S-A SCHIMBAT Limba romana ????

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

"E nimeni in camera"?????

Hai , mai , ca e prea de tot!!!

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meg67 spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

quote:
Originally posted by meg67
azi toata lumea "daunlodeaza" (ca sa pari mai elevat scrii "downloadeaza"), "printeaza" etc...

Deja tind sa cred ca esti ruda cu Pruteanu
Cit despre ''downloadeaza'' si ''printeaza'' suna cit de cit mai bine decit ce am auzit eu''downloduieste'' si ''printuieste si mie asta''
Am mai spus-o si o repet , am avut neplacerea sa constat ca foarte multi dintre cei plecati de citiva ani nu mai stiu sa ''vorbeste''.Sa fie snobism , prostie sau pur si simplu comoditate.
Numai bine,
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

pruteanu fiind...? (am sa ma uit pe google dupa el)
astept sa iti multumesc pana ma edific daca pot sa o iau ca si compliment

in '93 cand am plecat eu inca nu auzisem de el (sau poate nu imi aduc aminte? pfff...), dar auzisem de alexandru graur, se pune?

marius, nu te superi ca nu iti raspund acum, nu?

intai zic sa il mai rasfoim pe hegel care a dezvoltat teoria negarii negatiei si la care nici floarea si nici mugurul nu erau verbe; poate fiecare l-am perceput diferit

pe scurt totusi as putea sa iti spun cum percep eu: "nu e" e o negatie, nu? pana aici cred ca suntem de acord amandoi
"nu e nimeni" - aici gandesc eu ca acel "nimeni" neaga ce de fapt mai fost negat odata

in fine...mult zgomot pentru nimic si apoi cred ca am si cazut pe langa topic
bine ca nu m-am lovit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bun hai sa o luam altfel. Logic discutand Ok? Exista afirmatie si negatie cel doua forme logice fiind opozante.
1. Forma afirmativa
2. Forma nonafirmativa

Ca sa faci o afirmatie si sa fie valida trebuie sa aiba logica de exprimare. Obligatoriu trebuie sa contina un verb altfel nu are sens.

Deci exista un enunt. Acest enunt trebuie sa fie sa fie verbalizat. Daca este verbalizat trebuie sa aiba continut logic sau valid. Si daca este logic poate sa fie afirmativ sau nonafirmativ.

Exemple:
Enunt:
Usa verde.
Enunt verbalizat dar nevalid sau ilogic
Usa merge verde.
Enunt verbalizat dar logic sau cu proprietate logica
Usa este verde.
Implicit acest ultim exemplu este un enunt verbalizat logic si afirmativ
Enuntul contrar
Usa nu este verde.
Enuntul exprimat prin negarea unei negatii
Nu-i adevarat ca usa nu este verde.

Am incercat sa exemplific.

In final as dori sa accept observatiile de mai sus cu privire la limba engleza vis a vis de limba romana. Ceea ce ai incercat sa transpui ca exprimare valida "acolo este nimeni" nu este corect in limba romana pentru ca este un enunt fara logica nimeni nefiind un substantiv, fiind insa corect in limba engleza "Nobody's there" unde prin specificul limbii nobody capata valente de substantiv, este oarecum personalizat in mod indirect. Pot sa gresesc dar eu asa percep.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
intai zic sa il mai rasfoim pe hegel care a dezvoltat teoria negarii negatiei si la care nici floarea si nici mugurul nu erau verbe; poate fiecare l-am perceput diferit

pe scurt totusi as putea sa iti spun cum percep eu: "nu e" e o negatie, nu? pana aici cred ca suntem de acord amandoi
"nu e nimeni" - aici gandesc eu ca acel "nimeni" neaga ce de fapt mai fost negat odata

meg67, Hegel nu punea punct la capatul frazelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Meg "nu am nimic" nu e negarea negatiei. Ai in fapt doua afirmatii care se intaresc una pe alta faptul ca nu ai si faptul ca ai nimic. La limita o poti considera, zic eu, o indelung folosita tautologie.

Pina si in acceptiunea lui Hegel negarea negatiei e ca si aici, sinteza dintre teza initiala si antiteza (compromisul care nu schimba sensul initial).

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Reformulez intrebarea pe gustul lui meg67:
Hegel punea nimic la capatul frazelor?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

"E nimeni in camera"?????

Hai , mai , ca e prea de tot!!!

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Nununu...hai mai ca mai sunt si alte alternative...ca asta intr-adevar suna aiurea.
"E cineva in camera" - spre exemplu?...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul

Reformulez intrebarea pe gustul lui meg67:
Hegel punea nimic la capatul frazelor?

bre capcaunule...hegel nu avea trei muschetari pe langa el, unul sa il traga de tzatza (am vrut sa scriu fara z dar ma gandeam ca se confunda cu taticul )ca vrea lapte, altul sa il picteze pe fata in culorile tigrului si cel de-al treilea sa il intrebe daca acordurile pe care le canta la pian sunt ok si ca sa ii elibereze computerul ca vrea sa joace solitaire
asa ca eu cred ca avea timp de punct

si apropo de fraze..."stop, stop, stop" e fraza? ca vad ca are punct

hai ma..ca stiu si eu ce-i ala punct..ce naiba?

acum..adevarul e ca e cam aiurea ce facem noi p'acilea - ne-am gasit o nisa misto unde stam la caldurica in spatele topicului si fentam regulamentul ala cu greselile gramaticale (romanul intotdeauna a fost inventiv sa gaseasca nise in ceea ce privesc legile etc..) si ne luam unii de greselile celorlalti (asa cum m-am luat eu de capcaun )

de acord ca fiecare trebuie sa isi revizuiasca mesajele insa cred ca sunt multi care fac greseli gramaticale si e pacat sa se inhibe si sa nu mai scrie in viitor pe forum mai ales ca toti avem ceva de spus (scris)
cateodata greselile gramaticale sunt folosite ca arma in discutie "nu pot sa ii raspund/argumentez la mesaj dar ia sa il iau eu ca a scris gresit"
eu zic ca daca chiar vrei sa ii atragi omului atentia ca a gresit, sa fie constructiv si sa invete ceva, da-i un privat in loc sa il faci de kkt in public - cred ca fiecare are de castigat din asta, poate omul iti si multumeste ca ai facut o fapta buna
e frumos un forum cu cat mai putine greseli gramaticale (si mai ales unul de calibrul forumului prezent) insa cred ca scoaterea in evidenta a acestora nu prea se face in acest scop si ajuta prea putin

Mergi la inceput

quote:

Este. Are cate o propozitie pentru fiecare muschetar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:

Este. Are cate o propozitie pentru fiecare muschetar.

Te-ai scos!

Alina

Mergi la inceput