Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  marshmallow Scoate reteta la imprimanta
Reteta: marshmallow 
Numar portii: 10 
Ingrediente: apa, zahar, gelatina pudra, si glucoza
cantitatile in reteta
Mod de preparare: se pregateste o tava, care se acopera cu hartie de copt, si se pudreaza cu corn starch, sau starch (amidon). se presara 18 grame de gelatina pudra intr-un vas cu gura mai larga(sa se ajute dizolvarea cat mai bine a gelatinei), cu 120 ml apa, si se lasa gelatina la inmuiat. se pastreaza la indemana. Se combina 455 g zahar, 5 grame de glucoza sau light corn syrup (eu cateodata adaug, daca nu am nici una nici alta, cateva picaturi de lamaie, care previne recristalizarea zaharului, din produs, daca este tinut pentru mai mult timp) cu alta cantitate de 120ml de apa si se pune la fiert, pe foc mediu. se incalzeste incet, gelatina din vas, pentru a ajuta dizolvarea in totalitate, si pentru a o mentine calda (eu pun castronelul cu gelatina dizolvata intr=un castron mai mare cu apa fierbinte, si caldura absorbita prin pereti ajuta dizolvarea gelatinei, si o mentine si calda).
cand zaharul de pe foc atinge temperatura de 110grade celsius (eu am termometru de bucatarie), se incepe baterea albuselor de ou (120ml) la viteza maxima cu mixerul. cand temperatura zaharului atinge 118 grade, se toarna, peste albusul de ou (cu mixerul dat la viteza mica, pentru ca nu va opari si arunca continutul peste tot), in ploaie mica, si continuu. apoi, adauga in acelasi mod, in ploaie constanta, gelatina calda si dizolvata. trece mixerul ep viteza maxima si bate pana cand bezeaua devine lucie, si pufoasa, si se raceste. se toarna apoi compozitia in tava preparata, si se da la frigider, pentru o racire mai rapida. este buna a doua zi, cand gelatina a inchegat bine bezeaua! se taie in forma dorita, si se serveste (eu o dau si prin ciocolata alba cu desicatted coconut, si este o minunatie; sau o pun in cafea). se mai poate pune culoare alimentara, si face marshmellow de toate culorile, sau se mai poate pune, la sfarsit, arome!

 
Mod de servire: simplu, se face pasta fondant pentru acoperit torturi, 
Timp de preparare (minute): 1 ora 
Grad de dificultate (1-10): 5 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: ? 
Specialitate: pastry 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Jo Friberg, din cartea domniei sale, The Professional Pastry Chef, 2002, editia, John Will 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: 3x3 
Vizualizari: 2930 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Brandy Balls
» Rafaelo
» Rafaello (2)
» Globurele
» Bomboane de ciocolata
» marshmallow

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput