Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Alina, si la noi se uita lumea ca la extraterestri.unii se intorc si se uita lung, altii chiar comenteaza( vai saraca, asa tanara si cu atatia copii), unii ma intreaba daca sunt toti ai mei iar pe unii i-am surprins cu coada ochiului inchinandu-se dupa ce treceam.iar aia care ma intreaba daca-s toti ai mei, dupa ce le raspund ca da, imi spun invariabil: ei, sa va traiasca, asa cu un ton de parca ar incerca sa ma incurajeze dupa ce mi s-a intamplat o tragedie, ceva impotriva vointei mele. sunt curioasa care or sa fie reactiile daca mai fac vreunul, ca n-as vrea sa ma opresc aici. dar mi-e cam frica, am totusi 4 cezariene. si ma gandesc sa mai creasca astia putin, ca ar fi prea solicitant cu atatia mici, n-as avea timp sa ma ocup cum trebuie de fiecare. oricum, treburile prin casa nu prea apuc sa le fac, mereu e dezordine si un vraf de rufe de calcat. din nefericire pt familia mea, dar din fericire pt nervii mei nu ma stresez prea tare la capitolul asta

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si eu patesc la fel... Cand sunt doar cu gemenii ma mai baga in seama babele (in special) si ma "incurajeaza"... vai ce greu trebuie sa va fie... si faze de-astea...
Cand sunt cu toti trei scap ... cred ca-si dau coate pe la spate... vai, saraca... asa de tanara cu atatia copiii
Ma scot din sarite, dar deja m-am obisnuit cu intrebarile tampite... mai e si aia... de ce sunt imbracati diferit daca sunt baieti amandoi
De cele mai multe ori intreaba "Si va e greu, nu-i asa?"... la inceput le spuneam ca nu e atat de greu, dorm toata noaptea, baietii mananca odata, dorm odata etc. Dar m-am saturat, pt. ca tot ca la nebuni se uita la mine si o tin pe a lor ca e greu... si ma compatimesc... asa ca m-am invatat, le raspund scurt, ca sa scap mai repede: da...

Nici eu nu inteleg de ce se uita la noi ca si cum ar fi o tragedie ca avem mai multi copiii, ca si cum ar fi iesit din "greseala" atatia...
Intr-adevar, la mine nu erau in plan 2 odata... dar in total tot 3 vroiam sa fie... asa ca au iesit mai repede

Acu' al meu sot mai vrea inca o fata, sa fie scorul egal
A... si mai e o intrebare in top... si va opriti aici, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

quote:
Originally posted by oanna3

cred ca intru si eu in randurile voastre
doar ca eu am 3 copii deodata - tripleti 2 baieti si o fata... au aproape 1 an
deci sotul lucreaza pana tarziu iar eu am 2 bone - 1 dimineata, 1 dupamasa caci singura nu ma descurc cu ei...
poate cand voar fi mai mari si ne vom putea intelege, vor umbla, manca singuri, etc
problema e ca eu chiar trebuie sa le acord aceeasi atentie ca ei sunt mici si nu inteleg,... vor totul la fel si in acelasi timp, au exact aceleasi preocupari, si nu pot sa ii las sa se simta nici o clipa neindreptatiti
e foarte greu caci eu nu ma pot imparti in 3 si persoanele din jur nu sunt Mama, iar seara cad franta
financiar nici nu mai vorbesc
ei sunt deja gelosi intr-o oarecare masura unul pe ce;lalalt si chiar si atunci cand se iubesc iese cu scantei: muscaturi, zgarieturi, trtante... si de fapt o fac cu drag in joaca si nu inteleg de ce nu e voie anumite lucruri... abia astept sa ne putem intelege... totul va fi mult mai usor

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Oana, mamica de tripleti, esti fantastica, ar trebui sa ne dai lectii !! Cind o sa mai aud pe cineva ca se plinge cu 2 copii mici o sa le dau exemplul tau !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Alincic intreaba fara probleme orice vrei, sau spune-ti gindurile, emotiile, oricare ar fi, nu vad de ce nu!

Si tu esti o mamica curajoasa cu 3 copilasi micuti !

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cornelia_laura

Aaa, referitor la intrebarea:" de unde vine dorinta de a mai avea copii?", eu pur si simplu nu ma "satur" de ei. Oricat de obosita as fi asta ma face fericita, asta mi-am dorit dintotdeauna. Sunt 3 ani de cand nu mai stiu cum e sa dormi o noapte intreaga dar ma inham cu placere la inca vreo 3 ani in ritmul asta. Si sotul meu simte la fel, viata lui se invarte 100% in jurul copiilor, asta il fascineaza cel mai mult.

Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si Eric

MAI 2007

Vezi cornelia, si mie imi plac copiii la nebunie, dintotdeauna mi-au placut si nu ma mai satur de ei...dar mi-e si teama de cit de greu poate sa fie...As vrea sa le iau pe toate mai usor asa ca tine sau alte mamici

-------

Mergi la inceput

Am avut in week-end 4 copilasi in casa pt citeva ore, la baby-sitting si m-am mirat si eu cit de frumos e si mult mai usor decit cu 3 cind unul mereu ramine pe din-afara sau nu are cu cine sa se joace sau cea mica le strica jocurile si se baga peste cei mai mari ( cind are cel mare vreu prieten de virsta lui la joaca). Au fost 2 mici si 2 mari si deci fiecare avea partener de joaca, s-au jucat foarte frumos, 2 cite 2 !

Asa ca , Mariana, te inteleg perfect ca ai vrut sa-i faci partener de joaca celui mic !! Dar acum intru la idei si mi-e teama ca o sa vreau 4 !!

-------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bun venit tuturor mamicilor de "mini gradinita" dar si celor care nu au curaj sa treaca la nr.2 sau 3

Haideti ca va molipsim noi.Intre timp mi-e sa nu ma molipsesc eu si sa-l fac pe al 4-lea
In loc sa va conving pe voi,ma conving singura

Nici nu vreau sa ma gindesc ce aiurea trebuie sa te simti cind se uita lumea pe strada ca la urs,vorba elayne si a aditei ,parca ar fi o tragedie.Nu inteleg de ce simt sa ne compatimeasca,de ce se mira atit!!!
Probabil si pt. ca fac parte din generatia cu "avortul ca masura de protectie"
Eu nu va zic ce mi-am auzit ,desi sunt atit de departe de romania.(nu pt tara ci pt mentalitatile unora)
Eu am vazut ieri un cuplu cu trei mici,doi in carucioare separate si unul in brate la taica-su.
Erau asa scumpi(nu erau gemeni nici unul).Si erau diferente f. mici intre ei,cred ca dupa ce a nascut a ramas imediat insarcinata de 2 ori la rind.Ce curajoasa!!
Haideti fetelor,ce intrebari de baraj aveti?In special cele care nu au curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by mate

Mai fetelor,am intrat sa va spun ca va admir si va urmaresc...poate-mi fac si eu curaj de bebe doi(deh,am cam ramas in urma).Eu de fapt v-am urmarit de la subiectul cu casnica dar scriu aici,e prea mult vitriol aruncat pe acolo...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
OsamaNefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.
hai,mate,curaj!
eu sunt insarcinata cu bb 2 acum,si cine stie ce va mai fi Nu m-as fi gandit ca o sa avem mai mult de un copil,si eu si sotul suntem singuri la parinti, si cel putin el nu pare sa fi suferit la faza asta.Eu da,si cred ca mi-ar place sa am mai mult de doi,dar sa nu spuneti la nimeni.Cel de-al doilea bb va fi tot fetita,si cand zic,mai in gluma,mai in serios,ca al treilea va fi baiat,toata lumea se uita la mine ca la o nebuna:"vai,dar nu-ti ajung doi,ce-ti mai trebuie", de parca un copil ar fi un blestem, nu o binecuvantare.Hannen,eu zic sa-l faci si pe al patrulea,ca sa fie echilibru .Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Irina,sarcina usoara,si eu mi-as dori o fetita.De fapt si prima data tot fetita vroiam ,dar acum nu l-as da pe toate fetitele din lume

Mai,aici sa ai numai un copil e foarte rar,neozeelandezii astia stiu sa faca numai de la trei copii in sus.Asa ca probleme cu uitatul pe strada nu am.Chiar invers ,daca pot spune,ma intreaba educatoare la gradi daca Christinelu e singurul copil,si cand i-am zis ca da ,a oftat...

Irina,stiu ca tu mai tii leg cu Gandacelul,si ea are trei copilasi,nu-i asa? Ce este ultimul,fetita sau baietel?

Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by mate
Irina,stiu ca tu mai tii leg cu Gandacelul,si ea are trei copilasi,nu-i asa? Ce este ultimul,fetita sau baietel?
Christinel
New Zealand
OsamaNefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.
e o fetita superba Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput