Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 15
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Am crezut ca pot pune punct contributiei mele (de user) la acest subiect.
Dar vad ca este imposibil.
Simina, imi pare rau dar cum eu nu imi sterg nici macar propriile mele mesaje nu voi incepe sa o fac cu ale tale. Singura situatie in care voi sterge mesajele cuiva este atunci cand ele incalca regulamentul forumului DC.
Alice, evident ca si eu si sotul meu am luat atitudine fata de mama care impartea frateste paharul cu bere CU ALCOOL pe plaja. Si le-am adus acele argumente pe care le-am scris si aici. Macar sa fie in cunostiinta de cauza data viitoare cand ii da sa bea copilului. Evident ca raspunsul a fost ca ni s-a intors spatele, in uimirea generala. De fapt aceeasi atitudine pe care o vad si aici.
Ignoranta si incapatanarea de a crede ca noi le stim pe toate si nu gresim niciodata ne-a adus unde suntem. In termeni populari asta se numeste FUDULIE. Parerea mea ca este unul din marile defecte la natiei acestea.
Ruxi, o sa iti fac placerea de a-ti raspunde la provocare.
Daca tu nu ai avut probleme de la alcool, pai atunci de ce nu continui traditia. Cate juma de pahar de vin/bere/tuica (sau era si, ca nu reiese exact din mesajul tau) in fiecare zi la masa de pranz sau de seara pentru copii tai.
Evident ca nu stiu daca autoritatile americane vor fi atat de intelegatoare incat sa te creada pe cuvant cand le vei spune ca asa ai ajuns tu sa faci o facultate si un doctorat.
Ca ei sunt niste obtuzi care se iau dupa ce spune OMS, FDA si AAP. Iar astia, alti dobitoci, o tin pe alor ca alcoolul este total interzis copiilor. Sa vina frate in Romania sa vada ce exemplare reusite ies atunci cand alimentatia se imbiba putin in nitica tuica sau vin (de-ala natural nu din concentrate).
Hai noroc!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Eu nu ii voi da copilului meu nici un strop de alcool pentru ca sunt constienta ca nu este bun pentru el si nu vad la ce i-ar folosi oricum. Va atrageam doar atentia ca probabil din prea mult entuziasm si bune intentii exagerati si cu indignarea si cu previziunile apocaliptice. Nu e nevoie sa exagerezi ca sa argumentezi o idee evident corecta.
In orice caz, raspunsul tau, in loc sa fie argumentat e cam de prost gust, nu vad de ce trebuie sa aduci copiii MEI in discutie si sa folosesti asemenea ton. Ai uitat de chestia aia inutila din regulament cu "combateti idei, nu persoane?" Sau se aplica selectiv?
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu nu risc, nu ii dau si nu i-am dat copilului meu, da' sunt de parere ca nu e nici o nenorocire daca e vorba de cantitati mici. Si sor-mea tot asa betivanca ca mine cand era mica si acum tot desteapta foc e
Sunt de parere ca restrictiile exagerate duc la nenorociri mai mari(tentatia fructului oprit). Eu la ora actuala beau mult mai putin decat in copilarie Una peste alta, nici o extrema nu e buna.
PS
De fapt eu cautam subiectul ala cu alaptatul, era unul despre un bebe care nu crestea ca lumea in greutate. Voiam sa zic acolo ca mi se pare ca e mult mai important ca un bebe sa fie hranit corespunzator la varste f. mici decat sa fie 100% alaptat natural
Mai e nevoie sa spun ceva?
Sheannamp spune:
quote:
Eu nu risc, nu ii dau si nu i-am dat copilului meu, da' sunt de parere ca nu e nici o nenorocire daca e vorba de cantitati mici. Si sor-mea tot asa betivanca ca mine cand era mica si acum tot desteapta foc e
Sunt de parere ca restrictiile exagerate duc la nenorociri mai mari(tentatia fructului oprit). Eu la ora actuala beau mult mai putin decat in copilarie Una peste alta, nici o extrema nu e buna.
PS
De fapt eu cautam subiectul ala cu alaptatul, era unul despre un bebe care nu crestea ca lumea in greutate. Voiam sa zic acolo ca mi se pare ca e mult mai important ca un bebe sa fie hranit corespunzator la varste f. mici decat sa fie 100% alaptat natural
Ramona J spune:
Ce de jigniri personale pe aici!
Ca de obicei, se exagereaza si moderatorul a intrat in tabara jignitorilor. Cred ca e singurul forum unde intilnesc fenomenul asta.
De fapt nu fac apologia alcoolului, eu beau foarte rar (mai rar decit o data pe luna), copilul a gustat alcool poate o data pe an.
Daca de aici ati tras concluzia ca sintem o familie de alcoolici asa sa fie. Nu mi-a pasat vreodata de gura lumii si n-o sa incep sa ma ingrijorez acum.
Ceea ce am incercat eu sa spun este ca exagerati. Daca am zis ca a gustat copilul alcool au sarit nu stiu cite cu scenarii fataliste. E absolut ridicol.
Ca sa fie clar pentru toata lumea - am studii medicale, asa ca nu ma mai urecheati sa ascult de unii si de altii. Plus ca sint om matur, responsabil pentru deciziile mele.
In final va spun ca asa ca si multi altii m-am lovit de medici de toate felurile. Nu mai continui cu exemple, cu totii am avut experiente negative la un moment sau altul.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
PS
Cred ca e mai bine sa nu.
toanca spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Ce de jigniri personale pe aici!
Ca de obicei, se exagereaza si moderatorul a intrat in tabara jignitorilor. Cred ca e singurul forum unde intilnesc fenomenul asta.
De fapt nu fac apologia alcoolului, eu beau foarte rar (mai rar decit o data pe luna), copilul a gustat alcool poate o data pe an.
Daca de aici ati tras concluzia ca sintem o familie de alcoolici asa sa fie. Nu mi-a pasat vreodata de gura lumii si n-o sa incep sa ma ingrijorez acum.
Ceea ce am incercat eu sa spun este ca exagerati. Daca am zis ca a gustat copilul alcool au sarit nu stiu cite cu scenarii fataliste. E absolut ridicol.
Ca sa fie clar pentru toata lumea - am studii medicale, asa ca nu ma mai urecheati sa ascult de unii si de altii. Plus ca sint om matur, responsabil pentru deciziile mele.
In final va spun ca asa ca si multi altii m-am lovit de medici de toate felurile. Nu mai continui cu exemple, cu totii am avut experiente negative la un moment sau altul.
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2
Sheannamp spune:
Este absolut incredibil ceea ce se intampla aici!
Sa inteleg deci ca A NU DA COPILUI SA GUSTE ALCOOL ESTE O EXAGERARE?
Sau cand am explicat clar care sunt efectele alcoolui asupra creierul copilului?
Sau cand am citat ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII care INTERZICE TOTAL (eu prin asta inteleg si gustatul) ALCOOLUL la copii?
Sincer, cred ca vorbesc in numele tuturor moderatorilor cand spun ca nu este bine sa ii dai copilului alcool, nici macar sa guste!
V-as ruga pe cele care sustin ca exagerarile nu sunt bune sa isi reciteasca mesajele cu putina detasare!
Eu ma ingrozesc cand o fac!
Doamne, mare tie gradina!
Ramona J spune:
Exagerare (sau mai rau) este felul in care i-ai raspuns lui Ruxij.
E foarte bine daca un parinte nu permite copilului sa guste alcool.
Pentru copiii mei eu hotarasc, am scris aici cum procedam la noi in familie si mi s-au oferit sfaturi pe un ton superior. Sfaturi pe care de altfel nu le-am cerut.
Stiu si eu ce spun unii si altii, am citit si parerea ta pe care o respect. Decizia imi apartine.
Ramona J spune:
Ce parere are OMS despre Impartasanie? Eu nu duc copiii la biserica, fiul cel mare bea cam atita alcool intr-un an cit ar primi la doua vizite din astea la biserica.
Fiica-mea a baut o singura data, la biserica.
dodo spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Din aceasta cauza, Conchita, mi-am sters ultimele mesaje si le voi sterge pe toate, pentru ca e in van, ba ajung si bataie de joc mesaje care se vor avertizatoare...
O sa rog un moderator sa stearga mesajele mele de la acest subiect care au fost citate si se afla in cadrul mesajelor altor useri. Pentru ca eu nu le pot sterge.
Simina, degeaba va agitati, tu, Sheannamp si celelalte de pe baricada "contra", atita timp cit cei de pe baricada "pro" obisnuiesc sa bea, nu conteaza frecventa, li se pare normal ca si copiii lor sa guste, mai mult sau mai putin ocazional alcool, fie ca e vorba de lichid sau spuma (de parca spuma n-ar proveni din lichid! ), pt. ca odata si-odata vor deveni consumatori asemenea parintilor, ocazional sau nu, insa consumatori...Aici fiecare spera ca odorul lui va fi dintre consumatorii ocazionali sau chiar deloc. Dar cum ar fi daca le-am oferi copiilor un model perfect, acela de a nu consuma in prezenta copiilor alcool? Sau de a nu fuma in prezenta lor? Aici e maturitatea unui parinte, zic eu, sa se abtina de la a oferi copilului un model de urmat cu "defecte". Nu e nimeni perfect, sintem constienti de asta, insa in ochii copiilor nostri noi sintem perfecti, pt. ca sintem mami si tati al/ai lor...