Salata cu orez si legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2517) Orezul se fierbe in apa cu sare si se lasa la racit apoi se amesteca cu legumele din conserva, bine scurse. Ciupercile se taie feliute, rosiile cubulete, morcovul se rade fin si se adauga peste orez si legume. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca cu maioneza.
Salata de orez bulgareasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2202) Orezul se pune la fiert. Cand este gata se pune intr-o ceasca sau castronas mic, pt. a-i da o forma frumoasa si se rastoarna pe farfurie. Ardeiul se coace, se curata de pielite si de seminte, se taie marunt, de asemenea rosiile. Apoi se pun intr-un castron, se amesteca cu ulei, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si se rastoarna peste orez.
Salata cu orez si fasole rosie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3354) Orezul se fierbe, se scurge si se lasa la racit. Ceapa se taie pestisoti, peperonii cubulete iar carnatii rondele (daca se foloseste sunca, aceasta se taie cubulete). Se prepara un sos din ulei, otet, ketchup sare si chilii care se adauga peste salata. Se adauga si maslinele si se amesteca usor.
Salata de orez cu porumb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3047) Orezul se fierbe ( nu trebuie sa se lipeasca la fiert bob de bob) si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi porumb din conserva, castraveti si gogosari acri taiati cubulete, maioneza si optional ciuperci conservate. Se condimenteaza dupa gust.
Salata quinoa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1695) Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert. Se ia de pe foc si se mai lasa sa stea in vasul acoperit inca 5 minute, dupa care se strecoara intr-un vas mai larg si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se adauga castravetii, rosiile, ceapa, telina, ardeiul gras, ardeiul capia si patrunjelul. Se amesteca totul cu grija.
Separat, se combina restul ingredientelor intr-un vas, se toarna peste legume si se amesteca bine.