Bors de vita cu legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1498) Caliti in ulei zarzavatul spalat, curatat si taiat. Adaugati 2 litri de apa in care a fiert carnea de vaca, oparita, spalata si taiata bucati. Lasati sa fiarba la foc potrivit si luati spuma din cand in cand.
Cand carnea e suficient de bine fiarta, adaugati borsul fiert separat si spumat. Potriviti de sare si adaugati frunzele de leustean, tocate
Bors de ardei umpluti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1224) Se pun sa fiarba in 2 l apa clocotita 2 cepe taiate marunt, morcovul si telina rase. Carnea tocata, painea, 1 ceapa rasa, oul, orezul, patrunjelul si mararul tocate se amesteca bine. Se curata ardeii de codite, se spala bine si se umplu cu amestecul de carne. Se astupa cu cate o bucata de rosie si se pun sa fiarba in supa care clocoteste. Bucatile de rosii ramase se decojesc, se curata de seminte si se adauga la supa. Dupa ce au fiert, se potriveste supa de sare si piper. Borsul se fierbe separat si se adauga in final. Se mai dau cateva clocote.