copilului afectat de patima alcoolului de exemplu.
Ca exemplu pentru ´´palma´´,uita-te la ce scrie pe pachetul de tigari.

Cum pot eu mangaia un adolescent care incepe sa bea?Spunandu-i ca nu e bine,ca dauneaza,bla bla?Cand vine mahmur sa-i spun ca ´´lasa ca trece´´ si sa-l mangai pe crestet?
Copilul va continua totsi sa bea pentru ca asa a vazut,pentru ca e cool,pentru ca-i place!
Sa-l mangai la inceput si cand e deja un alcoolist sa-l iau la palme?Pai nu merge asa.

Na,ca acum fac analiza pe semnatura

Cine intelege ce vreau sa spun,stie exact la ce ma refer.

Nu as scrie ceva(cu atat mai mult in semnatura) daca nu as sti despre ce vorbesc si daca nu mi s-ar fi dovedit asta in nenumarate randuri.

Mii de scuze pentru off topic

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Sunt intru totul de acord cu indignarea ta! Dar hai sa va povestesc si eu una si mai si: aveam musafiri, printre care si o bunicuta. Fiind vara, noi adultii serveam bere, iar copiilor le facusem un litru de suc de mere (avea si spuma, iar ei erau incantati). Fii-meu, pe atunci pe la doi ani jumate, vine si intinde mana dupa paharul meu de bere, iar eu, normal il refuz, spunandu-i ca e cah. La care bunicuta imi zice: "da-i, draga putin, ca nu moare, ca i-o fi pofta!"
Eu nu prea inteleg cum vine chestia asta cu a-ti fi pofta de ceva ce nu cunosti, una la mana, a doua la mana, daca copilului i se pare ca arata bine detergentul de vase si vrea sa il guste, eu ar trebui sa ii dau, ca ii e pofta? Treaba cu detergentul i-am zis-o (cam fara menajamente, recunosc) si bunicutei, care a fost foarte ofuscata, zicandu-mi: "ei, ca voua nu v-or fi dat partintii ca gustati din cand in cand!" Sincera sa fiu, eu nu imi amintesc sa mi se fi dat, si cunoscand-o pe mama, ma indoiesc amarnic ca ar fi facut-o.
De asta ce mai ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am gustat alcool cit eram mica si totusi acum beau foarte rar.
La americani e interzis consumul de alcool si sint foarte stricti cu treaba asta. In concluzie un numar nu tocmai mic de tineri care ajung la virsta la care pot bea oficial, mor de coma alcoolica.
Nu fac apologia alcoolului, dar il consider un rau mai mic decit drogurile sau fumatul. Din cite stiu eu, in doze mici e chiar bun pentru sanatate. Nu la copii, desigur. Il folosesc si la gatit (pentru toata familia, inclusiv copiii).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pai la gatit poti folosi cit vrei, Ramona, ca etanolul se evapora la temperaturile alea. Ramine aroma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

-pentru cei care nu stiu,cei care consuma frecvent alcool sunt alcoolici si nu alcolisti,cum am vazut ca scria cineva mai sus.Scuze,dar nu m-am putut abtine de la remarca.
-nu este o regula sa faci ce ai vazut in familie;de exemplu in familia mea tata "le avea" in tinerete cu bautura,dar mie nu-mi place alcoolul.Acest lucru e valabil si-n cazul fumatului.Cunosc persoane care au incercat sa ia de la parinti,din mediul in care s-au nascut,doar ce e bun.Nu beau si nu fumez desi am vazut asta in familie...asa ca...
-copiii mici chiar pot fi curiosi-imi amintesc ca avea cativa ani cand am gustat dintr-un pahar cu alcool,cand nu se afla nimeni in preajma,doar pentru a vedea ce gust are.Nu stiu ce sa zic despre parintii inconstienti care le dau sa guste?!Poate apare vreun psiholog pe aici si ne lamureste cum sta treaba.
-Nici eu nu-i suport pe cei cazuti in patima alcoolului,cu starile lor schimbatoare-de la veselie la cearta si scandal.Sunt atat de previzibili,de penibili...Am vazut si femei baute-sunt atat de urate!!!

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput