epilepsie, convulsii neonatale, nimeni nu stie...
Raspunsuri - Pagina 6

aidaciolac spune:
Asta este problema cu medicamentele astea anticonvulsivante. Doza se creste (si se scade) treptat. Cand nu va mai avea crize va trebui sa mergeti periodic (la 4 luni maxim) sa faceti analiza de dozaj.
Stii cum este aici? Degeaba primeste copilul o jumatate de sticla de sirop intr-o zi , iar ficatul o elimina si in sange nu ramane mai nimic. Asa ca ... putina rabdare. Stiu ca nu ai si ar fi stupid sa incerc sa te calmez , dar dupa ce crizele se vor sfarsi o sa razi gand o sa te gandesti cate probleme iti faceai.
2 saptamani? Nici nu ai idee ce repede trece timpul! O sa vezi!
Sigur ca vom fi bine si ca ne vom cunoaste si vom rade de toate temerile prin care am trecut.
Va pupam cu drag si va dorim tot binele din lume!
Aida - mama de pisica mica.

adiardelean spune:
Am fost la plimbare si am jucat mingea cu Alex. M-am deconectat pt moment desi ochii imi erau in permanenta dupa mama care o plimba pe Dariuta cu carutul.I-am zis sa ma cheme daca face crize dar la fiecare iscodire a mea din ochi, imi facea semne sa stau linistita. Doamne de ar sta mama mai mult cu noi... macar doua sapt...
Ma duc sa o "indop' cu medicamente'
Va pup

danuta_t spune:
adiardelean, m-a impresionat situatia dificila prin care trebuie sa treceti. Nu pot decat sa-ti spun ca sunt alaturi de tine si sper ca micuta Daria sa se faca bine cat mai repede. Ma bucur ca ati gasit si un neurolog in care sa aveti incredere deplina, asta este cel mai important. Problemele noastre nu sunt nici pe departe asa de complicate ca ale Dariei, dar tot sunt stresata si suparata ca-mi creste copilul mai mult cu siropuri decat cu mancare.
Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

adiardelean spune:
Multumim de incurajari!!!!
Este atat de bine cand constati ca nu esti singur... macar cu gandul, cu sufletul si cu o vorba buna, cineva ne este alaturi.
Va sarutam cu drag si astept cu nerabdare ziua in care voi anunta cu sunete si trambita AZI DARIA NU A FACUT CRIZE!!!!
Dar cand va fi aceasta zi????????????????
As vrea sa adorm asemeni Cenusaresei din poveste si sa ma trezesc atunci cand copila mea va fi bine. Este deja prea mult pentru mine... lunile trec si ... eu imbatranesc in fiecare zi, cu fiecare criza.
Alex nu intelege nimic, vrea sa se joace cu ea, spune ca deja este mare.O striga ii arata jucarii dupa care se plictiseste si pleaca... sotul meu de fiecare data cand vine acasa, are aceleasi prime intrebari : ce face printesa mea? a mai facut crize astazi? cand se vor opri oare?
Va sarutam cu drag

adlemi spune:
Buna
exact prin ce ai trecut tu la nastere am trecut si eu... Exact sentimentele care le ai tu le-am avut si eu...Stiu foarte bine cum te simti, cat de mult doare...
Andrei nu a mai repetat crizele de la nastere, si el a avut convulsii dupa nastere, a stat 2 zile sedat...
Problemele au aparut cu timpul:la 6 luni Andrei nu statea nici macar in fund...De la 6 la 9 luni am consultat diversi dr.
La 9 luni, spre norocul nostru, am gasit-o pe dna prof dr Sanda Magureanu. Diagnosticul:retard motor prin suferinta perinatala.
Am inceput inca de a doua zi tratamentul cu Tonotil si Encephabol si gimnastica recuperatorie.
Cu trecerea timpului am adaugat in programul nostru si terapia ocupationala si logopedia.
Acum la 3 ani si jumatate, Andrei merge, vorbeste,rade...este un copil normal...
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
http://craiustefan.3x.ro/
http://www.dropshots.com/adlemi

Parisatys spune:
Din simptomele pe care le descrii, cred ca ar putea fi o problema cu inima, fa toate investigatiile necesare pe aceasta cale. Am o nepoata care a trecut prin aceleasi experiente, nimeni nu stia ce are si abia la 1 an jumate i-au descoperit problema la inima, cica inainte era prea mica si nu se vedea.
O alta varianta ar fi hipersensibilitatea fata de curentul electric. Sa nu razi, este ceva real iar la copii se manifesta mult mai puternic. Incearca sa-i schimbi pozitia de somn : capul la Nord, picioarele la Sud, sau capul la Est, picioarele le Vest, sau cel mai bine, daca se poate, in functie de amplasarea camerei, capul la Nord-Est, picioarele la Sud-Vest.Muta patutul din locul in care este si scoate, pe cat posibil, aparatele electrice din camera copilului.Putin Feng-Shui face mai mult ca toate medicamentele din lume.Multa sanatate!

mamu spune:
Buna,eu iti recomand cu caldura pe d-na dr. Magureanu.Este un dr mai in varsta cu enorm de multa experienta in neurologia pediatrica. Are mai multe carti publicate.
Noi am ajuns la d-na dr. dupa ce baietelul meu, de sase luni atunci, a inceput sa aiba spasme. Am "pieptanat" atunci tot internetul in cautarea
"celui mai bun doctor in materie". Ca eram disperata, e putin spus. Toate cautarile mele au condus la acelasi nume si nu am fost dezamagita.
Baietelul meu avea spasme infantile si acum e foarte bine.
Dr. Magureanu are cabinet particular la spitalul Victor Babes din Bucuresti.
Sanatate multa puiului tau,

oliveralega spune:
buna.crizele s-au intetit dupa fenobarbital?stiai ca reactia adversa a fenobarbitalului este chiar convulsia?eu i-am oprit medicatia fiului meu.de la un an de zile nu i-am mai dat nici un fenobarbital,si nici convulex.si vreau sa-ti spun ca n-a mai facut nici o convulsie.ba chiar vreau sa-ti spun ca numai la noi acesti asa zisi "doctori" prescriu fenobarbital.in afara este interzis cu desavarsire.acesta afecteaza sistemul nervos si il deprima pentru totdeauna.scoate-l.si cauta un doctor capabil sa inteleaga ca nu doresti sa-i administrezi copilului asa ceva.eu am reusit sa gasesc o doctora care a acceptat,ba chiar imi mai da si alte solutii naturiste pentru diferitele probleme care le are fiul meu.va doresc sanatate multa.

aidaciolac spune:
Din cate stiu eu Daria nu primeste Fenobarbital.
Din cate o cunosc eu pe doctorita , nici ea nu este de acord cu Fenobarbitalul.
Adriana , Daria , Alex , va pupam si asteptam vesti de la voi.
Aida - mama de pisica mica.