Copiluti de mai-iunie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 15
gabitzam spune:
Androix, incearca sa faci update la ultima versiune de DropBox de la DropShots. Cred ca si la Flickr merge destul de repede, au si ei un uploader.Si Picasa.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Florentina G spune:
Multumim mult pentru urari, ne face mare placere sa le primim!
Marilena - astazi ca e ziua ta, te strig pe nume
- sa fi sanatoasa fata draga, sa gasesti puterea sa te bucuri in fiecare clipa de tot ce e frumos in jurul tau, ia-o pe Marutzu mic in brate si pup-o cu foc... ai sa vezi ca te umpli de energie si viata nu o sa ti se mai para asa de complicata. Hai, fruntea sus ca esti tanara si frumoasa, ai ani multi in fatza si numai cu optimism vei reusi sa faci fatza tuturor incercarior!
La Multi Ani tuturor Mariutelor mici si mari, sa fiti sanatoase, fericite, norocoase si iubite in fiecare clipa!
Tina, mami de
Patrick si
Maya
omustata spune:
La multi ani tuturor Mariilor!
Mercedes-am citit zileel trecute in cartea sotilor Capraru ca daca un copil este bilingv vorbeste clar mai greu. UIte am sa ma uit si iti voi zice si pagina. Tu ai cartea asta? In plus, nu-i adevarat ca trebuie vorbita doar o limba in casa. Romanii nu au experienta cu asa ceva si de asta zic asa. Eu stiu de aici ca daca parintii vorbesc limbi diferite, fiecare parinte trebuie sa vorbeasca cu copilul pe limba lui, dar sa fie foarte consecventi, chiar daca copilul raspunde in cealalata limba. Vecinii mei de aici sunt ea nemtoaica si el american. Fiecare vorbeste cu fetitele limba lui si fetitele acum vorbesc perfect ambele limbi. Dar sunt foarte consecventi. Nemtoiaca nu vorbeste cu ele decat nemteste, chiar daca ele mai raspund in engleza pentru ca le este mai usor. Insa si ei mi-au spus ca fetitele, mai ales cea mare, a avut probleme din cauza faptului ca este bilingva. Curaj, Bia nu are absolut nimic decat o intarziere in vorbire!
Gabitza-copiii nu trebuie dusi nemancat la impartasiti decat daca sunt peste 7 ani. Poti intreba orice preot.
Va las ca plange langa mine.
Olga si Maya (28.05.2005)
andutzy spune:
hello!
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE AZI!
daca vreti sa vedeti primele poze ale "Micului Print" Horia, le gasiti jos, in semnatura. Am inceput si eu sa ma joc cu Flick-ul, sper sa reusesc sa pun cateva si de zilele trecute. Va pup!
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
lucas spune:
Dragi Marii si Marioare + derivatele
cu mare drag va urez SANATATE Maxima
(azi dimineata la teveu a spus ca azi nu se spune La multi ani! ca e SF Maria Mare cica pe 8 septembrie de sf. Maria mica se spune! acu se spune sanatate! - si m-am conformat.)
se spune, nu se spune, da cu mare drag VA PUP!!
monu spune:
cum nu am vazut stiri de un car de anis i sunt in urma cu stirile mondene intreb si eu. Esca e gravi? ca asa mi s-a parut dupa haine.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gtexro spune:
Buna fetelor,
Sunt o mamica de mai-iunie 2005 si va citesc de cand erati/eram burtici (Diana mea e nascuta pe 7 Mai).
As vrea sa raspund pentru Mercedes, poate o ajuta cumva...
Noi vorbim numai romaneste acasa si pana in Mai anul asta Diana mea spunea doar cateva cuvinte in romaneste, fara sa le lege in propozitii. Din Mai a mers la gradinita si imi faceam o gramada de probleme...credeam nu numai ca o sa fie frustrata si etc. pentru ca nu intelege engleza dar si ca o sa ramana in urma cu vorbitul in romaneste din cauza asta.
Surprise, surprise...acum nu numai ca face propozitii in romaneste (spune si "catelus cu parul cret", si-a dat drumul fantastic de repede la vorba) dar baga cuvinte si propozitii simple si in engleza. Le mai amesteca cateodata (ex. look aici, mami) dar am testat-o si le stie intelesurile in ambele limbi.
Asa ca eu zic sa mai astepti un pic; la varsta asta copiii sunt ca un burete, absorb tot ceea ce reprezinta informatie daca li se da ocazia. E mai greu pana isi dau drumul si asta se intampla diferit in functie de copil...Daca crezi ca nu puteti vorbi unul in romaneste si altul in ungureste acasa, poate ar fi bine sa vorbiti numai ungureste. In momentul in care se va duce la gradi o sa fie nevoita sa invete si romaneste.
Altfel, sunteti niste fete de milioane. Am senzatia ca va cunosc de 1000 de ani (de fapt Fran, pe tine chiar te cunosc personal-nu de 1000 de ani of course- salutari lui Paul).
Edit1: "La Multi Ani" tuturor Mariilor!!!
Edit2: Aaa, pai atunci Sanatate tuturor Mariilor daca asa se spune!!!
Dana
gabitzam spune:
Hei, Dana, si cum ai putut sta atat in umbra si sa nu ne zici nimic-nimicutza? ![]()
Te invit sa vii aici, sa stai la povesti daca ai timp, daca nu macar doua vorbe, o pozulica, o poanta, o nazbatie de-a copilutului ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mercedes spune:
gtexro( dana) - bine ai venit la noi si imi pare bine ca ai inceput sa scrii.
Multumesc gtexro si omustata pentru raspunsurile date la problema mea , sincer m am mai linistit un pic vorbind si cu alte fete si de aici de pe forum si in alt context.
Nu se pune problema sa vb doar in maghiara cu ea odata ca nu ar fi ok din punctul meu de vedere si in al doilea rand sotul cum ar comunica cu ea atata timp cat el nu cunoaste limba.
Si probabil din aceasta cauza am gresit cu bia, in momentele in care eram de fata cu sotul, parintii lui sau alte persoane care nu cunoasteau lb magh. eu vorbeam cu ea in lb romana poate aici am gresit deci n am fost consecventa.
Cei drept si recunosc copilul cunoaste mai multe cuvinte in lb. maghiara( bona vb doar in magh cu ea si eu in majoritatea cazurilor). Bia a fost evaluata de logoped in romana dar in momentul in care ii traduceam executa mult mai bine comenzile si chiar raspundea verbal.