Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Florin-a, ideal ar fi sa o poti alapta doar la san. Si eu i-am dat completare in prima luna, dar pt ca la san adormea. Si imi facuse si rani, dar mai mult pt ca nu se hranea suficient. Oricum ea papa putin. 30 ml era toata masa ei in prima sapt, apoi la 2 sapt am crescut la 50, la trei 60-70. Dupa care am ramas la maxim 100 cu totul. Si acum daca ii dau completare, la mesele de seara, ca nu am suficient lapte, nu stiu de ce doar la 4-5 dupa masa, nu papa mai mult de 50ml. Tu faci cum crezi, dar eu sa stii ca regret ca nu am gasit la mom potrivit oameni care sa ma sustina sa continui cu alaptatul la san. Acum, de vreo 3 saptamani, ne chinuim sa papam doar san si crestem destul de frumos. Am luat deja 740g si eu ma declar multumita si mandra ca am reusit sa-mi hranesc puiuca si sa o cresc cu lapte de la taca mea. In prima luna nici nu visam ca o sa pot. Si sa stii ca , fata de cand o hraneam cu biberonul, e mult mai linistita acum cu burtica. Iar eu nu ma abtin de la mancare. Mananc aproape orice si mai beau si cate o bere fara alcool pt laptic, chiar daca are acid, are efect. Si iau si cate 2 spiruline de 500 dimineata si seara. Si se cunoaste. Inainte in sanul stang nu aveam aproape deloc laptic, iar acum aproape ca se ineaca cu jetul. Sper sa-mi ajute Dumnezeu sa o pot alapta cat mai mult.
Atat timp cat ai laptic eu zic sa nu o treci pe formula pt ca ti se diminueaza productia cu cantitatea de formula pe care i-o dai si asa ajungi fara si e pacat. Stiu ca e greu, in special noaptea cand se trezeste din doua in doua ore, iar ziua imi cere uneori si la o ora jumate. Si esti legata de ea si de mesele ei, dar e mult mai sanatos si pt ea si pt tine. Si se creaza si o legatura asa speciala intre voi care nu poate fi inlocuita cu nimic. Nu-i vorba ca si atunci cand ii dau cu biberonul mai simt uneori cum urca lapticul.
Repet, e doar o parere personala si nu vreau sa intru in polemici. Insa mie tare rau mi-a parut ca nu am avut pe nimeni sa ma incurajeze sa o pun acolo la san de cate ori vrea ea.
Pupici si multa sanatate!

Ela, mamica de Thea-Ioana

THEA mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

flopici: in revista Baby nr 1 sunt exercitii de gimnastica de facut cu bebeii pentru diverse chestii, inclusiv pentru intarirea muschilor cefei, daca vrei le descriu. Eu mai fac cu juniorul meu in perioadele de veghe, cand ma satur sa ma stramb la el (nu pot sa fac asta cu orele!)... si incearca sa isi ridice capsorul de la o saptamana.

Acum la aproape 4 incepe sa ridice si din pieptut cand sta pe burtica pe genunchii mei, e adevarat ca tin ceva mai sus piciorul pe care ii sta pieptutul... Partea amuzanta e ca eu il ridic pe umar sa ragaie, si daca nu e prea somnoros, lui ii arde de scrutat departarile de pe umarul meu, si s-a dus ragaitul

Incearca sa o tii ziua putin si pe burtica, pentru ca ii stimuleaza muschii, si o sa si plece de-a busilea mai repede... macar alea 5 minute cat suporta, 2-3 reprize pe zi cand are chef de stat degeaba Al meu se linisteste uneori de colici atunci cand sta pe burtica, dar cu conditia sa fie dureri suportabile si sa nu planga. Altfel face urat daca il pun asa.

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Florin_a Mariuca mea mananca pe la 1:00 si 4:00 dimineata cate 180-200 ml in total, la biberon, iar la masa dinainte de la ora 22;00 si dupa, de la 4:00 dimineata ii dau san. Nu am avut nici o problema cu ea sa manance la biberon si a luat 770 g in 3 saptamani, ceea ce este OK.

Paxela faina ideea ta. Unde trebuie sa pun poze ca sa apara si Mariuca in album?

Roxanici parca tu intrebai de baie. Eu ii fac de la inceput in apa, nefiarta, luata de la chiuveta. Si nu ii pun nimic in apa de baie. Asa am fost sfatuita de catre pediatru si nu am avut nici o problema.

Apropo de gurita mie peditra mi-a spus ca nu trebuie curatat cu nimic daca are doar lapte, ci numai daca are o ciuperca. In aceast caz trebuie folosita glicerina cu nistatin dar nu boraxata. Fiecare pediatru cu parerea lui.

Am si eu o intrebare. Au trecut aproximativ 3 saptamani 1/2 de la cezariana, dupa 2 saptamani nu am mai avut lohii cateva zile, apoi au aparut din nou, roze, destul de putine, schimb un tampon pe zi care nu se murdareste prea tare. Nu stiu daca este normal sa fie asa de putin si ma ingrijoreaza, de asemenea, faptul ca am dureri ca la ciclu, zilnic. Nu foarte puternice dar constante si destul de intense. O fi normal?

Nu cred ca trebuie sa ne certam pe diverse teme, cum ar fi cea a alaptatului. Este foarte bine ca ne sfatuim intre noi dar pana la urma facem tot cum consideram ca este cel mai bine pentru fiecare. Este cam la fel ca si cu cezarina versus nastere naturala.

In ceea ce ma priveste nu am cine stie ce productie de lapte dar trebuie sa recunosc ca nici nu am rabdare sa stea Mariuca cate o ora la un san si dupa aceea sa planga de foame. Mai ales noaptea, cand sunt daramata de oboseala din timpul zilei. O fi comoditate sau nu, nu stiu, dar incerc sa nu ma simt vinovata pentru ca oricum am destule chestii pe care trebuie sa le rezolv, fara sa mai fiu stresata si din cauza asta.

Unde va fi intalnirea din 1 iunie si la ce ora?

Pupici

poze Mariuca

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Mergi la inceput

Val_: eu am avut operatia cu 2 zile inaintea ta, si de vreo 2 saptamani incoace am si eu lohii in cantitate mica, dar parca nu se mai opresc odata... si de vreo 3 zile am si eu ceva dureri (desi faceam parte dintre norocoasele fara dureri la ciclu, sper ca nu m-am "stricat" :D), dar cred ca din cauza ca am incercat sa dorm pe burta si m-am intins prea tare (inainte stateam putin indoita)... si chiar vroiam sa intreb si eu daca a mai patit cineva asa

stefanyia: esti sigura ca din sanul stang chiar nu mai curge nimic? A devenit mai mic? Nu ai dureri sau furnicaturi la el? poate ai doar canale infundate... dar vezi ca daca nu papa bebe sau daca nu tragi tu cu pompita din el chiar n-o sa mai curga nimic... incearca sa mai insisti putin, poate il salvezi... al meu era ceva mai mic decat dreptul, probabil din cauza ca avand rani la el la inceput aveam tendinta sa il pun pe Alex la supt mai mult la dreptul... dupa ce s-a vindecat am mai tras si cu pompita din el, si acum a revenit la aceeasi marime cu celalalt

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

florin-a 30ml e ok, oricum nu papa mai mult de atat. sfatul meu ar fi sa incerci sa ii dai cu lingurita. e mai chin ca mai mult nimereste pe langa dar daca vrei sa continui cu sanul o sa fie mai greu. sau incerca sa te mulgi si sa ii dai lapticul de la tine daca fetita creste bine. ca ar fi pacat sa pierzi lapticul care este si hranitor. poate inca nu are forta suficienta sa suga fiind atat de micuta. stiu ca imi spunea asistenta in amternitate ca 10 minute de supt echivaleaza cu vre-o jumatate de ora de alergat, deci iti dai seama ca e un efort mare pt un pui mic de 3 saptamani.

Am vorbit ieri cu medicul de familie si mi-a spus ca pot sa ii dau lui bebe ceiut Milutee (recomandat de voi, saru'mana) ar sa incerc sa ii dau cu lingurita ca "ii prinde bine in dezvoltare lui bebe". Si a zis ca tot ceea ce o sa ii introduc nou sa ii dau cu lingurita si numai lapticul la bibe. E un haos total ca e leoarca dupa o portie de ceai si se mai si enerveaza ca nu ii vine constant dar banuiesc ca asta e si ideea, sa se obisnuiasca cu pauze intre inghitituri. O sa mai incercam, sper sa facem fata.

elyanne Dupa ce am citit ca le-ai schimbat tetinele bebeilor mi-am facut curaj si am trecut si noi la nr. 2 .Retinusem eu ceva ca folosesti de la avent ca si mine. SARU"MANAAAA. Bebe avea 1 luna si 2 saptamani cand am trecut pe nr.2 Imi era teama ca o sa se inece ca baga in stilul atacat darrr surpriza ca nu a facut nici pas si am observat ca nu o mai chinuie nici colicii . Ceea ce inseamna ca tragea mult aer pt ca era tetina prea mica. Acum la cat le schimbam? Cand intra in luna a 3-a sau cand termina luna a 3-a?

Pampers am trecut la nr.3 pt ca nr 2 o mai stang pe la pulpite. Nr.3 in schimb ii vin pana la piept. Culmea e ca la nr 2, cand o mai verificam la pampers si il dadea un pic cu degetul intr-o parte era lejer pampersul, nu statea strans pe piciorus... dar ii lasau urme si mi-e sa nu o deranjeze. mi-au ramas vre-o 70 de pampersi nr 2... si habar nu am ce sa fac cu ei. oare sa ii duc la biserica, poate ii da preotul cuiva? Ca bebe mic nu am cui sa ii dau.

martutza sper sa aveti un botez reusit si petrecere frumoasa!

Va mai spun ca bebitza mea se vede in oglinda si rade...si rade si bebe din oglinda la ea, si ea rade si mai atre..si tot asa pana cand pune buzita ..si bebe din oglinda la fel si se indeamna la un plaaans.. si gata, fug!

Aaaa... indraznesc sa va rog de un coltisor pe yahoo photos? sa fie si albinutza mea prezenta acolo..

Va pupam!

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

mamicilor cu rani la sani... si eu am avut,dar de acum se trec!
Si le am de 5 saptamani(adica m-a rupt Matei in prima lui saptamana) ...si au fost urate tare,aproape jumate de sfarc era ros ...curgea si sange,lipseau "bucatele" de carne din sfarcuri!Remediul: am folosit si inca mai folosesc niste silicoane ca protectie pentru sani, am pus pe rani zahar de struguri, i-am dat mereu dupa alaptat cu lanolina, i-am mai lasat la aer cu lapticul meu pe ei... si uite ca in final,dupa 5 saptamani si-au revenit! Am plans si eu de durere si ma gandeam ca am sa ma las de alaptat,dar am rezistat pana la urma...

Capul sus-o sa treaca si asta!

Magda si cu Matei

Mergi la inceput

Ce liniste pe-aici...
V-ati dus la vot? Noi plecam intr-o ora, sper sa nu fie coada

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Buna seara mamici de albinute si bondarei,

Am si eu putin timp liber,ca doarme bebe si va scriu o vorba.
Ca o paranteza,m-am simtit jignita de mesajele lui Sherbi,dar prefer sa nu vorbesc despre asta.M-am incadrat perfect in profilul ei de mama inconstienta,care da formula copilului si il ingrasa ca un porc.
L-am alaptat pe bebe primele 3 saptamani,dar nu luase decat 300 de grame,asa ca pediatra m-a sfatuit sa ii dau formula.Acum,la 3 luni ii dau si san si completare si e super ok.A luat cate 1 kg si ceva pe luna.Marti mergem la controlul de 3 luni si aflam mai multe detalii.

Baita am facut-o si noi in ceai de musetel,dar de cateva zile v-am urmat sfaturile si i-am facut cu apa de la robinet.Nu am observat nici o diferenta.

Bebe mananca mai putin,intre 90 si 150 ml.,la 4 sau 5 ore,iarnoaptea nu mai mananca deloc.

Nu ii mai dau deloc Sab Simplex si vad ca pana acum nu l-a mai durut burtica.Face kk o data pe zi sau o data la 2 zile.

Alexa,multumim mult pentru videoclip,este superb.

In rest,vreau sa va spun ca sunt innebunita dupa bebe Mark si il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta.Ma uit la el si nu imi vine sa cred ca e al meu.E un bebe perfect,cum nici nu visam sa am.Rade si gangureste la toata lumea care vine si vorbeste cu el.

Va pup pe toate si urez La multi ani mamicilor care si-au serbat ziua.

Am pus si noi o poza recenta cu bebe.

Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)

http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

mada_rozz de ce crezi ca e putin 90-150 ml? inainte manca mai mult? te intreb pentru ca fetita nasei mele pe la 3 lunisoare manca tot cam asa si a crescut mare fi frumoasa si o hlizitaaaaaa. bebitza mea tot la fel papa 90-150, e drept e mai mica cu o luna decat Mark, dar a fost mai micuta la nastere si inca mai are de recuperat.

Nici eu nu ii mai dau piticei nimic anti-colici ca..Nu are! eu ca idioata ii dadeam bonisan "preventiv" dar cred ca i-am dat degeaba. si tot citindu-va am zis intr-o zi STOP! DAca se mai scartaie dupa masa trece cu mana mea pusa pe burtica ei si cu ceva plimbat prin casa. mai noi are succes si beethoven. Doarme de bubuie pe muzica!

L-am trimis pe sot azi la farmacie sa cumpere glicerina cu nisatin. eu aveam in casa glicerina boraxata. a venit cu un preaprat de laborator, ca o crema. e ceea ce trebuie? am gustat-o si e dulce amaruie. bleah! glicerina boraxata era dulce acrisor .. o sa ma injure bebe

Fetelor, imi spuneti si mie ce a trebuit sa duceti sau sa luati voi ca mamici la botez? (pt biserica, nasi si daca mai sunt alte obligatii)

VA pupacim, ma duc sa lesin pe o canapea pe undeva.

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

val, iunita, gata sunt si bebeii in filmulet mai dureaza putin sa se reincarce pe site
radcarmen am primit mail, ai uitat sa atasezi poza, astept sa incerci din nou
roxanici un mail cu poza care vrei sa o pun daca se poate ca sa nu stau sa caut sau zi-mi exact de unde sa o iau

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput