Despre cresterea copiilor in familii cu mai multi
Raspunsuri - Pagina 3
2mamy spune:
quote:
Originally posted by ank_miki
Buna la mamicile cu multi prichindei!
Si eu am 4 copii:Adem18 ani jumate(1.09.88);Iulia18 ani(17.02.89);Emre13 ani(28.03.94)si praslea Miki1 an si 6 luni(7.10.05).
Eu ma impart cum pot cu toti,si cu treburile casei,adevarul este ca acum am mai multa treaba,Iulia nu mai sta cu noi,si totul a cazut pe capul meu.Inainte ma ajuta fata cu Miki,si cu cateva treburi in casa.
Acum...de cand a plecat trebuie sa imi organizez treburile.
Este greu..dar asta este,trebuie sa reusim!!!
pozuci
Pozuci noi
Nu pot sa-mi explic diferenta intre primii 2!!!!!
irina.c. spune:
quote:nu-ti place de copilul tau si simti ca nu-l iubesti fiindca nu te asculta.Invata-ti copiii sa te asculte de prima data si o sa ai mai mult timp si dispozitie sa te bucuri de ei decat ai fi crezut.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by 2mamy
apoi mi se pare ca prea ti se urca in cap,simt ca cel mare sufera si-si manifesta gelozia pe cel mic(cand era mik putin mai des,acuma doar uneori).Ma simt vinovata ca nu ma ocup de cea mare destul si uneori(sa nu dati cu rosii dar asta simteam eu)chiar ca nu o mai pot iubi ca inainte de-a venii cel mik(desi aici citesc alceva cum ca iubirea se da egal)Probabil sunt un caz patologic,nu stiu dar am simtit nevoia sa fiu sincera si sunt deschisa sa primes sfaturi.As vrea si eu inca unul dar simt ca nu ma tin nervii pt 3 si ma tem sa nu sufere cei mici dandu-le mai putina atentie.Nu stiu cum sa ma impart !!
Fetelor ,astept sugestii practice de la voi si poate poate ma incumet si eu apoi la inca unul.
si bb din burtica blogul meu
cornelia_laura spune:
quote:
Originally posted by 2mamy
Eu am 2 si casa mea arata ca dupa bombardament
Aaa, pai asta nu-i nimic. Cui nu-i place sa nu vina la mine acasa. Acum sa nu va ganditi la MIZERIE, ca asta nu exista ci la DEZORDINE, asta eu zic ca e inevitabila intr-o casa cu "copii". Si eu una nici nu ma mai stresez asa rau. Si da, ORGANIZAREA e cheia cand ai bebe mic, chiar si unul doar. Cel putin sambata e lege, fiecare are sarcinile lui, sotul face piata pt toata sapt( mai sunt si exceptii), baga aspiratorul. Eu fac mancare pt 2-3 zile plus pt socru(soacra e plecata in State), bag 2 masini la spalat etc. Duminica ne plimbam toti 4, mergem in vizite. Iar in timpul saptamanii cat doarme bebe fac treaba. Cand el e treaz ori suntem afara(si asta imi face si mie bine) ori ne jucam in casa. Si se mai joaca si singurel in tarc si eu fac cate ceva pe langa el. Deja la noi toate sunt parca pe banda rulanta, vin de la sine. Si inca o data va spun: am fost mult mai stresata si obosita cu Eduard bebelus decat acum cu 2. Dupa a 2a nastere nu am avut nici o urma de "depresie postnatala" pe cand la prima am cam tras-o vreo 2 luni.
Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard si Eric
MAI 2007
oanna3 spune:
cred ca intru si eu in randurile voastre
doar ca eu am 3 copii deodata - tripleti 2 baieti si o fata... au aproape 1 an
deci sotul lucreaza pana tarziu iar eu am 2 bone - 1 dimineata, 1 dupamasa caci singura nu ma descurc cu ei...
poate cand voar fi mai mari si ne vom putea intelege, vor umbla, manca singuri, etc
problema e ca eu chiar trebuie sa le acord aceeasi atentie ca ei sunt mici si nu inteleg,... vor totul la fel si in acelasi timp, au exact aceleasi preocupari, si nu pot sa ii las sa se simta nici o clipa neindreptatiti
e foarte greu caci eu nu ma pot imparti in 3 si persoanele din jur nu sunt Mama, iar seara cad franta
financiar nici nu mai vorbesc
ei sunt deja gelosi intr-o oarecare masura unul pe ce;lalalt si chiar si atunci cand se iubesc iese cu scantei: muscaturi, zgarieturi, trtante... si de fapt o fac cu drag in joaca si nu inteleg de ce nu e voie anumite lucruri... abia astept sa ne putem intelege... totul va fi mult mai usor
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
dodo spune:
Oana, in fata ta,! Eu nu ma pling, diferenta intre copii e convenabila, cel mare are 6, pitica 2 si piticotul aproape 8 luni (corectate) si din fericire nu se gelozesc prea rau, am grija sa distribui pupacelile uniform si pedepsele le incaseaza la egalitate cei mai, sa fie echitate. Mi-e greu un pic la lectii, exact cind e timpul sa fac lectiile cu cel mare, pitica se infiltreaza cu indirjire si citeodata si piticotul isi cere zgomotos portia de bibe si, culmea, cind terminam cu chiu cu vai lectiile, inceteaza ca prin minune si "perturbantii". Din fericire am schimbat putin metoda si-l pun sa scrie in camera lui si sa-mi arate la sfirsit, pierd mai mult timp asa, insase poate concentra si el saracu'
hannen spune:
oana3,ti-am citit demult povestea si m-a emotionat fff tare.Te-am invidiat putin pt. asa situatie deosebita si pt surpriza finala.
Imi dau seama ca iti este greu,dar lasa ca timpul trece si ei cresc.
Financiar poate tot o sa mai fie dificil,spera insa ca ei te vor intelege.
Mariana,fetele mele au 5 ani si 8 luni,2 ani si 7 luni si cea mica aproape 9 luni.
Cit despre deranj in casa,la mine nu e .Nu-l suport!!Cred ca e ceva ereditar dar sincer ma scoate din minti felul meu de a fi.Nu suport mizerie si deranj ,asta sunt,nu cred ca ma pot schimba.
Mamy2,sa stii ca si pe mine ma cam supara cea mare si citeodata ma simt vinovata ca o cert si simt ca sunt putin nedreapta cu ea,in sensul ca o rog mereu sa aiba rabdare cu mijlocia cu care mereu se impunge din ceva,sa-i cedeze cite o jucarie...etc
Incerc din rasputeri sa echilibrez balanta,sper sa reusesc.
ank_miki spune:
Buna fetele!
Dau doar un rasp.,si scriu poate ceva mai incolo,pe tema sub.,am ceva urgent de facut.
2Mamy,primul baiat,Adem de 18 ani jumate,e baiatul sotului din prima casatorie.
Va pupicesc,pe mai tarziu!
Anka,capra cu trei iezi!!!pozuci
Pozuci noi,noi
mate spune:
Mai fetelor,am intrat sa va spun ca va admir si va urmaresc...poate-mi fac si eu curaj de bebe doi(deh,am cam ramas in urma).Eu de fapt v-am urmarit de la subiectul cu casnica dar scriu aici,e prea mult vitriol aruncat pe acolo...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.
alincic spune:
Buna si de la noi!!
Ce bine e sa auzi si de la altii situatii prin care treci si tu
macar asa ma stiu ca nu sunt singura cu 3 copii.
Baiatul cel mare Samuel(5ani inpliniti astazi),mijlocia Evelina(3ani 10luni) si mezina Loredana(1an9luni).
Ce sa va zic?cum zicea si cineva din fete(sorry inca nu va cunosc),la primul copil eram mult mai stresata si obosita.
Pina in anul trecut,am trait la parinti si ei m-au ajutat mereu.
Eu nu gateam,doar ma ocupam de copii si curatenie.Si desigur aveam timp sa ies si in oras(singurica).
Acuma noi suntem foarte departe de ei,si eu practic sunt singurica(sotul la servici),cel mai greu imi ieste ca nu am cu cine sa-i las cind imi trebuie sa plec undeva.Si atunci ii car dupa mine pe toti trei.
In general ne descurcam binisor,cea mica a mai crescut si putem si noi sa dormim mai normal
As avea mai multe de scris,dar in alt mesaj,sa nu va plictisesc cu ale mele.
alincic spune:
Dupa cum am promis,alt mesaj......
Am o curiozitate..
La noi in tara(rep.Moldova) Cind am nascut bb2,(diferenta 1an2luni)
toti se uitau la noi ,in special cind ieseam la plimbare cu 2 carucioare.Cind a aparut bb3,se uitau ca la extraterestri.Multi se intorceau sa ne priveascasi si mai comentau ceva.
Si nici nu ierau binevoitori cu copiii(cu exceptia mamicilor cu copii mici,doar cu ele ne simteam bine)
OARE DECE???????
Cind am ajuns in State,ne-am simtit altfel.
Deja eu eram ,sa vad atitea mamici cu doi copii la virste apropiate.Si ce mi-a placut cel mai mult,e ca aveau carucioare pt. gemeni dar copiii ierau la virsta diferita.Si inca o chestie m-a socat(in mod pozitiv), Ca aici sunt create toate conditiile posibile
pt mamicile cu copii.Incepind de la masuta de schimbat scutece(in Weceul puplic) pina la carucioare amenajate pt.2-3 copii in SuperMarket. Si unde nu te duci,toti zimbesc si spun:Ce copii frumosi ai.......
Va spun ca am doar un an decind sunt aici,si ma intreb.Oare in tara mea va ajunge aceasta cultura cindva????????????
Mai am ceva sa va spun pe aceasta tema,dar nu stiu daca e ok,caci nu sunt ceva sfaturi,doar niste emotii de-ale mele.
Va pe toate mamicile,si copilasii scumpi.