cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by 26octombrie

j g, ai uitat:

"il imbrac gros, ca alearga si transpira si daca e dezbracat raceste!!!!" no comment.
"il imbrac gros ca sunt virusi in aer si daca e bine imbracat se apara mai bine el singur."
"il imbrac gros ca nu stiu cum o sa fie vremea mai incolo."
mai am. si n-am atata imaginatie cat sa le produc, sunt for real!...

in parc, in mai, pe caldurile acelea, vecina mea, cu nepoata de 6 ani, cu caciulita pe cap (e mai, nu e vara!!) copilul tot incerca, vazand ca bunica-sa vorbeste cu mine, sa-si scoata caciulita. la un moment dat, o vede si ii trosneste una peste cap. "nu ti-am spus sa nu mai umbli la caciula, nu vezi ca esti transpirata toata?!!!" (io nici acum nu mi-am revenit, logica asta a lor ma prabuseste)

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Ce faci tu acum, deja se cheama barfa...
Una este sa discuti pe marginea unui subiect, sa te informezi cum e bine sa-l imbraci pe copil, ce e bine sa-i dai sa manance etc...si alta e sa faci acum discutii de X si Y.
As fi curoasa daca tu esti perfecta ca si mama de iti permiti sa le discuti pe altele???

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Mda...daca tot e de dat exemple:
Anul trecut, chiar inainte sa nasc, pe la mijlocul lui mai, eram in autobus.Eu transpirata toata, curgeau apele pe mine.Alaturi, o mamica, nu avea mai mult de 20 de ani, tinea un bb in brate, imbracat cum se cade, cu costumas din acela tricotat, caciulita aferenta...peste una din aceea de interior, si.....tot ce v-am spus pana acuma indesat bine intr-o salopeta din aceea intreaga, cu fermoar (din alea de se poarta cand e ger de -10 grade).Fata mergea la spital: e bolnav copilu, zice. Are febra!!! Am ramas fara cuvinte.Intr-adevar, ne-am dat jos deodata la aceeasi statie, in dreptul spitalului, ea a mers la spital, eu in alta directie.Nu stiu pana unde poate merge inconstienta unora!!!

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157601437566417/" target="_blank">ARDEIUL !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Mey, dar tzigarea nu face rau la copil?

Nu chips, nu zahar, nu crenwursti, dar pufuri in freza copilului, da!

Mai vad si pe aici mame, care c-o mana imping carutul si cu cealalata tin tigara!

Eu nu-nteleg!.....(poate pentru ca nu am copii si nici nu fumez)

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Neatza la pranz
am citit, am tzatzait, am sublinat si notat ce aveam de notat si tot ce pot sa spun e ca la 22 de ani cand am ramas embarassada, NU STIAM NIMIC despre puradei si cresterea lor, decat ca - de la neamuri citire- nu e bine sa tii bebele mult in brate ca se obisnuieste si pe urma "nu mai scapi de el" si...sa nu il pup (pe bebe) decat in somn, ca il rasfat, daca nu

In timpul sarcinii, multamesc lui D-zeu, mi s-a deschis al treilea ochi si am inceput sa filtrez ce auzeam; am citit si ras-citit tot ce puteam, am ascultat sfaturi de la binevoitori si pana la urma am facut fix cum am simtit eu ca ii e mai bine.

Ca sa aleg din exemplele deja date mai sus,
- nu ii pun caciulita in cap si nu i-am pus decat in conditii extreme de temperatura (scazuta)- la cota 2000, pe cheile Dambovicioarei sau prin alte locuri """periculoase""" prin care am umblat
, caciulita in cap in casa n-a avut niciodata, noi suntem dintre aia care nu cred in curent
-are libertate maxima atata timp cat este safe, e libera sa experimenteze afara si sa se joace cum doreste, chiar daca seara o bag in casa ca pe un miner, cu hainele pline de praf - vorba aia, murdarirea este buna
-ma enerveaza -nu mult, putintel- expresii de genul: nu fa aia ca te murdaresti sau vai, ti-ai murdarit hainutele,esti un rau
-incerc, pe cat pot, sa o hranesc asa cum trebuie; vorba Luanei, si eu consider ca sarmalele la 5 luni si cola la 1 an in mod constant sunt o forma de abuz...
-desi face fitze cat China la mancare, nu primeste chipsuri sau alte minuni intre mese, nu bea sucuri din comert decat home-made sau de la Hipp pt bebelusi
-laptele il bea de la frigider, iaurturile la fel- pentru ca un copil sanatos nu are cum sa faca "rosu in gat" de la un iaurt rece
-de sterilizat: pana la 4 luni, de atunci pauza, n-a patit nimic
-nu o oblig si nu am obligat-o ever sa se culce daca nu ii e somn -cine culca fetita cu palma la fund, ca asa se linisteste?- nici eu nu as putea dormi fortat
-mai sunt pe lista, dar sunt pe fuga...

Copila mi-a racit o singura data, a luat o viroza de la sot; in rest,nu stie- din fericire- ce e ala antibiotic, noroc cu maica-mea care e microbiolog si mi-a facut ea "educatia" inainte sa am bebele; e vesela, activa, fitzoasa si...tocmai s0a trezit asa ca fug la ea

P.S. alarma falsa!
-insa, nu am dat niciodata sfaturi nedorite si necerute, pentru ca eu totusi cred ca fiecare face asa cum crede; ma refer la necunoscuti; cei care imi sunt apropiati si mi-au cerut parerea, au primit-o si au acceptat-o sau nu. Insa, in rest, chiar daca observ si ma minunez, de multe ori, nu ma amestec; asa am fost crescuta/educata si asa fac acum, o fi bine, o fi rau...nu stiu.

Luana, inca o data o pentru subiect.

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Hello!
Si eu sunt una din aia care inoata impotriva curentului , dar nu cred ca inotam in acelasi rau.
Daca voi sunteti oripilate la cipsuri si cola , atunci eu mai adaug si restul de sucuri din comert + cerealele Nestle.
Cat despre imbracat nu ma pot pronunta avand in vedere ca am avut un copil bolnavicios de mic si a trebuit sa o protejez. Am renuntat din a4-a luna de viata a kupilei sa incerc sa o mai calesc.
Iar daca ar fi sa ma intalniti pe strada zilele astea cu kupila de mana m-ati lua pur si simplu la bataie (avand in vedere ca inca nu am voie sa o scot din casa cu pielea la vedere.
Asa ca ...
Multa sanatate ca e mai buna decat toate!

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by akella

Da, la chestia cu experimentatul: am lasat-o si eu pe Daria sa vada cum e una-alta; mici, ciorba de burta, bere, ciocolata, cafea, ca sa nu mai zic de sucuri de toate neamurile si cu toate chimicalele posibile.

Ei uite vezi? La mine nu ai sa vezi asa ceva? cum adica sa-i dau sa guste cafea? sau bere? Aici mi se pare o exagerare!
cat despre Mc-uri sau alte fast fooduri, nici vorba! Dar, cum spuneam, sa nu-i dai un biscuit, un pufulet, o napolitana, este o alta extrema. Mie nu imi plac extremele!
Si nu stiu cum se face, dar parca toate babele cu toate naravurile s-au strans pe la voi. Eu nu am dat de niciuna care sa-mi dea sfaturi potrivite sau nepotrivite cu ceea ce cred eu! Si nici copii cu caciulita in luna iulie nu am vazut! Poate doar Doamne fereste sa fi fost foarte bolnavior!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

eu nu mi-am desfofolit copilul in primavara (iarna) ca sa-l calesc, ci pt ca mi se parea ca e cald. si pt ca l-am imbracat ca pe mine. eventual +1, pt ca eu impingeam de zor la carutz, sa apuc sa ajung in parc sa-mi vad fetele sanatoase la cap , si el dormea in carutz... ii dau mancarea de la frigider nu pt a-l cali, ci pt ca asa ii place. calda nu serveste...

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

M-ai dat gata cu citatul de la semnatura!

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Originally posted by saphir

Ce faci tu acum, deja se cheama barfa...
Una este sa discuti pe marginea unui subiect, sa te informezi cum e bine sa-l imbraci pe copil, ce e bine sa-i dai sa manance etc...si alta e sa faci acum discutii de X si Y.
As fi curoasa daca tu esti perfecta ca mama de iti permiti sa le discuti pe altele???

am citit aici, mai demult, un subiect tare fain unde cineva spunea cam asa: daca te consideri o mama perfecta, taman atunci sa stii ca nu esti.
nici vorba de perfectiune.
si nu cred ca asta e ideea. e prima data cand aud ca trebuie sa fii perfect intr-un anumit domeniu pentru a putea discuta despre greselile altora. in plus, aici nu discutam de greseli, discutam despre reauavointa ce ne inconjoara.
nu cred ca ceea ce facem noi, cateva mamici, e deosebit. cred ca e normal. mai cred ca am/avem dreptul de a ne manifesta indignarea fata de niste lucruri evident gresite.
stiu, imi vei putea spune ca de unde stiu eu ca este evident gresit ceea ce fac altii si corect ce fac eu. ei bine, asta e parerea mea, fiecare e indreptatit sa aiba una. nimeni nu le impiedica, cel putin pe acest forum, pe cele care sunt de cealalta parte a baricadei, sa deschida un topic despre "inconstientele care isi tin copiii dezbracati, ii lasa sa faca bube dulci de pofta si nu-i invata la oala de la 6 luni".
de cumva te-a deranjat sarcasmul meu imi pare rau, nu tin sa supar pe nimeni insa e in celula, nu functionez fara ironie. is defecta poate.

copiloi,
evident ca tigara e un lucru de care copilul trebuie ferit. noi fumam, amandoi, dar evident ca n-o mai facem in casa, de cand am nascut. in timpul sarcinii n-am pus nici macar o tigara in gura (nu ma intreba ce mi-a trebuit sa m-apuc iar, n-am un raspuns. si io ma minunez cat is de toanta la faza asta..)

aida,
cel putin din punctul meu de vedere, noi ne plangem aici de atitudine, nu de cazurile in care esti obligat sa actionezi intr-un fel. sunt convinsa ca, daca aveam nesansa de a intampina probleme de sanatate cu fiica-mea, altele mi-ar fi fost actiunile. deci n-ai nici un motiv sa te simti vizata. sanatate multa, multa!

dianocica,
ii place asa pentru ca asa l-ai obisnuit. eu cred ca l-ai calit fara sa-ti dai seama ca o faci. sunt copii care, daca mananca o lingurita de iaurt rece fac rosu in gat. de racit nu mai vorbesc.

cred ca ceea ce numim noi "a cali" nu are neaparat sensul initial, caci nu ii fac fiica-mi dusuri scotiene si nici n-o arunc de pe stanci sa inoate. e doar un antonim al verbului "a cocolosi". incerc sa o cresc astfel incat sa fie cat mai putin sensibila.

noe,.... nici nu stiu ce sa-ti mai spun, doar ca ma luminez de cate ori te citesc! parca am scris io tot ce-i acolo. da-i mai frumos!
a, uitasem de somn. corect!

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

Noe, vaaaaai! tzztzztzz! acum am vazut ce mama denaturata esti, tii copilul descult prin casa, vrei sa se-mbolnaveasca, ai?!
Doamne, fata ta e dementiala, chiar ca Bia veselia!
hai sa ne vedem, ca tropai! da mi-i cam rusine, ca am vazut pletele Biei si noi tocmai ne-am ras in cap, am dat toate buclele jos. Hora arata ca un bec din ala frumos, economic, de la IKEA....

io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput