Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Emaaimee,
Eu am incercat cu dusuri caldute, apa calduta, la indicatiile unor mamici, dar n-a mers ABSOLUT DELOC!
Ba din contra, aveam niste dureri insuportabile.Asa ca am urmat sfatul medicului meu ginecolog care m-a sfatuit sa aplic gheata pe san de mai multe ori pe zi. Si-asa am reusit sa rezolv problema. Nu mi-a infundat canalele, nu mi-a disparut nici laptele si inca imi mai alaptez bebelusul.
Asa ca eu recomand tuturor mamicilor care au probleme cu mastita, sa aplice gheata sau comprese cu apa rece, daca medicul le recomanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

maricar, ma bucur ca tie ti-a facut bine. e controversata treaba cu apa rece/gheata versus calda. nu voi mai fi asa vehementa legat de asta daca tu spui ca ti-a facut bine.chiar si eu inainte sa o patesc am facut ce ti-a rec dr.si am si sfatuit alte mamici sa faca fel ca dr tau insa mie nu mi-a ajutat cu nimic, am facut vanatai mari pe san de la gheata. daca citesti cu cateva nr inainte,la acest topic si eu sfatuiam mamicile sa alterneze masaj apa rece/calda.insa mie mi se infundau canalele mai rau. asa ca la mine a mers mai bine cu apa calduta la rec medicului. e o concluzie trasa tot de medic.si alte mamici de la noi din grupa au patit asta de la apa rece/gheata. la fel si la grupul de suport unde am mai mers.
nu intru in polemica, daca nu trece cu apa rece/gheata sa stiti de ce. eu sper sa va treaca. insa mie nu mi-a trecut si aveam f des canalele blocate, nu se rezolva deloc, eram ca intr-un cerc vicios, cum am renuntat la rece mi-a trecut. si nu am realizat multa vreme si m-am chinuit.
Chiqui, nu stiu nimic despre medicatie despre hemoroizi. daca gasesc ceva revin.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Am si eu o problema legata de alaptat, s-ar putea sa se fi discutat despre asta dar nu am timp sa caut.
BB al meu are 9 luni jumate, inca suge la greu, ii dau si in timpul zilei completare dupa fiecare masa desi mananca ff bine, pana nu trage un pic si din san parca nu e bine, dar va trebui sa renuntam la asta pt ca eu ma intorc la serviciu in septembrie. Problema este ca are 4 dinti si a inceput sa ma muste. Azi m-a muscat de 2 ori de mi-au dat lacrimile. Biberon nu a avut niciodata si nici nu imi surade ideea sa ii adu, eventual sa ma mulg si sa ii dau cu cana dar, din punctul meu de vedere, este si obositor si duce si la intarcare rapida. Suzeta nu o vrea si nici nu insist. Mai nou suge noaptea de 2 3 ori. Nu cred ca ii este foame pur si simplu cred ca il linistete sau ii este dor de mine noaptea.
Eh, daca de rezistat mai rezist eu cumva noaptea, cu muscaturile...nu cred ca le pot suporta. Mai ales ca are niste dinti...ca niste cutitase. Dar nici nu as vrea sa il intarc. Ce sa fac?

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Eunice chiar e pacat sa il intarci!!!
Pt. muscaturi citisem aici pe forum sa il tragi pe Bb spre tine inainte sau in timp ce te musca.Faptul ca ramane fara aer il forteaza sa nu mai muste. Mai stiu de metoda intreruperii alaptatului pt. cateva sec. sau minute, timp in care ii explici pe un ton ferm lui BB sa pape mai "elegant"; intrerupi si reincepi pana cand pricepe mesajul. Sper sa iti foloseasca.
Daca am inteles bine(chiar imi trebuie si mie legea respectiva!!!) mamele au dreptul legal la 1 ora de alaptare in timpul lucrului.
http://www.lalecheleague.org/NB/NBworking.html poate te ajuta cu solutii pt. continuarea alaptarii in timpul serviciului; sunt multe mame care reusesc sa le combine.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ai acest drept doar pana cand bb implineste 1 an. Toam face un an in septembrie. Asa ca sigur vom renuntza la completari in timpul zilei...dar cu muscatul nu stiu ce ma fac...
Multzumesc pentru raspuns.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

www.alaptarehome.ro e un site al unei dr. din maternitatea "Stanca', Cluj, fff.util pt.incepatoarele si nu numai in ale alaptatului. Dna.dr. ne-a salvat si pe noi dintr-o incurcatura si m-am gandit(de ce oare numai acum?!)ca va fi de folos si altora.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

am incecat galactogl, ceai de stimularea lactatiei de la Hipp, acum iau nutrinatal. fac si trat homeopat. nimik nu da rezultate. bine, nu mai zic de 4 litri de apa pe zi si pe langa cate un compot, un ceai, un suc...

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Helenutza23 si eu am inceput sa iua nutrinatal... la mine se cunoaste cat de cat... dar cred ca cel mai mult conteaza ca pompez cat pot de mult... cred ca de-asta scazuse productia incet-incet, pt. ca devenisem lenesa si scoteam cat iesea usor si pe urma pauza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Emaaimee, multumesc de linkuri si de sfat. Chestia aia a mea nu e pe sfarc, ci e pe areola, pe partea inchisa la culoare ce inconjoara sfarcul si e ca un punct tare si se vede parca rozaliu, deci un pic mai deschis decat pielea din jur. Deja vad ca imi scade productia la sanul ala pt ca ma doare tare si nu prea pot sa-l tin pe bebe la sanul ala.

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/detail/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Andicu, cel mai bine e sa mergi la medicul tau si sa-ti dea o trimitere la dermatolog pentru formatiunea aia din piele.

altfel, va mai transmit si io vesti despre cum merge alaptarea la noi si vreau sa va spun ca puseul de crestere de la 6 luni poate sa fie de enspe ori mai obositor decat alelelate de pana acum, deci inarmati-va cu rabdare.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput