Copiluti de mai-iunie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Gata, am ajuns acasa de la Constanta. Pe la Medgidia am zis ca a venit potopul peste noi, asa ploaie n-am trait in viata mea, am fost absolut socata de torentele de apa de veneau peste noi in rafale. Parca cineva pusese tunul de apa peste noi! Nu vedeam masina din fata la doi metri, ziceai ca e ceata groasa. Si batea si vantul, ma si vedeam cu copacul peste noi pe sosea! Cand am ajuns la Bucuresti, nici strop, uscaciune si fierbinteala.

Am intrat la Carrefour pentru cumparaturi, dar bucurestenii astia ai nostri sunt ca lacustele, nu mai era aproape nimic prin rafturi, tre' sa mai mergem maine o data.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Dana, bine ai venit ! Si Emi bea laptele din biberon. Chiar ma gandeam ca saptamana asta ar trebui s-o antrenam sa bea din cana, pentru ca la mare nu prea o sa am kef de spalat biberoane . La noi e un soi de ritual dimineata (mai putin) si seara- dupa baita. Nu stiu cum o sa procedez, si, mai ales, ce naiba fac la mare cu laptele.
Intrebare: cum procedati cu laptele cand mergeti in vacanta cu copilul? Ii luati lapte praf ?
Olga T, FELICITAAAAARI Sa fie intr-un ceas bun si sa fie exact ce iti doresti !
Tdi, mii de scuze pentru intarzierea cu care iti urez LA MULTI ANI! Sa ai parte de tot ce iti doresti tu !
Gusta, drum bun spre tara - nu stiu daca mai apuc sa intru pana pleci.
Eli, sa-ti traiasca baiatul ! Parca vineri a fost ziua lui, nu ? Stiu ca ai scris saptamana trecuta... Sa fie fericit si sa realizeze tot ce isi doreste !

Sa nu ne uitati... Am reusit sa scapam de suzeta - dar nu ma intrebati cum, ca nu stiu Pur si simplu, in seara cand am adus-o de la tara (acum doua saptamani) a adormit fara, a doua zi la fel, si deja dupa o saptamana, cand si-a amintit, i-am zis ca i le-am dat verisoarei ei. Nu mai stiu daca v-am zis: a nascut cumnatzika mea la 37 de saptamani o fetita de 2600 g. Natural si foarte repede. Deci Emi are o verisoara cu care, probabil, va imparti bunica paterna
Ma rog, sa trec inapoi la subiect: deci am scapat de suzeta.
De pampersi am scapat partial: acum vreo luna incepuse socrela antrenamentul, si in saptamana de dinainte sa o ducem la tara a cerut mereu la olita cand a fost cazul (ambele treburi). Acum cere cand are nevoie, eu de multe ori uit sa o intreb. Pana acum am avut un singur 'accident'. In rest, slava Domnului, e ok. Chiar s-a trezit intr-o zi din somnul de pranz, ca sa ceara olita. Astazi am uitat sa ii mai punem pampers, si cand s-a trezit, dupa 3 ore, am constatat ca nu facuse nika in pat. Haideti ca m-am lungit. Ideea e ca ii mai pun pampers cand doarme, sau cand avem drumuri lungi cu masina (cum a fost cel de ieri, cand am dat o raita la Balea Lac). Dar cand suntem pe drum nu prea face in pampers, ci cere sa oprim si sa faca afara. Olita nu o car cu mine in masina, ca mi se pare prea greu sa o pun in timpul mersului. Plus ca fata stie ca trebuie musai sa stea in scaunul de masina

Eu sunt in concediu (deja ! cu o saptamana mai devreme decat planificasem), dar avem treaba prin casa, si nici macar n-am reusit sa incarc pozele de pe Transalpina. Scuze, Gabitza, ma intrebasesi la un moment-dat daca am mai fost pana la urma acolo. Da, am fost, am prins super vreme, dar nu m-am invrednicit sa incarc pozele. Daca nu te superi, o sa te rog sa mai pui link la contul comun unde pot baga poze... pliiz, poate totusi reusesc sa le bag acolo....

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Teddy, OanaC, Dana, OlgutaM, Mercedes va multumesc pentru urari !
Teddy si mie mi-e dor de dependenta de forum, dar nu mai gasesc timpul pe care il aveam nu demult, sper sa reusesc sa tin legatura cu voi cat mai mult posibil si mai des ca tare m-as necaji sa pierd niste prietene ca voi. Ne-ai uitat cu Atomika tunsa? Sa stapaniti sanatosi produsele "ikeesti". Vezi cum ti s-a indeplinit una din dorinte mai repede decat te asteptai (moastele)? Cum te mai simti?

Gabitza bun venit inapoi in cuibusorul vostru, brr, bine ca ati ajuns teferi acasa, ca nu demult am vazut grozavia cu copacul ala ce-a cazut pe masina unei familii. Cum stati cu bb2, tot in lucru?

OanaC tare mi-e ca asemenea teste nu se fac la noi, din pacate, dar iti multumesc ca mi-ai spus ca voi intreba pediatra. Pe rezultatul analizei apareau 3 plaje si noi eram situati la cea superioara unde nu e nici o indoiala ca e sau nu e infectie. Peste 100.000 de nu stiu ce.
Eu imi amintesc de momentul "carte" cand am ramas surprinsa de claritatea pronuntiei Evei, desi Bianca turuie o gramada nu e "descifrabila" 100 %. Asta a fost si ramane in continuare visul meu legat de copiii mei sa stie cat mai mult si mai bine limbi straine. Andreas la 3-4 ani, chiar pana pe la 6 stia foarte cursiv olandeza, dar acum de cand ajungem mai rar in Olanda a uitat foarte mult, Eva probabl ca are inclinatie spre limbi straine si prinde foarte repede, aveti si ocaziile si motivele sa o incurajati.

OlgutaM suntem toti 4 in vacanta, numai eu cu copiii nu cred ca m-as fi incumetat la un asemenea drum. Greva foamei nu e doar aici, asa ma tine de ceva vreme si acasa, poate cand va incepe cresa din septembrie se va schimba.

Dana lasa ca vor creste si piticii nostri (cei mici la majoritatea dintre noi) si te vei intreba cand s-au scurs anii.
Si Bianca mea e cam tot genul refractara la schimbari, intai e nu-ul de rigoare si abia dupa se mai gandeste, pediatra chiar m-a "avertizat" ca ma asteapta zile grele cu personalitatea ei.

Marilena pleci sambata viitoare, da? Te sun maine, ca acum e prea tarziu pentru o convorbire decenta.

Mercedes si noi am fost la piscina azi si ne-am intors super obositi, mai ales ca Bia a sarit peste somnul de pranz, la fel cum spuneai si tu am colindat prin toate piscinele, inclusiv cea cu tobogan unde s-a dat cu taica-su ca mie mi-a fost frica, aa, nu, am intrat cu Bia in piscina olimpica nu-si avea rostul. Duminica e cam plictisitor pe aici ca magazinele sunt inchise, tv nu ma pasioneaza aici, astept saptamana de lucru sa bag si eu nasul in magazine.

Simona iti multumesc ca ai intrebat de mine !

Noi am scapat de la 33 luni de biberonul cu lapte, bea foarte bine din canita, ma bucur in primul rand pentru ca nu trebuie sa-mi fac griji ca ar adormi cu bibe in gura, Andreas a avut o colega la gradi care avea dintii foarte stricati si mama ei mi-a spus ca bibe e cauza. Scutecul cam 30-40 % e rezolvat, deci mai avem inca de tras, dar si timp avem. In schimb suzeta e un capitol pe care nu-l prea vad rezolvat curand.

Good news - am primit un aparat foto digital semiprofesionist Minolta, asa ca am scapat de-o cheltuiala. Nu e cel pe care mi l-am dorit eu (Sony ultimul tip din gama semiprofesioniste), dar atata timp cat are dotarile dorite nu mai conteaza. In curand veti vedea si la mine poze profesioniste sau hai sa le spun mai calitative plus filmulete, pana acum n-am avut cu ce.
Avem de gand sa mergem si la Paris, Olguta voi unde ati stat si cat v-a costat?

Sa aveti o saptamana la superlativ!
Cat ma bucur ca pentru ceva timp nu mai sunt nevoita sa vad moaca sefei mele

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Moama ce de-am scris!!!

Cristina concediu placut si vreme frumoasa, la Mamaia mergeti, nu?
Felicitari pentru renuntarea la suzeta! Mie mi se pare cel mai greu lucru dintre cele 3, asta in ce-o priveste pe Bianca. Dar am renunat si noi la o suzeta din trei, pe cea verde am "dat-o" unui caine la mare, mai avem una roz si una rosie, e un record daca ma uit ca am plecat de la 9 suzete de cand a venit pe lume.
Multumesc de urarile pentru Andreas!
Anul trecut la mare eu ii preparam in camera laptele praf, dar eram pe lapte praf, acum suntem din martie pe lapte integral sau cum i-o spune celui din alimentara. Te-ai gandit si la cel de la Humana la cutie? E lichid si e lapte praf, o cutie e in jur de 6 lei, daca mergeti cu masina va faceti plinul din Bucuresti pentru tot sejurul.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

M-am saturat de bataieeee...in seara asta am primit cateva palme zdravene in cap, un castron peste nas si un genunche in gura, ca bonus tras de par cu mare drag...cum sa procedez cu copilu asta sa nu ma mai cotonogeasca?!...zau ca nu mai pot! acuma ma striga "mamma ma!" si ma "pupa" cu toti 20 dintzii pe umeri.

Chris Dun, concediu placut! intrebai de lapte, eu ii cumparam de vaca, "autohton" de pe unde ne nimeream si-l pastram in geanta frigorifica sau in minibar la hotel. laptele din RO nu-i mai place asa ca ii cumpar praf (humana 3) si am rezolvat problema in deplasari.
Olga, noi o culcam cu maaari eforturi pe atomika in jur de miezul noptii, se lupta sotul cu ea cateodata si o ora ca nu vrea sa doarma ci s-ar juca incontinuu (jucat=sarit si alergat, aruncat cu obiecte si batut in pereti, mobile, etc), dimineata miorlaie in jur de ora 5 de sete si atunci profit ca-i semiadormita sa-i mufez un biberon de lapte ca altfel nu-l mai vrea + schimb pampers pliiin de pipi, apoi se culca inapoi pana pe la 8.30-9.00. mai sunt si exceptii cand nu se trezeste la 5 si atunci la 7 e in picioare. ziua doarme cam 1.5 ore. vad ca de ceva saptamani s-a fixat pe orarul asta ca pana acum era jale si dormeam cam 4 ore/noapte.
Elisor, ma simt binisor, multumesc de intrebare, astept cu un mare nod in gat dar si cu nerabdare operatia! Sa stapanesti sanatoasa noul aparat foto!

Album Alyssa

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

DANA: nsi eu ma inscriu la cei cu biberon.Avem ala de seara de care nu se desparte.Eu am incercat sa il dau in canutza cu cioc....si copilul mi-a acceptat desi il vroia tot in pat...dar il agita pana o data si-a spart buza si am renuntat.Asa ca am ramas tot la biberon de seara.Noapte ii ia singur biberonul cu ceai(ii pun cam un sfert) de pe noptiera si doarme.Am scapat de laptele de la ora4-5 dimineata care mi-a ajuns pana peste cap.IAr dimineata cand se trezeste nelipsitele cereale.NU stiu cum nu s-a plictisit de ele..chiar daca la mic dejun ii fac altceva el vine si imi cere cereale.

ELISOR: sa iti traiasca baiatul mare si frumos.Faci parte din categoria mamica tanara copil mare.Tare va mai invidiez (tu si Loreen ca are una dintre fate mare si ea tanara ca o copilitza.)

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Chris, adresa contului nostru comun de poze este:
http://www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/
Parola este aceeasi ca pe contul nostru comun de yahoo.

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Aseara am fost in Carrefour. Toate produsele textile erau cu pina la 70% reducere. I-am luat o pijama lui Andrei de 2.6RON, de vara, cu maneca scurta si pantaloni scurti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Buna dimineata
Gata mini concediul meu asa ca.......sunt la lucru si ma droghez cu sa ma pot trezi la realitate

Dana bine ai venit alaturi de noi.Iti doresc sa te simti cat mai bine.

Elisor, LA MULTI ANI! pentru ANDREAS.Sa fie sanatos si sa aibe parte numai de noroc si fericire.
Sa stapanesti sanatoasa aparatul foto si abia astept sa vad poze noi.

OlgaT felicitari pentru job.Vezi ca am avut dreptate.Sa stii ca eu in ultimul timp cam am "gura aurita"

Olga mami lui Maya ai cumva cartea lui Capraru si pe format electronic ca tare ma intereseaza ce scrie despre dezvatatul de pampersi.

Sa va mai spun ca in acest mini concediu am reusit sa-l dezvat de biberon pe Dragos.Simplu si rapid.Nici nu stie ca a existat asa ceva vreodata.I-am spus ca el e baiat mare, ca la gradi nu-l primeste cu biberonul dupa el si ca sunt niste catelusi mici care nu au cu ce bea laptic.Si uite asa am scapat definitiv de biberoane si acum bem lapte, ceai, apa cu canuta.
Cu pampersii e ceva mai greu.Daca-l las in fundul gol se pune singur la olita dar daca are chilotei fara nici cea mai mica jena pisa toata casa.Cred ca asta-i cea mai grea operatiune si nici nu stiu cum sa procedez mai bine.
Va las acum ca cica ar trebui sa ma apuc de lucru dar n-am chef

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput