Colectia de toamna iarna 2005(139)
Raspunsuri - Pagina 15
camelia_daniela spune:
Noki, eu am pasaport nou, adica de anul trecut, pot sa o trec pe asta????
Santate matusii tale
, e prea tanara sa se intample ce e mai rau! ![]()
Mandy si eu zic ca e cazul sa mergi la doctor! 
Cami mami & Daria (02.01.2006)
Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit
Gandacel spune:
'neata!
Vesti bunicele si de la noi. Azi dimineata a facut de doua ori kk, ambele dati normal, inca nu e tare, dar e consistent. I-am dat deja amoxicilina praf pentru ca am vorbit aseara cu doctora lui si ne-a zis ca e ok, ca circula enteroviroze in BUcuresti, mi-a zis ca e bine ce i-am dat pana acum si sa continui, pe langa amoxi.
Ieri Bogdan a mancat jumatate de borcanas de la Hipp, altceva nu a vrut, asa ca in ultima instanta am facut si asta! Apoi a mancat o jumatate de banana, dupa ce i-am dat medicamentele, ca sa-i treaca gustul... Azi dimineata nu a mai vrut a treia doza, ca a vazut ca e nasoala rau la gust, dar i-am dat cu forta.
Lavi, nu stiu care a fost logica doctoritei de la Salvare, insa daca si a doua a zis la fel, inseamna ca o logica au ele... A noastra mi-a spus aseara "nu mai cititi prospectele, ca acolo scriu astia tot felul de bazaconii"... Eh, o sa continui sa citesc, asta este, e defectul meu. Cat despre citatul din subsemnata, v-am indus in eroare fara sa vreau, facea kk moale de trei saptamani Bogdan, nici macar semi-diaree, doar ca facea f des si moale. Sorry, in zilele astea din urma am cam tras o sperietura. Multumesc in mod special, pentru ca tu mereu ai fost alaturi de mine (si cam de toata lumea!), indiferent ce am avut sau cum m-am exprimat. O imbratisare calda de la noi.
Gabitaco, nu m-am suparat, eu am avut impresia ca tu ai fost cea suparata. Aici toate dam sfaturi, majoritatea din ele sunt urmate numai daca sunt verificate si confirmate de medici.
Noki, e tare rau ce s-a intamplat matusii tale, mie mi-a murit o prietena, colega de scoala generala, era cu o luna mai mica decat mine, dupa o comotie cerebrala care insa a omorat-o pe loc. Avea o fetita cu o luna mai mica decat Bogdan, ne plimbam impreuna pe aici. A murit chiar la patru zile dupa ce am nascut-o pe Stefania. Decat sa ramana ca matusa ta, mai bine asa... E tare greu si pentru ea, si pentru cei din jur. Sa speram insa ca matusa ta se poate reface, macar cat sa se miste si sa faca minimul necesar pentru ea. Sanatate multa. Nu va ganditi inca la ce-i mai rau, poate Dumnezeu o ajuta!
Roxi, ai grija de Alexia, ca voma poate fi de la enteroviroza. Mi-a explicat doctora lui BOgdan ca majoritatea au inceput cu simptome asemanatoare unei raceli, apoi voma, diaree etc. Sper sa nu fie cazul la voi, insa daca vezi ca mai vomita, suna medicul. Sanatate si pupici.
Va las acum, ca Bogdan este nu gelos, ci super gelos. Plange in draci de dimineata pana seara, acum ca sta acasa. Nu o suporta pe Stefania, urla, o bate mereu, arunca in ea cu jucarii, sunt stresata rau. Nu pot sa-l las o clipa singur in camera cu ea. Deloc nu o mai iubeste. Corap, la voi cum mai este? Ca la noi stau asa rau lucrurile dupa vreo 3 saptamani dupa ce s-a nascut Stefania... Insa era cand bun, cand rau cu ea. De la o luna jumate (aprox) e doar rautacios.
O sa o mai raresc cu formul, ca sunt destul de stresata si deprimata, nu prea mai suport urletele lui BOgdan. Aseara voiam sa intru sa postez un sondaj, o fac acum, pentru ca nu stiu ce sa mai cred. Mai sunt copii din grupul nostru care urla incontinuu, indiferent ce faceti voi cu ei? Eu nu mai pot nici sa ma joc cu el, nici sa-l imbratisez, nici sa-l pup, nu mai zic de activitatile normale si necesare gen spalat pe maini, facut baita, imbracat. Acum sta in fund si urla de nu se poate, noroc ca am viteza mare la tastat, ca altfel n-as mai scrie nici doua randuri.
Gata, ca-i ajunge si lui, si mie! Pupici.
Noki_Lara spune:
Da, Cami, e ok. O poti trece ulterior, fara nicio problema.
In prmul rand, NU trebuie sa mergi cu copilul. Declaratia sotilor ca sunt de acord sa se treaca pe pasaportul unuia dintre ei se da la fatza locului. Acte neesare:
- pasaportul tau, valabil - original; mai bine-l duci si pe cel al sotului, nu cumva sa fie vreo problema
- certificat nastere copil - original + copie
- cerere de includere - model nr. 4 - descarci de pe site: http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm sau iei de acolo si completezi pe loc
- CI a fecarui parinte - original + copie
- poze 2.5x3.5 mm - facuta copilului la un centru foto
- taxe - 3 lei noi taxa consulara + 3 lei includerea - se platesc la CEC
- certificat de casatorie - original + copie
Cam atata...
M-ai mai intrebat d erestanta. E vineri, de la 16.30. Sut varza cu materia. Si psihicul. Mama de 2 zile nu a avut cum sa aiba grja de Sarah, deci nu am mai invatat nimik. Si nu am chemat bona, ca mi-a fost mila de pui s-o las cu o straina cand e bolnavioara. Dar maine o chem si merg la toceala. trebuie sa-mi tneti pumnii stansi-stransi ca numai asa am sansa sa-l iau.![]()
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Noki_Lara spune:
Gandacel, e o faza. Si speram sa treaca repede. si sarah e in crize. De la boala, canini si caldura. o o inteleg. Mama imi zicea ca durerile de dinti sunt insuportabile. Io nu stiu ca slava cerului m-a ferit Dumnezeu de ele.
Dar de 2 saptamani si la mine e balamuc. Si a inceput si ea cu mici violente...ma doare sufletul cand vad cum face Si cand ma gandesc cat am urat eu chestia asta mereu..
Dar asta este. Sunt ai nostri si altceva decat sa ne rugam s atreaca repede faza asta nu avem ce face.
Deci nu esti singura.
Pupam sa creasca moralul.
Mie-mi usor sa zic
...ca de 2 zile macar a mea se scoala iar tarziu...Offff....Deci io acum sunt cu liniste in casa. dar recupereaza ea cu varf si indesat.
Gata forumareala...plec s-o duc pe mama la o comisie de doctorat sa-i desfiineze pe un nenea care se vrea doctor in economie si a facut o varza cu carne in lucrare. Incredibil cati prosti cu pretentii sunt pe lumea asta!![]()
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
camelia_daniela spune:
Noki, iti multumesc din suflet pentru lamuriri!!!
Sigur ca iti vom tine pumnii stransi-stransi! BAFTA! 
Gandacel, si Daria mai are momente de urlat aiurea, indiferent de ce fac eu! Cred si sper si eu sa fie doar o faza trecatoare! Multa putere iti doresc mamica draga!
Chiar asa, mamici de fetite si nu numai
, ai vostri copii au inceput saprefere anumite hainute??? A mea tipa daca o imbrac cu ceva ce nu-i place ei "nu-nu-nu!"! Dintre toate palarioarele care le avem nu agreeaza decat baticutul roz cu putin elastic la spate !Rar accepta altceva pe cap!
Si special pentru colectia noastra draga - www.youtube.com/watch?v=P1vLsHY6q6k" target="_blank"> O fetita cu funditza!
Cami mami & Daria (02.01.2006)
www.flickr.com/photos/9027504@N08/" target="_blank"> Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit
Bic spune:
Sal'tare tuturor Am rasfoit si eu pe super fuga citeva pagini si voiam neaparat sa-i urez

Lui Taniuc!
Sa fii fericita cu amindoua bebelusimile!
Si imi pare tare rau pentru vestile proaste de la Madutza 
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
mandyksch spune:
Mi-e groaza sa ma duc la doctor...pt ca sunt niste cozi la medicul meu de familie de iti vine sa te tot duci cat vezi cu ochii.
Camelia, si Kriszti are o salopeta f faina (io personal asa cred), subtirica, albastru deschis, primita de la sora-mea. Si nu vrea sa o poarte, nici macar nu pot sa il imbrac cu salopeta asta, ne zice ca nu vrea, ca il "strange"
.
Gandacel, si Kriszti are momente in care urla.Nu ii fac nimic si el se pune pe urlat, nu stiu ce-o fi in capul lui.Io ii dau de obicei ignor, si functioneaza.
Mandy si Krisztián (23.10.2005)
maria_alexia spune:
Camelia, m-a impresionat la culme Daria cea vorbareata!!! Bravo, bravo, e incredibila! Bravo si voua! Cred ca talentele ei o ajuta la asa performante!
Chiloteii tin de procesul de dezvatare de olita?
Noi.. nici macar olita n-am cumparat-o inca ![]()
Vesti ceva mai bune si de la noi: a inceput sa pape puiul !!! 
Bic spune:
Gandacel, imi pare rau sa aud ca Bogdanel a fost (?) sau inca inca este bolnav. Sanatate multa!
Ca si celorlalti copilasi bolnavi.
Cit despre urlat, cred ca la virsta asta toti sint un pic frustrati pentru ca inteleg mai mult decit pot exprima. In plus vor multe lucruri pe care nu le pot avea fie pentru ca nu stiu cum sa ceara, fie pentru ca e periculos pentru ei, concept total inaaceptabil.
Cred ca manifestarea acstor frustrari depinde de felul fiecarui copil in parte. Smaranda nu urla, in schimb scoate niste sunete de hiena cind nu obtine ceea ce vrea, care ma scot din sistem, minti si uzul ratiunii de imi vine sa o arunca pe geam (noroc ca stam la parter...
)
Poti sa incerci sa-l inveti ceva semne, ca sa mai elimine din frustrare. Daca nu stie cuvintul, va folosi semnul. Nu va obtine tot ceea ce vrea prin metoda asta, dar macar stii tu care-i problema.
Poti sa te uiti pe dictionarul de la www.mybabycantalk.com (care o spun cu mindrie ca esteo companie locala, de la noi din "sat").
Sau poti sa inventezi tu semnele tale. La virsta asta prind extrem de repede.
In mod particular, poate in cazul lui Bogdan sa fie si gelozie, cum spui tu; chiar nu ma pricep la doi copii! ![]()
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
lavi02 spune:
Gandacico
ma bucur ca e mai bine Bogdanel!
Are ceva de dreptate doctorita, prospectele sunt scrise pe cazul general. Dar doctorii trateaza cazuri particulare, OMUL, si atunci combina medicamentele asa cum le spun cunostintele, experienta si flerul. Asa mi-a explicat si pediatra mea ca ea poate da doza mai mare sau mai mica (de regula mai mica
) decat scrie in prospect, iar eu sa ma iau dupa ce zice ea si nu dupa prospect, ca ea e constienta de ce scrie in prospect si are un motiv pentru care prescrie altfel.
Exemplu si cand i-a prescris Stanciu pt bronsiolita Ilincutei un medicament la care pe prospect scrie ca e pt rinichi. I-a spus clar feliciei sa i-l dea desi in prospect scrie altceva. Si a avut efect.
Problema e sa ai incredere in
. Si sa merite si medicul. Ca altfel... varza.
Noki parerea mea e ca daca n-a murit din prima si daca e constienta, e f posibil sa supravietuiasca. Si e posibil si sa-si revina partial sau total din paralizie. Doamne ajuta! [rugaciune]
Bafta la examen!
Joy bine ati facut ca l-ati lasat la tara pentru cateva zile. Vezi ca multe banci au pe site-uri "calculatoare" de rate si poti sa vezi on-line ce si cum.
Noi avem un credit la BRD pt apartament (nu-ti recomand) si altul la Volksbank, pentru masina. Sora-mea si-a luat masina primavara asta si tot de la Volksbank si-a luat creditul, le-a convenit cel mai mult. Verifica si tu oferta lor.