intentie sarcina- toxoplasma pozitiv
Raspunsuri - Pagina 4
bebb spune:
Mai fetelor, pt cele care au pisici si vreti sa ramaneti insarcinate, ce faceti in acest caz? Eu am pisica si sunt disperata ca nu vreau sa o dau, dar nici nu vreau sa imi afecteze sarcina sau copilul pe care il voi avea (atunci cand voi ramane insarcinata). Si e fffff mult par in ciuda a tot ce fac...
Multumesc anticipat!
luci.eilm spune:
pentru anastacia
:
ti-am trimis un mail.
pentru bebb:
Cateva sfaturi pentru a nu in pericol dezvoltarea copilului ar trebui:
1. Femeile insarcinate ar trebui sa poarte manusi atunci cand lucreaza in gradina sau vin in contact cu pamant sau nisip, din cauza posibilitatii de infestare a acestora cu fecale de pisica. Dupa activitati care implica acest contact mainile trebuiesc spalate cu atentie.
2. Daca este posibil, femeile insarcinate trebuie sa evite sa curete cutiile in care pisicile isi fac nevoile. Daca nu este nimeni disponibil care sa la inlocuiasca, femeile insarcinate vor purta manusi si se vor spala dupa aceea cu multa atentie pe maini. Cutiile cu dejecte de pisica trebuiesc curatate obligatoriu zilnic. Pisicile vor fi pastrate permanent in casa, pentru a nu se infecta din mediul exterior si vor fi hranite numai cu hrana uscata, conservata sau preparata termic. Femeile gravide nu trebuie sa adopte pisici vagabonde.
De asemenea:
1. Pentru a preveni toxoplasmoza si alte boli generate de alimente, hrane ar trebui pregatita la o temperatura mai mare de 63-71oC. incalzirea alimentului trebuie sa fie uniforma, fiti atente la cuptoarele cu microunde de putere mica!
2. Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi folosite.
3. Mesele sau fundurile pentru taiat carne, suprafetele pentru gatit, tacamurile si mainile vor fi spalate cu apa calda si detergent dupa ce au venit in contact cu carne cruda rosie sau alba sau cu legume sau fructe nespalate. Nu folositi cutitele cu care ati taiat carne inainte de ale spala, pentru a taia alte alimente.
4. Gustatul carnii crude (tocaturi de exemplu) sau insuficient preparate este cu desavarsire interzis.
bebb spune:
Multumesc f mult pt raspuns luci.eilm!
In mare parte stiam si eu despre informatiile care mi le-ai trimis, dar oare pot pastra pisica atunci cand voi ramane insarcinata? Oare parul ei nu ar putea afecta sarcina? sau chiar si copilul nou nascut?
luci.eilm spune:
Am intrat doar sa recapitulez pentru cele interesate. Informatii de care eu am avut nevoie si dupa care am cam orbecait prin bezna (pe net/ pe la doctori etc.).
Azi mi-am luat analiza Toxo de la Cantacuzino. A iesit Igm NEGATIV. Recomandarea mea este sa se faca analizele (macar asta!) acolo caci au alti reactivi decat la celelalte laboratoare (de-a lungul timpului, eu am facut analiza si la Medicover si la Romar). Pretul e 40 RON.
Am facut 4 cure de FANSIDAR (2 pe zi) si Acid Folic (2 pe zi). O cura inseamna trei saptamani tratament si trei saptamani pauza. Acestea au fost la recomandarea medicului parazitolog Lidia Lazar (Spitalul Colentina).
De cand am descoperit Igm POZITIV si pana azi au trecut fix 6 luni (inceput septembrie- inceput martie).
Ce va fi in continuare ramane de vazut.
Multumesc celor care mi-au raspuns. Eu, la randul meu, sper ca am fost de folos. Daca aveti nelamuri, intrebati. Bafta tuturor!
anastacia spune:

URA LUCI ai vazut ce ti-am zis eu ?ca o sa ai rezultatul negativ acum

Ma bucur tare mult pt tine .Acum ai liber la
si sper ca dupa Paste sa-mi scrii ca ai un
la purtator.
te
si sa sarbatorim cum se cuvine

si o
de la mine
Jelsa spune:
Bine v-am gasit fetelor!
Si eu mi-am facut toxoplasmoza in martie si mi-a iesit pozitiva (80), spunea dr.ca am avut candva in trecut virusul, si tb facut tratament.Tratamentul consta in Daraprim cu Acid folic si Biseptol ( cred nu e sigur)si se intinde pe 3 luni de zile.Dansa mi-a spus ca dupa ce termin tratamentul pot face linistita copii, si in perioada sarcinii imi va prescrie Rova....( nu stiu cum) care e permis in sarcina.Eu sunt increzatoare, si stiu ca e o dr. f buna din oras.Sa fim sanatoase si sa avem
sanatosi si frumosi
maryb spune:
Salut fetelor,
Vad ca e tare interesant ce se scrie pe aici.
Vreau sa va spun si despre mine cate ceva. Anul trecut in sept.2006
m-am intalnit cu prietena mea care era insarcinata si care a bagat spaima in mine spunandu-mi..."fata...du-te si fa analiza pentru toxoplasmoza ca e nasol daca ramai insarcinata si o ai, mai ales ca tu ai pisici". De atunci am tot zis ca ma duc in ian...ca ma duc in febr...si tot asa. In sfarsit m-am dus pe 20 martie 2007 sa-mi fac un set de analize si iata ce mi-a iesit mie:
Anti Toxoplasma Gondii IgG (valori normale: <30 NEGATIV - >35 POZITIV). Valorile care mi-au iesit mie sunt: 45.1 IU/ML si 65.1 IU/ML
(POZITIV)Nu stiu de ce am 2 valori trecute.
Anti Toxoplasma Gondii IgM (valori normale: <10 NEGATIV - >10 POZITIV). Valoarea care mi-a iesit mie este 3.851 AU (NEGATIV)
Din cate am citit si eu pe aici este un rezultat bun.Peste vreo 4-5
luni as vrea sa raman insarcinata.(am 28 jumate si nu mai am copii).
Am mai facut analize si pentru citomegalovirus si rubella care au iesit la fel, adica IgG POZITIV cu IgM NEGATIV . Chiar ma gandeam...frate dar le-am avut chiar pe toate???
Si imi mai iese si herpes din cand in cand la gura...asta insemna ca
sunt purtatoare si de herpes simplex?
Cine a mai avut astfel de valori la aceste analize...va rog sa-mi
spuneti daca este ok sa raman insarcinata. 
Si inca ceva....am citit undeva ca daca ai herpes simplex trebuie sa
nasti priun cezariana ca sa nu treaca infectia la copil. Asa este?
Sper sa-mi raspunda si mie cineva.
Merci anticipat.
Chantal spune:
Maryb, atata timp cat IgM e negativ, e bine. Vezi sa si ramana asa. Sa nu te superi, o sa ma contrazica probabil multe posesoare de pisici dar, in locul tau as scoate pisica din casa si as evita orice contact cu ea sau alte pisici in cazul in care as fi gravida. E prea mult stres din cauza ei, a cutiei cu nisip, a parului care, trebuie sa fim sinceri, oricat suntem de curate si pedante, tot zboara de colo-colo. Prietena ta avea dreptate: mai bine o masura radicala acum decat sa suferi dupa aia mult mai mult.
rodicaosoian spune:
fetelor,as vrea sa va itreb si eu ceva
care sant simptomele?ca tare ma-ti pus pe ganduri
eu lucez la o persoana care are 5 pisici,eu nu curat cutia sau vasul unde mananca,nici nu le mangai,dar parca tot sant in contact cu parul lor
la aceasta peroana lucrez de 2 ori pe saptamana,oare tot am riscul sa fac?pisiciile sant curate ,tinute numai in casa,si manca numai hrana uscata
multumesc mult
Chantal spune:
Rodicaosoian, simptome nu prea ai, cel putin eu habar n-am avut cand am facut toxoplasmoza. La o analiza m-am trezit cu IgG pozitiv si IgM negativ, semn ca la un moment dat am avut boala si acum am imunitate. Am citit ca la prima infectare poti avea simptomele unei raceli dar tot ce-i posibil sa nu o bagi in seama. Oricum organismul isi face singur anticorpi in timp. Fa-ti analiza daca vrei sa stii cum stai.