Dacia Logan - pareri pro si contra
Raspunsuri - Pagina 2
codruta_grg spune:
Ca sa dau ex. concret, renault-ul nostru, e de 1,4 pe benzina si consuma in oras 7 litri/100 km. (desi are dacia motor de renault, e consumul mai mare din cauza greutatii masinii)
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
Androix spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
Alynuta, nu ti se pare mult 9%? Mie mi se pare fff mult, avand in vedere masina care o vom lua consuma 6% in oras.
asa crestem noi
Vorbim de aceeasi motorizare? Intre timp ai raspuns. Pai eu vorbesc de logan pe benzina 1.6. In general motoarele pe motorina consuma mai putin, dar si costa mai mult.
E adevarat ca si pe mine ma nemultumeste consumul dar si merg intens in oras si n-am astampar sa conduc frumos, sunt mai smucita.
In legatura cu tabla: o fi mai subtire, mai prost vopsita, dar sa fiu sincera nici nu ma intereseaza aspectul. Nu o cumpar asa cum a cumparat tata prima lui dacie ca sa ma tina 30 de ani. Am luat-o s-o am de noua, am facut un an cu ea si putin sub 10.000 de km, o mai tin un an o dau si iau alta noua.
Garantie mi se pare ca are 6 ani, ii zice garantie anticoroziune, dar citisem niste discutii pe daciaclub.ro (btw acolo te lamuresti cel mai bine cum e treaba cu loganul de la posesori care discuta deschis si despre aspectele negative ale masinii) cum ca de fapt asta n-ar insemna cine stie ce. Coroziune fiind considerata rugina care mananca tabla si umfla vopseaua, nicidecum cea formata in urma faptului ca ti-a sarit vopseaua in vreun loc, de la sine sau in urma unei lovituri. Iar fenomenul asta nu se prea intampla. Mai frecvent cica ar fi sa sara vopseaua, sa se pateze, sa se matuiasca.
Nu este alta masina pe piata ro care sa aiba acelasi raport dotari/pret.
Iar cu consumul ce pierd la consum castig la full casco, la service si la piese. Vorbeam zilele trecute cu sotul meu si i-am zis ca am putea cu un efort sa ne luam o masina straina noua cand o vindem pe-asta. Si mi-a adus aminte cat plateste un coleg al lui casco pentru un mondeo din 2006 (100 euro pe luna) si mi-am amintit cat a zis cineva ca a platit la revizia unui clio (7 milioane), la un alt subiect pe aceeassi tema. In timp ce pe mine ma costa 12 milioane pe an casco si 2 milioane revizia. Asa ca mi-am pus pofta in cui.
Pentru cat castig si nevoile pe care le am loganul este masina perfecta.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
codruta_grg spune:
Am raspuns mai sus cu motorizarea.
Noi am platit revizia la renault 3 milioane * 2 ca am fost de 2 ori la revizie pana acuma. Iar cu Casco......cine vrea plateste casco cine nu, isi plateste singur pagubele-nu-i musai sa dat 100 euro/luna.
Parerea mea: toate masinile exostente pe piata sunt mai bune decat dacia, raport/calitate.
asa crestem noi
AYLLA spune:
Eu am un LOGAN ambition si sotul un VW Caddy 1,9 tdi,eu nu prea pot sa emit pareri dar sotul zice ca prin comparatie sunt la fel de bune...sa vedem fiabilitatea.Noi deja avem 37000 de km la LOGAN si nu am observat probleme.Si bineinteles eu ca o maestra in arta sofatului am si interactionat cu un VW PASSAT si pot spune ca am iesit din coliziune mai putin sifonata ca el...so,nu vad ce probleme are tabla loganului?!
Noi suntem multumiti!
POZE
VINE BB???
Alexa Ioana spune:
codruta, o simpla curiozitate am. oare cine si'ar cumpara masina noua si nu si'ar face full casco ???
in legatura cu loganul, inca nu va pot zice nimic din proprie experienta. vine doar peste vreo 2 saptamani. dar despre solenza pe care am avut'o inainte, numai cuvinte de lauda. inca mai suspinam dupa ea. daca ar fi avut portbagajul mai mare (sa incapa patutul copilului + carucior + bagaje) si daca ar fi avut a/c nu am fi dat'o pentru nimic in lume. cum zicea si andreea: casco ieftin, revizii ieftine, consumabile la fel. consum super bun, probleme nu am avut absolut nimic cu ea in 3 ani...
pentru cineva care nu se scalda in bani dar vrea o masina noua, fara discutie raportul calitate/pret (inclusiv casco, revizii, si alte cheltuieli) e mai mult decat ok la logan...
alexa si mami
asiza spune:
Camelia, linistita sa-ti iei Logan, e o masina sigura, fiabila, comfortabila, consum mic (e adevarat ca noi avem Logan diesel - consum in oras 5.7% si la drum intins 4.7%), pret acceptabil, CASCO 100 ron/luna/primul an (in scadere in anii urmatori), revizii acceptabile la pret, piese ieftine...numai buna pentru Romania si drumurile ei! Oricum, masina buna e cea care-ti deserveste cel mai bine interesele proprii intr-un anumit moment...tabla e super ok, pe la imbinari arata bine, are garantie 7 ani, iar la restul componentelor garantia este de 3 ani...noi am schimbat muuulteeee masini si-ti pot spune ca de Logan suntem multumiti in momentul de fata!
Ce-i drept, probabil as fi mult mai multumita de un Jeep 4X4, dar nu-mi permit inca ...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
danitin spune:
Recunosc sincer, sunt Maaare fan Logan. Poate pentru ca a venit dupa o Dacie antica, mostenita de la tata, an de fabricatie 1974 dar... e super incapator, ceea ce pentru copil e super, nu consuma multa, tabla n-am nimic impotric'va, mi se pare confortabil si frumos. Am un logan de 1,4 Preference si sunt super incantata de el. dar, repet, vine dupa o rabla clasa I asa incat s-ar pute sa fiu subiectiva.
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
olim spune:
nu am condus dacie decat la scoala de soferi, dar am multi prieteni in Romania care o lauda fff tare, chiar si aici in Spania stiu pe cineva care e foarte multumit de ea.Nu se plange de consum, i se pare normal.
Dar mie se pare absurd sa ieie un golf 4 de 5 ani la 8000 de euro, care nu stii cati km are, prin cate maini a trecut, etc, decat sa cumperi o dacie logan, care oricum e noua, are garantie.Asa a facut cumnatul meu si acum regreta.
Cat despre cosum, nu putem incadra un matiz, corsa, clio cu un astra, golf 5 sau dacie.E diferenta intre ele, deoarece primele au kile mai putine, si asta conteaza mult, sau diferenta clara intre diesel si benzina.Ar trebui sa faci un calcul si sa vezi cati km faci cu masina pe an, si atunci iti dai seama daca merita sa iei diesel sau benzina, si cat de repede iti amortizezi diferenta de pret intre cele 2 masini.
Eu zic ca decat o masina nemteasca de 5 ani, dar care is nemtesti, ca is asamblate si alea ici te miri pe unde, mai bine una romaneasca.
Sa stiti ca am vazut defecta pe autostrada mercedes de 150.000 de euro, asa ca depinde si de noroc la masina.
OanaRusu spune:
Sa-mi dau si eu cu parerea ca o proaspata proprietara de Logan
Am luat un Ambition diesel, imi place la nebunie culoarea (albastru mineral) si imi place tare mult la condus - cum ziceau si alte fete e tare usor de manevrat.
Mi-a placut mult dieselul la test-drive - mai mult decat cea pe benzina.
Inainte am avut opel, vreau sa zic ca e prima masina in care nu mi se face rau deloc - de obicei in VW sau opel am dorinta fierbinte de a da la ratze dupa 200 de km precis.
Sper sa avem noroc de ea - sincer aceeasi suma pe care am dat-o pe logan n-as fi dat-o pe o masina second, asta-i precis.
Fiecare cu parerea lui
Oana Rusu - mamica de Paul-Victor,
din 21 iunie 2006
Cresc maaareeee: 7 luni 8 luni
OanaRusu spune:
quote:
Originally posted by DianaR
Cred ca sunt in masura sa-mi dau cu parerea, avem 2 loganuri deja primul de mai bine de 2 ani, un Ambition si al doilea de jumatate de an un MCV full option cu motor de 1,6 16 valve. Eu personal sunt incantata de amandoua, in special de MCV care e chiar extraordinara. Ambitionul l-am condus f usor de la bun inceput, toate merg f bine si usor, masina e inalta deci e f buna ptr o incepatoare numa e un picut maricica, te poate incurca la parcat dar faptul ca e f usor de manevrat chiar si pe loc compenseaza. Cand l-am luat aveam carnet de vreo 4 ani dar nu condusesem mai mult de 10 ori dupa ce am terminat scoala, deci ca si cum eram incepatoare. Mi-a fost usor sa o conduc, iti va placea cu siguranta.
Nu ma pricep la tehnii tehnice, ptr mine conteaza ca se manevreaza extrem de usor, motorul trage binisor (cu cel de 1.4 nu poti participa la raliuri si nici conduce prea sport dar e ok), am confort (aer conditionat, oglizi, geamuri electrice) siguranta (ABS, airbag-uri). Nu are un aspect extraordinar si finisajele pe interior mai lasa de dorit dar nici nu sufar din cauza asta (la ce imi pot eu permite).
Deci eu iti zic s-o iei cu incredere.
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete
Lamaitele: Andre_ea, Adameasca, Hopes, DianaR
Ei, Diana, ca n-am stiut eu pe cine sa intreb in decembrie despre logan.... poate mai bine asa ca macar e cu motor euro4
Oana Rusu - mamica de Paul-Victor,
din 21 iunie 2006
Cresc maaareeee: 7 luni 8 luni