Incredibil - cazul avortului din Italia!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

quote:
Originally posted by speed
nu stiu de ce zice iubika ca nu s-a facut,nu stiu de unde a preluat informatia.

De la OBSERVATOR, unde am auzit stirea pt prima data.

Pozici superbe! The Cutest Babies! Zambiti, va rog! Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Am foarte mari indoieli ca nu s-ar fi facut ecografie inainte de interventie. Atunci cum s-a hotarat care bebe va fi eliminat, au dat cu banul ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maria , au facut ecografii inainte , conteaza ca nu au facut cu 5 inute inainte de operatie , cand mamica respectiva era pe masa.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Dupa stiinta mea, o asemenea interventie se face cu ecograful langa, verificandu-se chiar in timpul interventiei totul, sau cu laparoscop alaturi, nu vorbim de Bangladesh, sa se decida scoaterea unui fat bazandu-se pe faptul ca sigur este vorba de cel de pe stanga sacului/uterului, haideti sa fim seriosi!
Interventia in sine, mi-e groaza sa o si numesc, si mi-e in acelasi timp scarba de ideea de a alege sa omori unul si sa-l pastrezi pe celelalt.
Cine are atata sange rece incat sa faca asa ceva, ar trebui sa se comporte la fel si la eventualele consecinte negative, nu doar sa se vada cu problema rezolvata (adica cu copilul bolnav facut bucati si dat afara ) si daca nu, sa faca pe victima.
Asta este valabila pentru cei care au ajuns sa se creada dumnezei.
Eu nu as vrea sa fiu vreodata in locul unui geaman al carui fratior a fost avortat la cerere din cauza de boala.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Maria , au facut ecografii inainte , conteaza ca nu au facut cu 5 inute inainte de operatie , cand mamica respectiva era pe masa.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Da, asa ar fi trebuit. Nu stiu ce sa spun, mi se ridica parul cand ma gandesc la asa ceva. Stau sa ma gandesc daca eu, ca dr., as fi putut decide o asemenea interventie. Cred ca nu. Riscul era mult prea mare.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Razvan.G spune:

Salutare!
Femeia aceea care a avortat,a avortat fortata de situatia in care se afla ea si copii ei in acelasi timp!
Eu as fi vegheat asupra vietii mele de mama(avand in vedere chinurile prin care trec),asupra vietii si viitorului acestor copii,iar in tot cazul,si in tot cazul,vina o parta medicii pt.ca au pus-o pe aceasta femeie sa aleaga intre viata ei si viata copiilor ei dar si sa duca intr-un final o viata povara in spinare a faptului ca acei copii pe care si-a dorit atat de mult nu ia putut avea!
Ce sa zic......nu am cuvinte sa descriu ce a fost in inima acelei femei.Sunt foarte multe cauze care au determinat-o sa faca avort!

Complicat....eu nu sunt tata dar cel putin asa judec eu lucrurile!
Cineva trebuia sa plateasca!Viata are prioritate iar eu mai cred si ca:"ce iti este scris,in frunte ti-e pus".
Razvan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ritah spune:

Lasand la o parte problema morala,eu nu pot sa inteleg cum aceasta procedura nu a fost urmarita pe toata perioada ei cu echograful. Mi se pare complet discutabil modul in care a fost efectuata, ca de exemplu in timpul amniocentezei esti monitorizata cu un echograph. Nu cred ca un medic in toate mintile ar face asta, sa faca echografie si sa spere ca in 5 minute copii nu s-au mai miscat. In fine ca pacient cand ti se explica procedura, ai dreptul sa te interesezi exact, sa discuti modalitatea. Bizar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Pai probabil mama nu indesase spaga si pentru ecografie inainte de avort. Ma intreb daca medicii aia se asteptau sa stea copiii locului doar ca vor ei.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Aici nu se da spaga.Din pacate am pierdut un copil si din fericire pe urma am nascut un baietel.Nu am scos din buzunar nici macar un euro.La nastere am vrut sa dau 50 euro la moasa..s-a simtit tare jignita.

.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tdi

Citat:
Originally posted by mess0804

Citat:
Originally posted by Clover

Pai probabil mama nu indesase spaga si pentru ecografie inainte de avort. Ma intreb daca medicii aia se asteptau sa stea copiii locului doar ca vor ei.

Pai probabil ca ar fi trebuir sa citesti titlul subiectului: se spune ca e vorba de Italia, inainte sa sari repede cu spaga... Oricum daca era cazul in Ro saream toate sa zicem ca numai la noi se poate intampla...

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

mi-ai luat vorba din gura...
am vazut si eu stirea aici, cica i-au facut femeii ecografie inainte de "procedura" insa fetzii au schimbat locul intre ei imediat dupa aceea...ce pot sa spun, imi pare rau ca s-a putut intampla o asemenea tragedie, mai ales ca mama respectiva avea 40 de ani si isi dorea de mult timp copil. totusi nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca si-au facut-o cu mana lor, vorba aia, cred ca au primit o scumpa si dureroasa lectie de viata....trebuiau sa mearga inainte si sa-si accepte soarta, nu poti arunca un suflet - propriul tau copil! - doar pentru ca are o problema, atunci facem asa: pe asta il tin ca e frumos, pe asta il arunc ca n-are oki albastri, si pe asta il arunc ca are o problema de sanatate?????????

Teddy si Alyssa (05.05.05)
Album Alyssa

TDI, mare dreptate ai

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Imi pare rau de bietii copii pentru ca ei nu aveau nici o vina. Femeia a fost dispusa sa sacrifice copilul sanatos ca sa nu se aleaga cu copilul bolnav. O astfel de interventie poarta riscul de-a pierde amandoi copiii si sunt sigura ca a fost informata de acest lucru.

Sunt de acord. Precis mama a fost informata cu privire la riscuri.

Eu vb din experienta, pe feti nu poti sa-i prinzi nemiscati la echo, isi schimba mereu pozitia la 18 sapt. (inca au loc) si e f greu sa stii cine care e. Tineti cont ca ambii sunt in aceeasi placenta. Am patit-o la echo, mi l-a "consultat" pe unul de doua ori, pana si-a dat seama ca-si schimbasera locul. Sareau ca mingile , imi venea sa rad.

Mai stiu ca diagnosticul triplu test nu e relevant la monozigoti, dar poate ca femeia in cauza a facut amniocenteza. De asemenea mai stiu ca eliminarea unuia dintre monozigoti pune in pericol viata celuilalt care nu numai ca poate muri, dar poate suferi grave accidente vasculare, deci mama a riscat de la inceput sa-l piarda si pe fatul sanatos.

Nu stiu ce sa spun, nu stiu cum as fi procedat ca mama. Gandesc ca, la 40 de ani, ori ii vrei indiferent cum sunt, ori nu-i vrei deloc. Ca medic nu as fi facut aceasta interventie, o gasesc prea riscanta.

Maria

Mergi la inceput