200 g couscous 4 oua 4 cepe 1 dovlecel 3 rosii 3 linguri suc de lamaie 5 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjelul 2-3 fire de menta 2 fire de busuioc sare si piper sofran (optional)
Mod de preparare:
1. Varsati couscous-ul intr-o salatiera. Acoperiti-l cu apa rece si scurgeti-l imediat. Puneti la loc couscous-ul in salatiera si afanati-l cu furculita. Stropiti-l cu sucul de lamaie si 4 linguri de ulei de masline. Baza salatei e gata!
2. Adaugati rosiile si dovlecelul taiat cubulete, ceapa tocata marunt si ierburile maruntite.
3. Adaugati sare si piper dupa gust, acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 4 ore.
4. Bateti ouale cu furculita intr-o farfurie cu sare, piper si sofran (daca e cazul, pentru mai multa culoare).
5. Incalziti o jumatate de lingura de ulei intr-o tigaie mica.
6. Coaceti jumatate din compozitie. Coaceti mai intai pe-o parte, apoi intoarceti omleta pentru a o coace si pe partea cealalta. Coaceti si a doua omleta din restul compozitiei.
7. Lasati sa se racesca, apoi taiati cubulete omletele.
8. In momentul servirii, verificati asezonarea couccous-ului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.
Mod de servire:
In momentul servirii, verificati asezonarea couccous-ului, incorporati omleta si presarati totul cu busuioc.