Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
elyanne spune:
Iunita le schimbam cand implinesc 3 luni... Ca astea sunt pt. 1+ luni iar urmatoarele pt. 3+ (deci de la 3 luni in sus)
Paxela
si multumim muuuuult de tot. Aveam si eu ceva de genu' in cap... dar timp deloc. ![]()
Mada si ai mei papa tot cam asa... 5 mese pe zi. Dorm toata noaptea, de la 10 seara la 6-7-8 (chiar si 9 dimineata). Si mananca intre 100-150 ml (uneori si 70 ml)... in total 500-600 ml/zi.
Si mie mi se pare cam putin... dupa ce scrie prin carti
... dar important este sa ia in greutate... Ramane de vazut cand ne catareste dr. ![]()
si sa aveti o noapte linistita.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
sherbi spune:
mada rozz, nu am intentionat sa jignesc mamele care isi alapteaza copii artificial, ci dpar sa punctez ca exista o tendinta de renuntare mai usor la alaptatul la san din diferite considerente, mai ales ca in societatea de azi iti poti permite acest lucru datorita formulelor de lapte foarte complete care se gasesc pe piata.
eu sunt probabil o mama mai relaxata sau mai inconstienta daca vrei sa-i spun asa, si nu ma stresez cat ia copilul in greutate atata timp cat ia si este in grafic, si pare un copil sanatos.
aceasta este parerea mea, ca multe mamici sunt incantate de faptul ca ia copilul in greutate (mai mult decat ar trebui), si uita ca acest lucru il poate afecta la fel de bine cum l-ar afecta si daca ar lua foarte putin.
nu am facut referire la cineva in mod special, ci pur si simplu am spus ca se inregistreaza o crestere a nr. de copii obezi. asta chiar am auzit-o la TV, nu e statistica facuta de mine. luati aminte daca vreti, daca nu sa-mi fie cu iertare ca ma trezesc vorbind neintrebata.
credeam ca putem sa vorbim despre absolut orice fara sa ne simtim stanjenite si fara sa luam personal fiecare cuvant scris aici. sunt mesaje scrise clar cu destrinatie catre una dintre noi, sunt mesaje scrise la modul general despre diverse probleme pe care le intampinam.
micul meu bondarel
film cu david
violeta, mamica de david alexandru
paxela spune:
si Delia tot asa papa 70-120 la masa si noaptea doarme de la 12 la 7-8 si in greutate ia foarte bine are deja 5700 la 2 luni si o sapt nascuta cu 3500
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
karra80 spune:
Mamicile cu rani la sani, si eu am avut pana pa la 3 saptamani si era un chin de fiecare dta cand alaptam, mi-e mi-au trecut cu miere de albine si puneam si putin laptic de la mine si lasam asa sa se usuce.....si apoi dadeam cu bepanthene,,,,si s-a vindecat....
In legatura cu hranitul cu biberonul saau linguritza eu sunt o norocosa bebitza mea de la 2 sapt bea ceiutul cu biberonul si apoi de pe la o luna i-am dat coompletare si lapticul meu muls tot cu biberonul si vad ca nici acum la 2 luni jumate nu refuza sanul......e o cuminte....
Colicii deja numai avem, gangurim la greu si cande se trezeste mai ales dimineata e asa de bine dispusa si rade cate o jumate de ora incontunuu....ieri am plecat de la timisoara la Petrosani vreo 220 km si bebita s-a comportat exemplar...mai tot drumul a dormit....s-a trez o data cand am oprit masina pt ca era un accident pe drum, a papat si apoi somn pana am ajuns... am copil cuminte ce mai,...
Cam atat fug sa vad ce face....
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI
pozici
madybulancea spune:
of fetele nu stiu ce sa mai fac....copilu meu papa azi don ora in ora cate 10 min,dar nu doarme sau papa cate 5 min si apoi la jum de ora plange si cauta iar san...nu mis epare normal...ieri a fost ok manca la aprox 2 ore noaptea a fost cuminte tot cam asa la 2-3 ore dar de dim m-a disperat..abia am apucat sa pap ceva...azi e tati cu noi acas si ne ajuta,dar tot park nu fac fata...ma gandesc sa nu fie laptele hranitor???cam cat ar treb sa pape un bb de 12 zile???
colicii are..k se strange si se chinuie sa faca caca,dar face...
nu stiu ce sa mai fac si imi vine sa plang si cu greu ma abtin...
florin-a spune:
VAL, IUNITA, ELPOWER, va multumesc pentru incurajari si sfaturi. Eu nu vreau sa renunt sa ii dau piept la asta mica numai ca mananca foarte mult papacioasa si uneori obosesc sa o tin la san( sta la fiecare supt cam o ora). Ca sa nu mai zic ca ieri si azi noapte a fost groaznic ca a avut niste crizute tare urate de la colici si de abia am linistit-o.
Acum avem alt necaz ...cred ca s-a constipat ca ieri a iesit 1 data ce e drept mult si aseara dupa baita putin de tot dar dupa ce i-am bagat un pic termometru.Azi pana la ora asta iar nu a iesit si se strange saracuta de burta..oare laptele meu o fi asa greu de s-a constipat. Nu mai stiu nici ce sa fac si nici ce sa cred. Azi noapte la ora 2 ajunsesem la capatul rabdarilor.
PS Berea fara alcool e buna pt lactatie? si daca da oare nu face rau la bebe care are colici?
Florin-a
de ana-maria
paxela spune:
quote:
Originally posted by madybulancea
of fetele nu stiu ce sa mai fac....copilu meu papa azi don ora in ora cate 10 min,dar nu doarme sau papa cate 5 min si apoi la jum de ora plange si cauta iar san...nu mis epare normal...ieri a fost ok manca la aprox 2 ore noaptea a fost cuminte tot cam asa la 2-3 ore dar de dim m-a disperat..abia am apucat sa pap ceva...azi e tati cu noi acas si ne ajuta,dar tot park nu fac fata...ma gandesc sa nu fie laptele hranitor???cam cat ar treb sa pape un bb de 12 zile???
colicii are..k se strange si se chinuie sa faca caca,dar face...
nu stiu ce sa mai fac si imi vine sa plang si cu greu ma abtin...
mady linistestete, incearca sa te aduni sa te odihnesti un pic , lasa-l pe bebe cu tati, amagestel cu putin ceai fa o pauza de minim 1,5 ore intre doua supturi ,
tu esti agitata si obosita si el simte asta , este posibil sa fie un puseu de crestere si sa ii trebuiasca mai mult laptic , dar punel la san si se va regla el suge mai mult organismul produce mai mult
si fa pauza intre mesele lui ca si asta e un motiv de colici, lapticul de la masa trecuta nu se digera intra in stomacel laptic nou , pe care stomacelul il digera intai si ajunge la cel vechi si da dureri de burtica
bafta multa si multa multa rabdare
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
diana_jors spune:
mady: incearca sa nu ii dai sa manance la interval mai mic de 2 ore, chiar daca cauta sa pape... ia-l in brate, plimba-l prin casa, povesteste-i, eventual pune-l pe burtica pe genunchii tai (al meu uneori se linisteste asa), leagana-l... daca ii dai prea des mancare, se amesteca in stomacel lapte in diverse stadii de digerare si de-aia il doare burtica, si iar plange si cauta sa pape... e un cerc vicios. Stiu ca e greu sa il auzi cum plange, dar daca ii tot dai sa pape prea des nici nu are cum sa se opreasca... 
Diana
de
Alex (23.04.07)
paxela spune:
sper sa nu creez iar discutii, dar sfatul meu este sa nu ii mai stimulati sa faca kk cu termometre, supozitoare si altele
este normmal la un sugar alaptat natural sa faca intre 5 scune pe zi si 1 scaun la 2-3 zile, atata timp cat scaunul nu este tare sau uscat nu este constipatie, lasa-ti organismul sa isi faca treaba, ca se obisnuiesc asa si va va fi foarte greu mai tarziu
chiar daca se screm se inrosesc, luatii in brate plimbatii . face-ti gimnastica cu piciorusele, tinetii cu genunchi spre burtica, masatii, ii ajutati mai mult decat cu un termometru sau un supozitor
inca odata asta este parerea mea , nu o luati personal , fiecare face cum crede ca e mai bine pt puiul ei
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
iunita spune:
madybulancea subscriu la ce au zis fetele mai sus dar mai ales la partea cu ia-ti o ora "liber". fa o baie in cada, iesi putin din casa..ceva, orice. Si stai linistita ca nu avea cum s aisi piarda laptele din consistenta de ieri pana azi. Daca zici ca are colici s-ar putea sa vrea la san ca sa se linisteasca. Incerca sa ii dai o suzeta.
florin-afetita mea face caca 1 data pe zi de vre-o 3 saptamni. Dar nu este constipata. Daca i-ai dat si formula e normal sa faca asa. Cred ca te-ai grabit un pic cu termometrul. las-o sa vezi daca nu cumva isi face ea "program". EU am fost tentata sa intervin de cateva ori dar m-am abtinut. Numai daca trec 24 de ore si vad ca nu a facut si se chinuie sa faca atunci incerc ceva. Si prima optiune este ceai de musetel caldut.
paxelamultumim frumos!
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea