Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Este absolut incredibil ceea ce se intampla aici!

Sa inteleg deci ca A NU DA COPILUI SA GUSTE ALCOOL ESTE O EXAGERARE?
Sau cand am explicat clar care sunt efectele alcoolui asupra creierul copilului?
Sau cand am citat ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII care INTERZICE TOTAL (eu prin asta inteleg si gustatul) ALCOOLUL la copii?

Sincer, cred ca vorbesc in numele tuturor moderatorilor cand spun ca nu este bine sa ii dai copilului alcool, nici macar sa guste!

V-as ruga pe cele care sustin ca exagerarile nu sunt bune sa isi reciteasca mesajele cu putina detasare!
Eu ma ingrozesc cand o fac!

Doamne, mare tie gradina!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

A da copilului sa guste alcool nu e bine si parerea ca nu ar fi bine nu este o exagerare, este si parerea mea.

Dar a sustine cu o indignare demna de o cauza mai buna ca dc. un copil a bagat degetul in bere e o crima incredibila, oribila, care va avea ca efect scaderea coeficientului de inteligenta pana sub 90 si ca o sa ajunga copilul ala sigur muncitor necalificat yada yada yada este o exagerare vecina cu fanatismul. Ca eu nu ii dau si nu i-am dat copilului meu personal sa bage degetul in bere pentru ca stiu ca alcoolul nu e bun si nu e folositor, asta e una, e pozitia mea pe care o aplic din convingere, fanatismul si strigatele fara rost (vezi literele de tipar) insa sunt exagerari pentru mine. Zau ca nu e cazul. Indignati-va pentru ceva care e cu adevarat grav, de ex. pt. copii carora li se da alcool in mod regulat si in cantiati mari, nu pentru ca mvai, a bagat degetul in bere, altfel e doar ridicol.

Tu daca afirmi ca gustatul alcoolului duce la scaderea coeficientul de inteligenta ai venit si cu date concrete? Exista studii care au dovedit asta? Care sunt concentratiile de alcool care au acest efect demonstrat? Eu iti spun din proprie experienta ca ce spui tu nu e adevarat decat in cazul in care copilul ala este imbatat in mod regulat, iar tu vii si imi recomanzi cu obraznicie sa ii dau sa bea copilului meu. Oh well...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Imi "place" fanatismul cind doar se aplica la altii...nu vad atita inversunare la subiecte gen "sint gravida dar fumez" "sint gravida dar o bere imi face pofta"...acolo e ok si sint aplaudate mamicile care nu se pot abtine de la o tigare ca deh, e pofta mare si mai mare e stresul ca nu fumezi

Imi mai "place" fanatismul mamicilor care nu dau un pufulete si obraznicesc imediat pe altele in parc cind ofera o bomboana dar care seara servesc cite o portie de ciocolata dupa ce s-a culcat copilul...acolo nu mai e exemplu personal? Pot minca eu un hamburger la servici (cind nu ma vede) cind copilului i-l interzic cu desavirsire?

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by ocebine

.... dar care seara servesc cite o portie de ciocolata dupa ce s-a culcat copilul...acolo nu mai e exemplu personal? Pot minca eu un hamburger la servici (cind nu ma vede) cind copilului i-l interzic cu desavirsire?

no iar te iei de mine
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Asta cu alcoolul interzis de tot copiilor e importata, ca de obicei, si noi o inghitim cu ochii inchisi. Acum 10, 20, 30 de ani nu se mai facea atita tambalau si uite, na, ca suntem multi adulti destepti. Eu nu cred ca se prosteste, imbolnaveste, etc, copilul daca gusta din spuma berii... Nu. Eu gustam de la parinti, de fapt la noi la masa era mereu o sticla de vin, ceva, masa era mare, cu bunici,un unchi, si toti isi puneau cite un sfert de pahar...pai cum sa simti alftel friptura sau brinza? Noi, copiii, vedeam ca le place, uneori inmoiam degetul, nu se crizau niciodata pt asta. Nimeni nu e alcoolic, si toti sunt intelectuali educati, tata, de exemplu, doctor...

Ia amintiti-va? Voua chiar nu va dadeau parintii deloc, deloc, niciodata sa gustati? Nu zic sa beti, asta e altceva. Eu zic sa gusti...cum ii explici copilului cit de grav e alcoolul cind tu il savurezi in nasul lui pe-o terasa?!

Eu ii dau. Si mi se pare ok. Nu va fi o disperata beata pe la chefuri...cum ajung majoritatea cu astfel de interdictii, care cind scapa de acasa... stiti voi, c-ati intilnit.

si cum zicea cineva... sunt multe mai grave, kilele de antibiotic date pt orice mucisori, e-urile din fastfood-uduri unde e moda sa serbeze...si altele.

gabi si ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

se pare ca am deschis cutia Pandorei!
multa patima si scor incredibil,cam de 3 la 1(pro si contra la "degustat" alcool);
situatia este albastra rau!pai lasand unele postari care arata ca merg si in panzele albe pt.ca din orgoliu nu vor unele mamici sa recunoasca ca poate au gresit,totusi, se pare ca sunt unele care sunt chiar convinse ca au drepturi absolute asupra copilului,fac ce vor muschii lor cu el si nu le pasa ca acel copil, ca noi toti dealtfel, traim intr-o societate si suntem datori sa respectam niste reguli generale.
poate daca am intelege acest lucru si ne-am conforma regulilor de bun simt,am trai mai in armonie si mai fericiti.

acum ca sa ma refer la o alta observatie si ca sa mai inmoi tonul:voi ati observat ca niciun tatic nu a avut curajul sa se bage pe acest topic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by dodo

Simina, degeaba va agitati, tu, Sheannamp si celelalte de pe baricada "contra", atita timp cit cei de pe baricada "pro" obisnuiesc sa bea, nu conteaza frecventa, li se pare normal ca si copiii lor sa guste, mai mult sau mai putin ocazional alcool, fie ca e vorba de lichid sau spuma (de parca spuma n-ar proveni din lichid! ), pt. ca odata si-odata vor deveni consumatori asemenea parintilor, ocazional sau nu, insa consumatori...Aici fiecare spera ca odorul lui va fi dintre consumatorii ocazionali sau chiar deloc. Dar cum ar fi daca le-am oferi copiilor un model perfect, acela de a nu consuma in prezenta copiilor alcool? Sau de a nu fuma in prezenta lor? Aici e maturitatea unui parinte, zic eu, sa se abtina de la a oferi copilului un model de urmat cu "defecte". Nu e nimeni perfect, sintem constienti de asta, insa in ochii copiilor nostri noi sintem perfecti, pt. ca sintem mami si tati al/ai lor...

Pentru mine sint defecti parintii care fumeaza (observi ca nu am specificat in prezenta copiilor).
Eu ca bautor ocazional nu ma consider defecta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Dupa ce se aduc tot felul de argumente medicale, dupa ce se ajunge cat de cat la un consens ca nu e bine sa dam alcool copiilor,apare postarea urmatoare-

quote:
Eu ii dau. Si mi se pare ok. Nu va fi o disperata beata pe la chefuri...cum ajung majoritatea cu astfel de interdictii, care cind scapa de acasa... stiti voi, c-ati intilnit.

si cum zicea cineva... sunt multe mai grave, kilele de antibiotic date pt orice mucisori, e-urile din fastfood-uduri unde e moda sa serbeze...si altele.

Gabivalceanu, ai putea sa demonstrezi ca fiica ta nu va fi disperata sa bea mai incolo? De ce crezi ca nu va fi, mai ales ca e obisnuita de mica cu gustul alcoolului? As aprecia un raspuns mai documentat decat clasicul "instinctul meu de mama nu ma'inshala.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Pentru mine sint defecti parintii care fumeaza (observi ca nu am specificat in prezenta copiilor).

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ma gindeam ca la fumat e o intreaga alta grupa de forumisti care se ofenseaza. Dar stie tot omul ca second-hand smoking e daunator. Eu prin asta inteleg si daca intri in casa dupa ce tocmai ai stins tigara. Stii cum miroase?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Ma gindeam ca la fumat e o intreaga alta grupa de forumisti care se ofenseaza. Dar stie tot omul ca second-hand smoking e daunator. Eu prin asta inteleg si daca intri in casa dupa ce tocmai ai stins tigara. Stii cum miroase?

Eu una nu m-am ofensat! Am ris chiar, n-ai observat? Ma bucur insa, ca eu, si nu tu(!) esti defecta!

Cuvintele de mai sus spuse de tine, suna exact ca din partea unui nefumator, asadar, cum nu esti de "rangul meu" , nu am nici un motiv sa-mi pierd timpul....

Mergi la inceput