Produse alimentare foarte periculoase
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
in atentia mamicilor: bauturile racoritoare care contin aditivi cauzeaza hiperactivitate si ADD. deci atentie la etichete.
si alta stire, alimentele impachetate in vacuum pot gazdui listeria.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Porumbita spune:
mqqm merci
eu am o problema cu muesli si cerelalele in general: nu pot pricepe de ce toate tr sa aiba zahar.... am gasit o sg marca mica si pricajita care zice ca are miere... si atat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/NinaR/NinaR.jpg)
NinaR spune:
In concluzie, cei care vor sa manance sanatos trebuie sa isi cumpere o fasie de pamant si sa se apuce de agricultura ecologica.
Nina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by conchita
in atentia mamicilor: bauturile racoritoare care contin aditivi cauzeaza hiperactivitate si ADD. deci atentie la etichete.
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
si nu numai in bauturi ci si in dulciuri si alte alimente.articolul e asta http://news.sky.com/skynews/article/0,,30100-1282956,00.html iar detalii despre studiu gasim aici http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2007/sep/foodcolours
se pare ca vinovatii pentru hiperactivitate (ma rog,nu se spune ca aditivii respectivi ar cauza hiperactivitatea dar cu siguranta o exacerbeaza) ar fi E-urile 110,104,122,129 in combinatie cu benzoatul de sodiu (E211).
in alta ordine de idei am verificat si eu ce scrie pe cutiile mele de margarina si unt din frigider ; doar untul e fara trans si fara uleiuri hidrogenate.margarinele ori au ambele ori macar una din astea...in schimb au colesterolul scazut parca...))
si ce ma indispune teribil (as putea chiar spune ca e un pet hates de-al meu :)) aici nu se gaseste unt sau margarina de masa nesarate! singurul unt nesarat e pentru gatit si nu se prea poate intinde pe paine,de margarina nici vorba.si nu numai ca sunt sarate,sunt foarte sarate!
![](icon_smile_angry.gif)
V. Erica spune:
Porumbita, incearca produsele Sano Vita.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
she_wolf spune:
quote:Te referi la cel de la Avonmore (cu ambalaj argintiu) sau la altul? Ca eu dintr-asta cumpar si se intinde foarte bine pe paine daca-l lasi sa ajunga la temperatura camerei. In rest, am fost si eu uluita de cat de sarat este untul de aici. Margarina nu mai cumpar demult.
Originally posted by speed
singurul unt nesarat e pentru gatit si nu se prea poate intinde pe paine
On-topic, eu am inceput demult sa studiez etichetele, deja stiu cam ce trebuie sa cumpar, de la biscuiti fara uleiuri hidrogenate si E-uri (pentru Radu cumpar chiar si fara zahar, indulciti cu suc de struguri) pana la mezeluri cat de cat mai curatele (sa aiba cel putin 95% carne), margarina nu cumpar niciodata, pate de ficat rarisim si nu le dau copiilor, bauturi acidulate la fel, noi foarte rar, iar copii deloc, orez integral, paine integrala, zahar (daca chiar trebuie) brun etc etc. Iar pentru copii fac un efort si le cumpar produsele organice/bio pe care le gasesc (lapte, iaurt, oua, carne, anumite legume si fructe, uneori si biscuiti si batoane de cereale). Ma rog, fara sa fac chiar o fixatie din asta, adica mai mancam si noi o ciocolata, o prajiturica, o branzica mai grasa, ca, deh, oameni suntem...dar macar sa fie de buna calitate. :-)
Si, destul de important cred eu, ma straduiesc sa gatesc cat mai corect, adica evit prajelile, nu fierb legumele exagerat de mult (vreau sa-mi cumpar cat de curand un steamer), evit grasimile si sarea in exces si...cam atat. De zahar nu pomenesc pentru ca fac dulciuri doar la sarbatori si uneori nici atunci. :-) Daca mai aveti idei pe tema asta, va rog sa le impartasiti. :-)
Iar mai nou am un fix: www.5aday.nhs.uk/" target="_blank">5-a-day.
![](icon_smile_big.gif)
In fine, mai mult de atat nu pot sa fac, ca nici eu n-am gradina, ferma, livada si altele asemenea. :-) Si, mda, pe toate astea le gasesc in Irlanda...
Nu stiu sigur, in Ro exista pe piata produse bio? Daca da, unde? Poate ca si asta ar fi o solutie. ;-)
Claudia
![](hippi.gif)
![](punk.gif)
![](disco.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by she_wolfquote:Te referi la cel de la Avonmore (cu ambalaj argintiu) sau la altul? Ca eu dintr-asta cumpar si se intinde foarte bine pe paine daca-l lasi sa ajunga la temperatura camerei.
singurul unt nesarat e pentru gatit si nu se prea poate intinde pe paine
da,cred ca ala e.cred si eu ca se intinde bine daca ajunge la temperatura camerei doar ca eu mereu uit sa-l scot din frigider la timp...
![](icon_smile_blush.gif)
pe vremea cind micuta mea era...micuta )) si ii faceam mincare separat toate legumele ,carnea,oule le puneam la steamer.acum il folosesc foarte rar (din pacate)...
Donia spune:
quote:
Originally posted by she_wolf
Iar mai nou am un fix: www.5aday.nhs.uk/" target="_blank">5-a-day.
Stiam ca 5 a day e portie copiilor, pentru femei necesarul e de 7 iar pentru barbati de 9. Oricum, nici 5 nu-i de ici de colo.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by conchita
si alta stire, alimentele impachetate in vacuum pot gazdui listeria.
Legat de ADHD, mamicile de la subiectul unde se discuta laptele de vaca imi vor sari in cap, dar am intilnit de multe ori teoria ca laptele este unul din factorii cauzatori ai ADHD.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocebine spune:
quote:
da,cred ca ala e.cred si eu ca se intinde bine daca ajunge la temperatura camerei doar ca eu mereu uit sa-l scot din frigider la timp...![]()
Tocmai pentru ca evit margarina, am cumparat un "butter pot" si in felul asta untul sta proaspat si la temeratura camerei timp mai indelungat.
Vezi poate gasesti pe acolo www.williams-sonoma.com/products/d438/index.cfm?pkey=xsrd0m1%7C15%7C%7C%7C0%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7Cbutter&cm%5Fsrc=SCH" target="_blank">gaselnita cu pricina...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."