Copiluti de mai-iunie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna.

Despre vorbit eu ii vorbesc si in romaneste si in olandeza da olandeza o folosesc atunci cand suntem in cercuri cu prieteni ,dar se mai intampla sa zic si in romana atunci depinde cat de repede trebuie sa actionez.

Intelegeti ca cu plecatu e mai mult o vacanta ,o ceva nu stiu cum sa numesc.

Vreti sa radeti si voi cat am ras eu astazi .A venit ziua ca tatal olandezului sa stie ca eu plec in romania si stiti ce explicatie i-a dat olandezu la intrebarea cat plec si cat stau atentie :au parinti mei de pus parchet si eu ma dus sa ii ajut.Auziti fratilor ce il duce capul.Era sa cad jos de pe scaun cand am auzit.Ajunsi acasa mi-a spun ca el nu poate sa ii zica lui taicasu ca plec din cauza lui ca atunci il arunca de la etaj.

Voi vorbiti de ce fac copii.Sa va zic eu ca a trecut print-un gard viu la vecini sa le smulga florile.In magazin bate copii si plus de asta le mai adreseaza si cuvinte urate si mie imi creste inima cand aud ce vocabular are.Aici a scris pereti cu pixu si parchetul.Sa va mai zic ca la fel ca Alex si Alyssa arunca cu ce apuca da cel mai bine cu pamant si pirtricele in oameni .

Mai revin pana mai tarziu ca s-a trezit si face exact ca masina politie.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Am mai pus niste filmulete; din pacate am trantit aparatul de vreo cateva ori si cred ca trebuie sa ne luam altul ca partea stanga de la poze/filmulete apare de multe ori neclar...asta e.

Gabitzam, am uitat sa-ti raspund: Diana e nascuta pe 7 Mai. Multumesc de adaugare pe lista de prieteni; ai aparut automat si la lista mea, cred ca nu trebuie sa mai fac vreo invitatie, nu?

Un week-end frumos sa aveti (sau ce a mai ramas din el)!!! La noi ploua...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dana (gtexro), ziua de 7 mai inca nu era ocupata pe lista noastra

OlgaT, ma bucur tare mult pentru tine, meriti sa ai un job bun. Tare as vrea sa-l mai vad pe Toni cum mai arata, daca nu vrei sa faci public, ne poti trimite adresa pe contul nostru comun.

Am fost acum pe seara la plimbare pe faleza in Constanta. Aici vad ca este obiceiul ca miresele sa vina sa se pozeze pe faleza, la Cazino. Asa ca am vazut parada mireselor din Constanta, cred ca am trecut pe linga 10-15, am comentat rochiile, buchetele, invitatii si lautarii

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna fetelor!
Am ajuns si noi in Olanda de 2 zile. Mami e foarte fericita ca are casa plina. Am calatorit foarte bine, fara probleme, dar ne-a mancat urechile Bianca, atat de galagioasa a fost si atata s-a mai harjonit cu frate-su de imi venea sa-i dau jos pe amandoi.
Ieri l-am sarbatorit pe Andreas, a facut baiatul meu 9 ani, dar in unele privinte a ramas ca la 5, inca se prosteste de ma scoate din minti, nu stiu cand se va maturiza si el.
E atat de bine aici, as sta o viata, dar nu se poate.
Bianca s-a mai cumintit de cand am ajuns aici dar continua sa-mi faca nervi cu greva foamei (de la 13 kg a ajuns la 12.5).
Laura m-ai surprins placut cu mesajul ce mi l-ai trimis de ziua lui Andreas si iti multumesc, esti mereu atenta.
Tu esti cu familia pe la Sibiu, nu? Sper ca sunteti bine si e totul in regula cu voi.
Anca si tie iti multumesc de telefon, sper sa aveti in continuare o vacanta placuta!
Raluca sarumana de telefon , sper sa se rezolve problemele cu Iulia cat mai curand si sa va fie bine!
Teddy cu ceva intarziere iti urez si eu "La multi ani"! si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca!
OlgaT felicitari pentru job! Iti amintesti ce ti-am spus? Sa nu mai fi pesimista inainte de a-ti acorda sansa sa crezi in tine, ma bucur mult pentru reusita ta!
Dana bun venit in grup iti spun si eu!
Marilena iti doresc ca solutia aleasa sa fie cea mai potrivita si sa te incarci cu liniste, odihna si putere sa mergi mai departe; scuza olandezului mi se pare absolut ridicola, de ce oare nu-si poate asuma vina si inventeaza asemenea motive...
OlgutaM la noi e chiar pe dos treaba cu scutec vs wc, pisu cere, dar kk nu, dar cum a avut infectia urinara a regresat ca nu se putea tine si scapa pe ea, asa ca ne-am intors la scutec, dar imi pun mari sperante in vacanta asta de 3 saptamani sa reusim sa renuntam la scutecul de zi.
M-ai intrebat cum mi-am dat seama ca are infectie urinara, pai spunea ca o doare pasarica.

Am uitat sa va spun ca am terminat cu antibioticul si urocultura ne-a confirmat infectia urinara cu E-coli. Vom repeta urocultura cand ne intoarcem acasa.

Mai vreau sa urez LA MULTI ANI tuturor MARIUTELOR mici si mari, m-am gandit la voi pe 5, dar eram pe drum, sper sa-mi primiti urarile tardive!

Sper sa intru mai des de acum incolo.
Va pup si sa aveti grija de voi!

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Buna (seara sau dimineata...), n-am reusit sa adorm pana nu am bagat un oki pe forum, cred ca sunt dependenta!
Noi azi am fost la Ikea de unde am cumparat o masutza faina pentru atomika si urmeaza sa luam un covor calumea ptr sufragerie.
Si daca tot ajunsaram la Padova l-am convins pe sotz sa ne duca la biserica Sf.Anton ca de mult imi doream sa ajung dar nu s-a ivit ocazia...n-am cuvinte sa va povestesc ce emotionant a fost sa pot sta aproape de mostele sfantului si sa-i multumesc "personal" pentru ca m-a ajutat la greu de cate ori m-am rugat la el.

Elisor, sedere placuta in Olanda si La multi ani lui Andreas! Sanatate multa printesei Bianca!
Dana, noi suntem inca biberonishti (bea 2 de suc/ceai la culcare si 1 de lapte pe la 5 dimineata, in rest apa din canita) si pampersisti (desi anunta cand face ceva, refuza categoric olita sau wc).
OlgutaM, aaa, e poveste lunga cu limbile in Italia...turnul babel e mic copil! aici fiecare regiune (si sunt 20!) are limba proprie si personala si, daca n-ar fi destul, si aia e putin diferita de la oras la oras. de exemplu veneziana aduce putin cu spaniola, in friulana (asta tot din nord-est e, in regiunea Friuli) parca aud cuvinte grecesti si chiar romanesti, in nord e un dialect care as jura ca e germana iar napoletana (la Napoli) parca e tiganeasca!
Gusta, asa zici cu olandezu'...ar trebui sa fie mai matur, adica sa aiba "scaun la cap" si nu parchet!
Oana, m-ai distrat cu "troublemakeru'"...pazea cu banii si masinile scumpe!

Gata, ma duc la culcare ca-i 2 noaptea...
maine va pun poze cu PITIKA TUNSA!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Elisor, la multi ani pentru flacau!!!! Sa creasca mare si cuminte!!! (ca frumos si destept este )
Aici, in US, procedura dupa descoperirea infectiei urinare este trimiterea la testele pentru reflux la rinichi. Nu stiu cum este in tara, dar noi asa am aflat ca Eva are reflux la rinichi, de la o infectie urinara banala, la granita cu neinfectie. Intreaba pediatra cind mergi pentru testele de dupa tratament.

Tdi, aceeasi parere despre limba vorbita, mai ales ca noi sintem pe la diferite activitati toata ziua, unde se vorbeste numai engleza.

Adriana, cuscra, nu ma supar, mai? Tocmai pe tine? Exact asa cum am mai spus, fiecare isi creste si educa odrasla dupa cum crede de cuviinta. Eu am ales acum accentul pe limba engleza, iar romana pe planul 2; apoi spaniola, ca avem niste filmulete si carticele pentru copii. O sa facem schimb "intercultural" mai incolo cu frate-meu si o sa o trimitem pe Eva la "specializare" in franceza.
Eva e fata desteapta, asa ca sint convinsa ca nu o sa intimpine nici o problema in a invata diferite limbi.
He-he, cine nu-si aminteste cum spunea ea la 10,5 luni "carte"
Oricum, stie si romana, dar nu asa de mult ca engleza si nici nu vrea sa comunice in romana; decit doar atunci cind este neatenta, preocupata de altceva, si nu isi da seama ca vorbeste Ma aude si pe mine vorbind la telefon o gramada in romana, mai avem si CD-uri cu cintecele in romaneste si citeva carti de povesti.
Las' ca-i deschidem perspectivele prin activitatile pe care le facem cu ea, grupurile de copii, locurile pe unde mergem, cartile multe si diferite pe care le citim ... Si cel mai tirziu, anul urmator, vom ajunge si in tara, unde va fi fortata sa isi aminteasca romana.
Si dupa ce ne incuscrim legal, o sa invete germana de la barbat, nu?

Dana, Eva brea lapte din sippy cup (canita de-aia cu cioc). Si noi am crezut, pe la 18 luni, ca era atasata de biberon, dar am inceput sa ii dam laptele o data/zi dn canita, ea nici nu a bagat de seama, asa ca in citeva zile i-am scos biberoanele de somn (ca peste zi folosea doar sippies). Incearca sa ii inlocuieste un bibe cu sippy, vezi daca observa.
Si noi sintem in urma la olita. Ea imi spune mereu inainte de a face cite ceva in diaper, dar daca ii spun sa mergem sa faca la olita, raspunde imediat noooooo (nici macar sa incerc, pentru ca se supara tare). Apoi, dupa ce face, imi zice sa ii schimb diaperul ca e ud sau ca a facut kk. Si avem si olita si colacel pentru wc, asa ca sa poata alege ... dar daca e incapatinata ...
Nici fara diaper nu vrea sa stea, imi cere imediat sa pun diaper pe ea. Eu ma gindeam ca saptamina care vine sa incerc sa o tin acasa numai fara diaper, chiar daca zbiara ea sa o imbrac. O sa fie cam aiurea, pentru ca avem o gramada de activitati in afara casei si o sa trebuiasca sa pun diaperul pe ea atunci. Sa vedem cum merge, ca nici nu vreau sa o traumatizez, daca ea nu vrea.
Oricum, sint convinsa ca atunci cind va fi complet pregatita pt wc, o sa imi spuna singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna.

Elisor vreau sa ne vedem pana plec.Hai un telefon mic si poate facem o intalneala de cateva minute.Serios.Poate citesti si ma suni ca sincer nu vreau sa ratez ocazia de a ne intalni.Eu pana sambata dimineata mai sunt aici dar vreau sa ne vedem.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

gusta-hai ca m-am mai linistit daca zici ca te duci in Romania pentru vacanta, oarecum. Inseamna ca nu este chiar asa de grav. Desi chestia cu linistea nu mi-a placut deloc. Am si eu o cunostinta care si-a lasat sotia si copilul pentru ca, la fel, vroia liniste. Si la un moment dat, el s-a imbolnavit destul de rau si nu i-a mai trebuit nici liniste, nimic, s-a intors cu coada intre picioare la familie.

Eli-La multi ani pentru Andreas! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el si de nazdravaniile lui. Lasa ca are el timp sa se maturizeze. Si bine ai ajuns in Olanda! Sunteti toti 4 sau numai tu si copiii? Legat de infectie, imi pare rau sa aud ca Bianca a avut infectie urinara. Sper ca este bine acum. S-ar putea sa nu manance si din cauza schimbarii. Maya este destul de manacioasa, dar in Franta, 10 zile, nu manca mai nimic. Maya nu cred ca a avut infectie urinara pentru ca si eu o intrebam daca o doare acolo, daca o ustura si-mi spunea ca nu, iar ea este genul care se vaita pentru orice bubita.

dana-daca nu ne inviti, nu-ti pot vedea pozele decat fetele care au si ele cont pe site-ul unde iti pui tu pozele.

tdi-ce-i cu orele astea tarzii de culcat la tine? La cat te scoli dimineata? Te mai miri ca esti asa bolnava. Ai grija de tine!

Stie cineva ce mai este cu Daniela? Probabil ca este in concediu. V-ati intalnit pana la urma careva cu Nelia?

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Elisor, La multi ani pentru Andreas!!! Ce n-as da sa am si eu un copil asa mare!!!

Gabitzam, stiiiiuu. De cate ori intra cineva nou ma gandeam ca mi se ocupa "locul"...

OanaC, Diana e refractara rau la schimbari; o sa incerc doar de curiozitate dar stiu deja rezultatul. In plus, ea bea laptele in pat, face parte din ritualul de culcare, nu stiu daca din cup poate sa bea culcata si in timp ce se suceste/invarteste, etc. Stiu si ca biberonul nu prea e sanatos pentru dinti dar efectiv habar nu am cum sa procedez...o sa incerc sa-i dau peste zi in cup poate se obisnuieste asa (da' si aici e o problema ca eu vreau sa-i reduc pe cat posibil cantitatea de lapte; daca ar fi dupa ea ar sari de 1litru pe zi). Si cand ma gandesc ce greu i-am introdus laptele in biberon cand am ramas eu fara...

Edit: cat despre olita, Diana spune si ea (cateodata) cand face ceva dar dupa...
Ups, OlgaM, am scris in acelasi timp...asta este link-ul: http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

gtexro-iti spun sincer ca nici bia nu si abandoneaza sticluta de lapte( nici eu nu doresc asta acum) nici cea de seara exact asa ritual... si nici cea de dimi de la ora 7 o bea inca in semitrexzire si mai doarme mai incolo aprox. o ora.

bia- a scapat pot spune de scutecul de zi dar de cel de noapte nu si nci de cel de pranz cand doarme. Ziua cand suntem pe afara imi spune mama sau mami si se prinde de chilotas... e nostima la faza aia.

elisor- la multi ani baiatului sa creasca mare frumos si sanatos si sa invete la fel de bine cum a invatat si pana acum

gusta, loreen- cum sunteti?

loreen- mess ul meu nu stiu ce naiba are de vreo o sapt ( nu mi apare nimic din ce scriu eu dar nici ce mi se scrie pana nu inchide de vreo 2-3 ori fereastra cu pers care doresc/doreste sa conversez/ converseze.

Am fost azi la aguapargul din ungaria de data asta la debrecen, a fost f fain. Au amenajate bazinute pt copii de la 0-2 ani si de la 3-8 ani. Cu bia am fost in ambele desigur.Cei drept e f fain dar si pici de somn dupa ce iesi de acolo.

Mergi la inceput