Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi diverse: Budinci, spume, ciocolata de casa ( 12 retete )

Ciocolată de casă 1 (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9209)
Apa se pune la fiert cu cafeaua, să dea 2-3 clocote (se face o cafea obisnuită) si se asteaptă putin (să se lase zatul la fund) sau se pune 100 g cafea făcută la filtru. În alt vas se pune zahărul si cacaoa, se toarnă cafeaua (se decantează) si se pune la fiert, amestecând mereu. Când începe să fiarbă, se mai lasă fix 4 minute (după ceas!), amestecând permanent. După 4 minute se opreste focul si se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune laptele praf (se cerne prin strecurătoare, să nu facă cocoloase), apoi nucile sau alunele si esenta de rom. Se amestecă bine să se omogenizeze si se toarnă compozitia într-o tavă unsă cu unt. Se dă la rece.
Ciocolata de casa 2 (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 9703)
Se pune la fiert zaharul cu un pahar de apa rece, se adauga cacao treptat, amestecandu-se continuu. Se verifica punanad in pahar putin din compozitie si daca se lasa la fund (se face un sirop gros de ciocolata, lasandu-se sa se dea in clocot de 2-3 ori), dupa aceea se adauga treptat laptele strecurat, vanilia si untul amestecandu-se bine.
Se toarna totul in tava tapetata cu unt si se da la rece.
Spuma de capsuni (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4144)
Capsunile se zdrobesc cu furculita sau se taie in bucatele.
Albusurile se bat cu un pic de zahar intr-un castron mare (nu poti pune tot zaharul deodata ca e prea mult pentru inceput), apoi adaugati cate putine capsuni (cu tot cu zeama), apoi iarasi zahar, pana se consuma toate ingredientele. La inceput o sa arate ca o zeama lunga, dar se bate in continuare. La inceput cu o viteza mai mica apoi se mareste viteza. O sa creasca in 10-15 minute.

Ciocolata de casa (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7801)
Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaoa pana cand dispar cocoloasele.Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta.
Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa.Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un sirop de dulceata.Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita din unt,lapte praf si cacao.Alunele pot fi incluse intregi sau macinate.
Se toarna in forme sau pe un platou mai mare unse in prealabil cu unt.Se lasa la rece cel putin 12 ore.

Ciocolata alba (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 7325)
Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina,amestecand tot timpul, pana se topeste zaharul. Se da putin la o parte, apoi se pune laptele praf si zeama de lamaie,apoi se amesteca pe foc mic pana se inglobeaza totul.
Se pune intr-o tava un celofan uns cu unt sau margarina, se toarna compozitia calda si se da la rece.

Budinca de gris (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4938)
Albusurile se bat spuma tare,impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusirile si grisul.Amestecul obtinut se pune intr-o forma rotunda unsa (preferabil yena) si se da la cuptor 30’.
Separat,se fierbe laptele cu zaharul vanilat,coaja de lamaie si zahar.Sosul obtinut se toarna peste budinca scoasa din cuptor si se lasa sa o patrunda bine.
Orez cu lapte si fructe din dulceata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2885)
In laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si un plic zahar vanilat, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga zaharul si se mai lasa pe foc pana a fiert orezul.
Budinca de orez cu stafide (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2451)
Se spala si se pune la fiert,la foc mic, orezul cu laptele. Cand orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pana ce laptele a scazut cu totul si orezul este moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Ciocolata de casa cu lapte praf RARAUL (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 230718)
Se pun intr-o cratita pe foc zaharul+apa. Se fierbe la foc domol timp de 7 minute din momentul in care zaharul s-a topit. Practic va iesi un siropel. Se adauga fugutza si zaharul vanilat. Se topeste instant ca e fin fin, dupa care se stinge focul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. De preferat este sa folositi o cratita de teflon si o lingura de lemn plata (paleta, nu adanca). Dupa ce s-a topit si untul se adauga laptele praf si alunele. Se amesteca si veti observa ca la omogenizare veti avea ca un aluat moale in cratita (si cald pe deasupra). Se aseaza pasta respectiva intr-o tavita de staniol, caserola de plastic, ce aveti la indemana, ideea e ca o asezati pe o suprafata intinsa de circa 20/30 cm pentru a beneficia de o inaltime buna a ciocolatei atunci cand o veti servi taiata cubulete. Se lasa afara la racit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20/30 min. la congelator daca va este pofta pofta.



Secretele acestei retete (divulgate fara probleme) sunt:

1 - eu folosesc numai lapte praf RARAUL (care spre norocul meu se mai gaseste in ALIMENTARELE mai vechi si uneori prin supermarketurile mici) pentru ca alte tipuri de lapte praf contin deja zahar! si au alt gust si textura (unele tipuri sunt sub forma de granule), insa cu gustul laptelui PRAF RARAUL (ca e chiar praf... pulbere) va va iesi fix ciocolata la care poftiti. Altfel nu va garantez succesul retetei.

2 - in plus, eu nu mai folosesc esente sau arome suplimentare, pt.ca din nou se strica reteta (am incercat si am stricat, deci va spun din experienta); dar nu va pot impiedica, astfel incat daca o faceti, o faceti pe riscul si pe gustul vostru.


v-am zis si de cacao printre ingrediente, dar o folositi numai daca doriti sa iasa ciocolata neagra! si atunci o amestecati odata cu laptele praf; daca nu doriti sa o faceti colorata, o puteti lasa si alba; iar daca aveti chef de joaca, combinati...
Budinca cu fructe (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2777)
Se amesteca 340 grame smantana, laptele, vanilia, si se incalzeste la foc mediu, luand compozitia la o parte exact inainte de a incepe sa fiarba. Se acopera si se lasa 15 minute.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi treptat se toarna compozitia de lapte. Amestecand constat se aseaza pe foc pana cand se ingroasa, dupa care se indeparteaza de pe aragaz si se amesteca in continuare pana se mai raceste si ingroasa putin. Se serveste imediat.

Variatii:

Budinca de capsuni - se amesteca in blender o cana de capsuni, pana se formeaza un piure, apoi se incorporeaza in budinca preparata
Budinca de banane - se amesteca in compozitia de budinca 1-2 banane facute piure
Budinca de ciocolata - se amesteca in compozitia de budinca 100 grame ciocolata topita (cu 70% cacao)
Pagina urmatoare  
Pagina 1 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput