Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Bauturi: Lichioruri ( 6 retete )

Lichior de oua (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2942)
Se bat bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se aduga laptele putin cate putin si se amesteca apoi se aduga smantana si alcoolul.
Pentru cine prefera lichiorul mai putin tare se folosesc 8 oua, 160g zahar pudra, o cana plina de lapte si 3/4 cana smantanica.
Se pastreaza in frigider si se consuma in interval de 3 saptamani.
Lichior de oua cu lapte condensat (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3563)
Galbenusurile si zaharul se bat bine timp de 5min pana devin cremoase apoi se adauga miezul din vanilie putin cate putin amestecand de dedesubt deasupra.
La fel se procedeaza cu smantana si laptele condensat, se incorporeaza pe rand apoi se aduga alcoolul.
Se clateste o sticla cu apa fierbinte si se toarna lichiorul, se pune un dop. Nu necesita timp de fermentare.
Caisata (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 19110)
Se spala caisele, se inteapa de cateva ori cu un ac gros, se pun intr-o sticla cu gatul larg (de 5-6 l). Caisele si zaharul se asaza in straturi alternative, ultimul fiind de zahar. Se toarna spirtul (sau tuica), se leaga gatul sticlei cu celofan sau cu pergament si se tine 3-4 saptamani la loc insorit, clatinand f. usor sticla la 2-3 zile. Dupa 3-4 saptamani sticla se asaza la loc racoros. Cand se serveste, bautura, se strecoara printr-un tifon pus in doua.
Caisata (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 5429)
Se pun fructele cu zahar la fermentat.
Cand fermenteaza se pune alcoolul.
Cidru de mere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 37881)
Cel mai bun cidru se obtine din mere acrisoare, dar coapte. Merele necoapte dau un cidru acru, lipsit de aroma. Merele padurete nu se folosesc singure la prepararea cidrului, ci in amestec cu alte fructe, deoarece contin mult acid si tanin. De asemenea, nu se folosesc la prepararea cidrului perele, din cauza continutului mic in acizi. Pentru a obtine un cidru superior trebuie sa alegem bine merele. Ele trebuie sa fie sanatoase, bine coapte, proaspete, sa nu fie lovite sau atacate de diverse boli (patate, mucegaite, inceput de putrezire), sa nu fie viermanoase. Merele pot fi dintr-un singur soi sau amestec de soiuri. Se prefera soiurile mai zemoase, cum sunt Renet de Champagne. Merele alese se spala bine, se zdrobesc si se scoate sucul la presa. Sucul obtinut se strecoara printr-o panza, tifon sau sita deasa de par si se pune in vasul de fermentat. Se adauga zahar dupa dorinta si in functie de gradul de coacere al merelor. La merele mai acrisoare se va adauga mai mult zahar decat la cele dulci. La un cidru de mere coapte cu un continut normal de zahar nu se mai adauga zahar. Vasul in care se pune sucul la fermentat se astupa cu un dop de fermentatie (un dop prin care se trece capatul unui furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan de apa). Fermentatia este mai puternica in primele zile, apoi scade in intensitate. Dupa ce fermentatia a incetat, cidrul se sifoneaza cu ajutorul unui furtun in alt vas, cu grija, pentru a nu tulbura drojdia de pe fundul vasului. Se astupa vasul si se lasa sa mai stea intr-un loc rece. Dupa ce fermentatia a incetat, ea totusi continua lent inca 4-6 saptamani, dupa care cidrul se trage in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece.

Lichior de oua (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1807)
Galbenusurile se bat bine cu zaharul apoi se adauga laptele fiert si racit. Se lasa 1 ora, dupa care se adauga vanilia apoi se adauga si alcoolul.

 
Pagina 1 din 1

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput