1 ceasca de gris 450gr foi de placinta(1 pachet) 7 cesti de lapte 1 ceasca de unt 1 ceasca de zahar 2 vanilii 6 oua
Mod de preparare:
Bateti zaharul cu ouale. Adaugati grisul, vaniliile si laptele si fierbeti amestecul obtinut pina se ingroasa. Adaugati 2 linguri de unt, amestecati si lasati crema sa se raceasca. Ungeti una cite una jumatate din foile de placinte si asezati-le intr-o tava unsa. Puneti crema racita si acoperiti cu restul de foi unse una cite una. Intoarceti foile care au ramas pe din afara in tava, ca sa inchida prajitura. Coaceti la cuptor la 200gr 45 min si cind se raceste o taiati in cubulete si o insiropati in tava cu urmatorul sirop: SIROP Fierbeti 1 ceasca si jumate de apa, cu 2 cesti de zahar si coaja de la o lamiie timp de 10 minute.