Incredibil - cazul avortului din Italia!
Raspunsuri - Pagina 8
szivarvany spune:
b.nica
da, continuand scenariile, eu sunt sigura ca va face din nou avort, nevrand sa aduca pe lume un copil bolnav.
Daria & GIULIA_(2004_08_16)
XIO spune:
Extremismul e in floare.
Pt. cine spunea ca nu este sigur ca un copil are S.D , ba da , se fac teste genetice , exista malformatii care se vad la eco , se afla daca un copil este sau nu bolnav.
Si eu consider ca aducerea unui suflet chinuit pe lume doar de frica sa nu te "bata" Dumnezeu este culmea egoismului , dar nu ma pun sa blamez mamele care aleg sa duca pana la capat o sarcina de acest gen.
Si scuzati-mi logica , dar daca spui ca prin moartea celor 2 copii Dumnezeu i-a dat o lectie femeii , eu inteleg ca voi afrimati ca Dumnezeu a facut asta .
Dumnezeu da lectii si cand cele 3/4 din sarcinile cu S.D sunt avortate spontan?
intreb si eu care lectie in ghilimele e de luat in seama?
Si daca nu stiti despre S. D , de ce insistati?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
RamonaD spune:
Caracteristicile sindromului Down:
- tonus muscular scazut (hipotonie), laxitate ligamentara
- fata mai lata, radacina nasului mai evazata, fisurile palpebrale orientate mai spre superior, gura mica
- urechi mici
- diametrul capului redus (de obicei nu este vizibil)
- git mai scurt
- mina mai mica, degete mai scurte. In 50% din cazuri este prezenta doar o singura creasta palmara orizontala
- dezvoltare intirziata
- retard mental
- malformatii congenitale frecvente: malformatii cardiace (in 40% din cazuri), digestive (in 10% din cazuri), oculare
- tulburari metabolice, imunologice
Nu toti copiii vor avea toate semnele enumerate mai sus. Severitatea bolii depinde de setul cromosomial al copilului.
N-o mai condamnati pe mama,fie-va mila!Mila e de la Dumnezeu,ca tot l-ati pomenit.Daca sunteti credinciosi,nu va mai grabiti sa aruncati cu pietre!Daca ar intra pe forum o mamica ce a dat nastere unui copil cu acest sindrom,cred ca v-ati lamuri de gravitatea bolii.Ce-i ofera societatea unui copil aflat in dificultate?Ce va face el cand va creste?Daca se va intampla sa ramana singur pe lume,cine-l va ajuta?Oameni buni,fiti mai intelegatori!Imi este f. mila si de mamica,si de copii;s-a-ntamplat o tragedie.A fost malpraxis.Dumnezeu nu ne vrea raul si nu ne da astfel de lectii,heiii!!!Dumnezeu e cel bun!!Celalalt D e cel rau!
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
speed spune:
quote:
Originally posted by RamonaD
.A fost malpraxis.
s-a stabilit asta in mod oficial? da-ne un link te rog ca eu nu am gasit nicaieri.
XIO spune:
Speed , daca eu ma inham sa fac o orhiectomie unilaterala , dar in loc sa scot testiculul lezat il scot pe celalalt , cine este de vina?
pacientul sau eu ?
Cred ca eu sunt , pt. ca nu m-am asigurat inainte de operatie din nou.
Si ca sa-ti dau un exemplu , un doctor de la spitalul la care merg trbuia sa faca o biopsie inghinala unui pacient cu suspiciune de limfom Hodgkin.Cand s-a pus omul pe masa doctorul s-a uitat din nou inainte de sterilizare in fosa inghinala respectiva ca sa se asigure ca punctioneaza ce trebuie.
Intamplarea a facut ca acel barbat sa aiba langa ganglion o umflatura de vreo 5 cm , mobila, dura care putea fi confundata f. usor si care cred ca a fost confundata de medicul de familie.
Dupa ce l-a palpat si chestionat s-a elucidat misterul: barbatul avea inca un testicul implantat langa baza penisului.
Ei , daca doctorul nu -ar mai consultat inainte , a cui era vina daca omul era bolnav dar la biopsie reiesea ca nu are nimic si statea cu lifomul netratat?
A doctorului , ca nu a cercetat cu atentie.
Daca un doctor trebuie sa scoata un ovar polichistic , dar il scoate pe celalalt cine e de vina? femeia ca si-a dat acordul pt. operatie , sau doctorul ca nu a fost atent?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Pet
[quote]Originally posted by Tdi
Subscriu! Nu am auzit de spaga in spitale (si nu vorbesc din teorie)si nu am auzit nici pe la prietene (romance sau italience) dar nu inseamna ca nu exista spaga in alte domenii. Si am un exemplu destul de recent!
Nici eu nu am auzit de spagi in spital, insa se dau/primesc spagi la greu in alte situatii. Si aici am experiente personale.
Faza cu avortul pentru "binele copilului", este infioratoare! Si cat de bine vad unii medici la eco...mai discutam, mie mi-a vazut un mare sef de sectie de la Spit. Militar, doi copii in loc de unul;, si asta in trei luni de sarcina.
Eu consider ca cine solicita o asemenea interventie ia in calcul automat posibilitatea de a pierde ambii fetusi, numai ca sa nu nasca un copil cu SD. Medicii informeaza cu privire la riscuri.
Era chiar mai probabil sa survina avortul spontan in cazul celui de-al doilea copilas, decat sa-i confunde medicii. Si fie vorba intre noi, mi se pare aproape imposibil sa se realizeze un asemenea act medical fara ecograf, sau laparoscop alaturi. Mai ales in Italia la o clinica unde medicii asigura continuitatea sarcinii in urma chiuretarii unuia dintre fetusi. Mie mi-e mila de copii pt ca erau nevinovati, si de mama pt ca si-a avortat cu buna stinta copiii, agonisindu-si toata suferinta care rezulta de aici. De judecat...doar Dumnezeu judeca pe fiecare.
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
Ramona J spune:
Una e riscul de avort spontan si alta e faptul ca medicul a gresit.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
RamonaD spune:
quote:
Originally posted by speedquote:
Originally posted by RamonaD
.A fost malpraxis.
s-a stabilit asta in mod oficial? da-ne un link te rog ca eu nu am gasit nicaieri.
Nu ai gasit asta,eu nici n-am cautat sa gasesc.Dar daca el a facut operatia si nu a facut o ecografie inainte sa-si inceapa..treaba,e clar ca a fost greseala lui!E logic.
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
speed spune:
de cite ori sa mai zic,s-a facut ecografie inainte sa inceapa operatia! fetzii si-au schimbat apoi pozitia.stiu ca asa a scris iubika in mesajul ei initial dar in toate articolele pe seama acestui subiect scrie ca s-a facut ecografia respectiva.nu stiu de ce zice iubika ca nu s-a facut,nu stiu de unde a preluat informatia.
bird70 spune:
A fost greseala medicilor ca au scos copilul sanatos. Dar nu pot sa spun ca mi se rupe sufletul dupa mama , pentru ca a sacrificat copilul bolnav si a pus cu buna stiinta in pericol viata celui sanatos.