6 ardei grasi (kapia), 250 g carne tocata, 1 felie paine inmuiata, 3 cepe, 1 morcov, 1/4 telina, sare, piper, 1 ou, 30 g orez, 200 g rosii, patrunjel verde, marar, bors dupa gust, 100 g smantana
Mod de preparare:
Se pun sa fiarba in 2 l apa clocotita 2 cepe taiate marunt, morcovul si telina rase. Carnea tocata, painea, 1 ceapa rasa, oul, orezul, patrunjelul si mararul tocate se amesteca bine. Se curata ardeii de codite, se spala bine si se umplu cu amestecul de carne. Se astupa cu cate o bucata de rosie si se pun sa fiarba in supa care clocoteste. Bucatile de rosii ramase se decojesc, se curata de seminte si se adauga la supa. Dupa ce au fiert, se potriveste supa de sare si piper. Borsul se fierbe separat si se adauga in final. Se mai dau cateva clocote.