•1.5 kg rosii •1 ardei verde, taiat in bucati mai mari •2 catei de usturoi zdrobiti •2 felii de paine alba (doar miezul) •60 ml ulei de masline •60 ml otet de vin alb (in care este lasat la macerat o crenguta de tarhon) •150 ml suc de rosii •putin zahar (cat puteti lua intre degete) •sare si piper negru •cuburi de gheata (pentru servire) Garnitura:
•300 ml ulei de floarea soarelui •2-3 felii de paine alba, taiata cubulete •1 ceapa taiata marunt •1 castravete taiat marunt •patrunjel
Mod de preparare:
-rosiile se decojesc si se taie in sferturi -intr-un blender se amesteca putin ardelul, rosiile, usturoiul, painea, uleiul de masline si otetul, apoi puteti aduga si sucul de rosii, zaharul, piperul, sarea, amestecand din nou pana ajunge de consistenta une paste fine -acum treceti compozitia rezultata printr-o sita fina si lasati-o la rece pentru aproximativ 2 ore, insa nu mai mult de 12 -pentru garnitura incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati cubuletele de paine si caliti-le 4-5 minute, sau pana devin aurii; cand sunt gata asezati-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces -supa se serveste cu cateva cubulete de gheata, crutoanele de paine si patrunjelul; alaturi se aseaza in castronase diferite ceapa si castravetele
Mod de servire:
supa se serveste cu cateva cubulete de gheata, crutoanele de paine si patrunjelul; alaturi se aseaza in castronase diferite ceapa si castravetele