Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

moko, copilul meu a supt numai dintr-un san la o masa, pana la 3 luni. atunci a inceput sa-l ceara si pe al doilea.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

mihaengblom eu pt lactatie ma impac bine cu ceaiul de stimularea lactatiei de la fares, si cu ceaiul clasic de chimen cu anason. beau cam 4 litri pe zi.
mai iau si pastile de nutrinatal, dar cam 1 pe zi.
iau in continuare vitamine.
deasemenea incerc sa ma odihnesc cat pot de mult.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

buna dragele,
imi pare rau ca nu mai am timp de net, va citesc, insa nu apuc sa scriu nimic.
mai avem putin si ne mutam la casuta noastra si alergam dupa mobila,etc.
Lavinia, mersic de aprecieri si va doresc sa papati cat mai mut san de al mama.

va pup.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Fetelor vin si eu cu o MARE rugaminte. Sunt sigura ca au fost discutii pe aceasta tema dar abia am avut timp sa deschid calculatorul si sa scriu mesajul asta.

Sunt sigura ca am facut mastita la sanul stang ( simptome: ma doare ingrozitor la o simpla atingere, am febra - 39,2, asta in conditiile in care eu mai mult de 37 nu inregistrez-, sunt ametita, ma doare capul, ma simt fara pic de vlaga). Ce sa fac sa imi revin???

O repriza de san inflamat am avut si in spital, dupa ce am nascut, dar acolo mi-au facut masaj si mi-au dat pungi cu gheatza. Sa aplic acelasi tratament si acasa? Pana acum am pus bebelina numai la sanul cu pricina si desi se inmoaie dupa o partida de supt, durerea nu dispare.

De precizat ca alaptez exclusiv la san si nu am un program fix.

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

incearca sa faci masaj, dus cald local inainte de masaj, si dupa alaptat mulge-te din sanul cu pricina. Compresele cu gheata iti scad lactatia, de aceea sunt preferabile dusurile locale la san si masajul, ca acel nod sa se dizolve. Daca iti apare pata rosie pe san sau durerea persista, s-ar putea sa ai nevoie de antibiotic. Acum ar fi bine macar cateva zile sa incepi alaptatul din sanul dureros. De obicei alaptezi doar dintr-un san sau din ambele? Vezi ca sanul respectiv sa fie bine golit dupa alaptat! (de fapt si celalalt, asta-i litera de lege!!!)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Ralucami,
Si eu am fost in situatia ta si m-au salvat doua lucruri:
pompa de san electrica de la Avent
si gheata pusa pe san aproape tot timpul.
Faceam febra 39-39,5 tot timpul aveam frisoane si ma simteam foarte rau, ca sa nu-ti mai spun ca de fiecare data cand mergeam la ecograf, medicul imi zicea ca arata foarte rau si ca neaparat trebuie sa ma operez. Si totusi n-am ajuns pana acolo.
Am urmat tratamentul pe care mi l-a prescris ginecologul meu si mi-am revenit. La-nceput am luat eritromicina si ceva antiinflamator, dar pt ca n-am respectat tratamentul cu strictete, a recidivat infectia.
Am reluat tratamentul cu gentamicina.
Dar pe langa asta, iti repet, e foarte, foarte, FOARTE important sa te mulgi de multe ori, astfel incat sa-ti golesti sanul. Gheata te-ajuta extrem de mult, asa ca eu zic sa aplici pe san cuburi de gheata infasurate in ceva (punga spre exemplu). Gheata te-ajuta foarte mult, pt ca atata timp cat o aplici, cantitatea de lapte din sanul respectiv va fi mai scazuta si nu-i va mai permite sa se stranga acolo. Dupa ce vei termina cu mastita asta urata, laptele isi va reveni la normal. Mie apa calduta pe san mi-a facut mai mult rau, pt ca a permis infectiei sa se extinda.
Te rog sa nu stai fara sa faci nimic! Operatia e urata si chinuitoare si n-are rost s-ajungi pana acolo cand o poti preveni!
Daca mai ai intrebari, as fi bucuroasa sa-ti raspund.

Mergi la inceput

nu mai puneti apa rece si/sau gheata pe sani, infunda canalele galactofore.numai apa calduta.masati usor sub dush, de cat mai multe ori pe zi. sub dush: masati sanul, mulgeti un pic.si tot asa pana inmuiati galmele. daca deja aveti febra musai mergeti la dr. trebuie sa va prescrie urgent amoxicilina de 4 ori pe zi. se urmeaza tratament strict de macar 5 zile. nu e de glumit. si se maseaza sanul/sanii f des. daca bb nu reuseste sa suga mai mulgeti si voi. nu trebuie goliti, ci doar un pic sa eliberati din tensiune.
masati usor cu miscari circulare si aplicati un film subtire de crema de galbenele.

mastita poate sa apara din cauze diverse: resturi alimetare in gura bb, candida in gurita la bb, diversi cocci, etc. se poate sa curga si puroi si/sau sange. nu va speriati, laptele e bun pt bb. va spun din experienta, am patit-o. am fost sfatuita sa alaptez normal fata. am luat antibiotic si mi-a trecut.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati, daca stiti cum : la un san , pe areola, langa sfarc, mi-a aparut ceva, ca un cos sub piele, o galmita mica si tare . Ma doare si am evitat sa-l mai pun e bebe la sanul ala. M-am muls, dar ma doare tare si asa si ma gadesc ca mai rau stimulez bubita aia. Mi-e teama ca daca nu mai fac nimic si doar ma ung ( cu galbenele si propolis sau betadina)pierd laptele din el.

Ce ma sfatuiti ?pt bebe e ok daca suge si de la el? dr meu e in concediu si nu stiu la cine sa apelez. Sa intreb pediatrul?

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/detail/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

este ca in poza din josul paginii dreapta?:
http://www.mother-2-mother.com/nipplepain.htm#MilkBlister
inca o poza aici:
http://www.medela.com/NewFiles/faq/nipblebs.html

oricum poti sa ii dai sa suga linistita. ce ai facut?
un canal de laptic e infundat si e musai sa il desfunzi. posibil sa ai varf alb la galmita, lapte intarit. se desfunda la fel cu apa calduta, masaj, de preferat ambele la dus. apoi pus bb des sa suga si va trece. daca nu trece musai sa ne spui.

link-uri despre asta(se cheama milk bleb/blister):
http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html
plugged ducts and mastitis:
http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/mastitis.html
breasts problems and pain:
http://www.lalecheleague.org/NB/NBbreastproblems.html

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Am fost sfatuita de o mamnica sa intreb si eu aici despre problema mea. Am nascut acum 5 saptamani cu cezariana si nu prea am avut deloc lapte. Fata manca mereu si completare. Ma multumeam si cu stropii aia, nu conta. Manca si una si alta. Am facut enterocolita, am luat antibiotic si nu am avut voie sa aplptez. Desi ma mulgeam, bruma de lapte a scazut si mai mult. Dupa tratament, fata deja se cam obisnuise cu bibi si la san facea ca toate visele. In perioada de alptare si chiar nealaptare nu s-au intarit niciodat sanii, nu paream sa am mult lapte. La 6 zile dupa asta am avut probleme cu hemoroizii. Iau doxiproct(unguent) si doxium(pastile) si nu am voie sa alptez. Dupa o zi de nemuls, seara scot abia 5-10 ml. Mai am vreo sanasa? Am inceput sa iau galactogil dar nu prea vad rezultae (recunosc ca nu prea ma tin de el). Tratamentul de hemoroizi ar ami dura 6 zile. Ce pot face?

Chiqui + Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput