Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Conserve pentru iarna: Sosuri ( 3 retete )

Sos de ceapa (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1596)
Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este incins se pune ceapa, iar cind aceasta devine sticloasa se adauga ardeii si apoi sucul de rosii, un praf de cimbru, sarea, piperul si foile de dafin, 2-3 bucati. Totul se fierbe o ora la foc mic, rezultind un sos cu grosimea de zacusca. Se pune fierbinte in borcane, se leaga cu celofan si se pun repede sub paturi sa se raceasca lent, pina a doua zi. Se obtin 4-5 borcane de 800 gr.
Sos englezesc (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2754)
Spalati zarzavaturile si dati morcovii împreuna cu telina prin razatoarea mica, dupa care le puneti într-o cratita cu apa cât sa le acopere si o lingurita de sare. Separat fierbeti tot în apa putin calda si ardeiul. Pasati foarte bine morcovii si telina, adaugati sucul de rosii, combinati totul cu pireul de ceapa si de ardei si fierbeti la foc mic amestecul 15-20 minute. Dupa gust, adaugati sare, zahar si piper. Puneti sosul în sticle fierbinti, închideti-le ermetic, si pastrati-le la loc aerisit.
Sos picant (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1700)
Spalati rosiile, rupeti-le în jumatati si puneti-le la fiert cu putina apa. Treceti apoi bulionul respectiv prin sita pentru a-l separa bine de coji si de seminte. Adaugati zaharul, mustarul, piperul si potriviti de sare. Puneti sosul în sticle mici, legati-le cu celofan, fierbeti-le pe baie de aburi 1/2 de ora si lasati-le sa se raceasca în acelasi vas.
 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput