intentie sarcina- toxoplasma pozitiv

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Sa va spun intai cum am patit eu, am mai scris in legatura cu asta:
Incercam sa raman insarcinate de 2 ani si mi-am facut toate analizele (multe de tot, plus hsg, perfuzii vag, histeroscopie, instilatii, inseminari etc etc, e lunga tare povestea...), printre care si toxo, in nov 2005. Au iesit si igm si igg poz, m-am speriat rau de tot...am facut trat, le-am repetat, tot pozitive amandoua. M-am interesat la 100 de dr si din ro si de afara si mi-au spus sa le repet, sa vad daca scade igm si asa a fost, a scazut, dar nu s-a facut 0 in nici un caz. Dr mi-au spus ca atata timp cat am siigg poz si igm a inceput sa scada, nu mai este nici o problema, pt ca inseamna ca am dezv anticorpi si boala nu mai este activa, deci nu are cum sa afecteze o eventuala sarcina. Credeti-ma ca la cat am studiat si citit pe tema asta....cam asta e adevarul: igm scade ff greu, uneori in cativa ani. Mi-am depus dosarul de fiv, am plecat in concediu sa ne relaxam inainte de a incepe trat si ... ne-am intors 3:))
Dr ginecolog mi-a spus ca am noroc ca mi-am facut analizele inainte de sarcina, ca era mai nasol sa descopar in sarcina ca e poz, asa stiam ca am intrat cu el poz in sarcina, dar in scadere, deci deja nu mai era activa boala, fiind si igg poz.
Acum am o minune de fetitza Maya, de 1 luna si jumatate sanatoasa tun, nascuta prin ceza la 39w2d, pentru care ii voi multumi lui Dumnezeu toata viatza.
Multi dr spun ca toxo este tratabila si descoperita in sarcina...

Acesta este un rasp, dat de Tutu pe site, ref la problema toxo:
Intrebare altcineva - toxoplasmoza:
2. In sept 2004 am ramas insarcinata si dupa efectuarea analizelor am descoperit Toxoplama Ig G si Ig M pozitive. La recomandarea medicului am intrerupt sarcina si in tot acest timp scurs pana acum am facut trei cure de tratament (sumamed + daraprim). Dupa fiecare cura tot pozitive. Ultimele rezultate din 13.01.2006 sunt: Toxo Ig G = 67.1 iu/ml (val normale: neg<2 iu/ml, pox > 3 iu/ml, zona gri 2 - 3 iu/ml), Toxo Ig M 0.679 (valori normale: neg < 0.499, poz > 0.600, zona gri 0.500 - 0.599). Medicul parazitolog imi spune ca pana Ig M nu este negativ nu am voie sa raman insarcinata. Dl. prof. Steriu (sef catedra Toxoplasma - Inst. Cantacuzino) imi spune ca din moment ce am anticorpi nu exista nici un risc, multi alti medici (lucrez la un centru medical privat) imi spun acelasi lucru; am trimis toate analizele in Franta unei prietene, care a intrebat doi medici de la o maternitate si au confirmat lispa riscului. Insa, cu toate acestea, sunt dezorientata. Ce ma sfatuirit?
Raspuns:
2. va sfatuiesc sa stai linistita. dar pentru linistea dvs, ar fi mai bine sa va faceti un PCR, pentru secventa ADN a parazitului, din sange. daca PCR-ul iese negativ, inseamna ca nu sunteti infectata si aveti imunitate.

niste linkuri:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73273&whichpage=1
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60224&SearchTerms=toxoplasmoza
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38651&SearchTerms=toxoplasmoza
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50847&SearchTerms=toxoplasmoza
http://www.trojovsky.net/toxo/toxotreat.htm
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77615
http://www.favisan.ro/Roman/index.php?trat=1&cod=41

Si inca cateva info:

Toxoplasmoza este cauzata de un parazit numit toxoplasma gondii care se gaseste in carnea cruda, la pisicile care se hranesc cu carne cruda si care isi ingera fecalele. Infectia cu toxoplasma este intalnita atat la barbati cat si la femei in afara sarcinii, desi infectia din timpul graviditatii este cea mai ingrijoratoare pentru ca poate conduce la infectie la copilul nenascut inca : toxoplasmoza congenitala. Odata ce ati avut infectie cu toxoplasma, imunitatea organismului va va feri de a face boala din nou. Aproximativ o treime din femei vor fi avut toxoplasmoza inainte de sarcina. Boala se manifesta ca o gripa, cu glande marite de volum in orofaringe, si majoritatea persoanelor nici nu sunt constiente ca au avut toxoplasmoza. Nu este cunoscut cu exactitate cate femei fac toxoplasmoza in timpul sarcinii dar unele cercetari sugereaza ca aproximativ 2 dintr-o mie ceea ce inseamna aproximativ 1400 in Marea Britanie in fiecare an.
Numai la 30-40% dintre femeile care fac toxoplasmoza in timpul sarcinii, infectia trece la copilul nenascut. Riscul se pare ca este corelat cu stadiul graviditatii la care gravida contracteaza boala. Riscul este mai mare in cel de-al treilea trimestru fiind de aproximativ 70%, in timp ce in graviditatea precoce doar 15% dintre copii vor fi infectati. Toxoplasmoza poate duce la pierderea sarcinii, sarcina prelungita sau probleme de crestere, orbire, leziuni cerebrale, epilepsie sau surditate. Daca se descopera ca o femeie are toxoplasmoza in timpul sarcinii, i se va face o echografie pentru a cauta semnele de infectie la copil. Dupa 20 saptamani de gestatie, i se va face un test definitiv, cordocenteza. Acest test presupune recoltarea unei probe de sange din cordonul ombilical.
Desi toxoplasmoza este o afectiune serioasa atunci cand apare, asa dupa cum se observa din cifrele de mai sus, este destul de rara. Femeile care au pisici nu trebuie sa scape de ele atunci cand raman insarcinate, este doar necesar sa se ia anumite precautii. Fiti sigure ca consumati doar carne care a fost bine gatita. Spalati-va pe maini, spalati suprafetele si ustensilele de gatit dupa ce preparati mancare cu carne cruda, si de asemenea spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma. Carnea cruda si preparatele gatite ar trebui sa fie asezate pe farfurii separate. Daca este posibil, rugati pe altcineva sa curete vasul de hrana al pisicii sau folositi manusi si spalati-va pe maini dupa aceea. Intotdeauna folositi manusi atunci cand va ocupati de gradinarit si spalati-va pe maini dupa aceea.

A.Diagnosticul toxoplasmozei la femeia gravidă
Anticorpii de tip IgM:
-apar din primele zile după infectare, ajungând la un titru maxim după 2-3 săptămâni;
-ulterior titrul scade și dispare la aproximativ 4 luni de la infecție;
-prezența lor are mare valoare pentru diagnosticul unei infecții recente, dar absența lor nu elimină diagnosticul în sarcină.

Anticorpii de tip IgG:
-apar după 2 săptămîni și ajung la un titru maxim (300-3000 UI/ml) după 2 luni;
-titrul rămîne in platou câteva săptămâni, după care descrește lent, persistând indefinit la un titru redus (10-200 UI/ml).

Interpretarea serologiei:
-IgG </=10 UI/ml, IgM negativ => subiect neinfectat, neprotejat; conduita: supraveghere lunară în caz de sarcină;
-IgG 10-300 UI/ml, IgM negativ => infecție veche, subiect protejat; supraveghere inutilă;
-IgG 300-3000 UI/ml, IgM negativ => infecție evolutivă, infectare în urmă cu 2-4 luni; conduită: se repetă dozarea pentru a urmări evoluția anticorpilor;
-IgG 0-300 UI/ml, IgM pozitiv => infecție evolutivă, foarte recentă; conduita: se repetă dozarea pentru a urmări evoluția anticorpilor;
-IgG 300-3000 UI/ml, IgM pozitiv => infecție evolutivă recentă; conduita: se repetă dozarea pentru a urmări evoluția anticorpilor.

B.Diagnosticul toxoplasmozei congenitale la nou-născut

La nou-născutul suspectat clinic de toxoplasmoză, interpretarea rezultatelor serologice se face ținând cont de următoarele:
-în primele 2 luni de viață copilul sintetizează numai anticorpi de tip IgM; aceștia nu pot proveni de la mamă, deoarece ei nu traversează bariera placentară, deci prezența lor confirmă contaminarea fetală;
-anticorpii de tip IgG prezenți la copil in primele luni de viață provin de la mamă, iar titrul acestora va scădea la jumătate in fiecare lună; creșterea anticorpilor tip IgG după vârsta de 6 luni arată că copilul este infectat și a început să-și sintetizeze proprii anticorpi tip IgG.

Rezultatele testelor serologice la făt trebuie coroborate cu cele de la mamă. La nou-născuții cu suspiciune de toxoplasmoză se efectuează sistematic puncție lombară (hiperalbuminorahia este constantă) și examen oftalmologic.

C.Diagnosticul toxoplasmozei congenitale in utero

În cazul în care primoinfecția cu toxoplasma a survenit în sarcină, se recomandă:
-efectuarea de culturi pentru toxoplasma în lichidul amniotic extras prin amniocenteză sau din sângele fetal extras prin puncția sub control ecografic a vaselor fetale; aceste manevre se pot efectua între săptămânile 23-29 de sarcină; dacă culturile sunt pozitive, se recomandă întreruperea sarcinii, iar dacă gravida refuză este obligatoriu tratamentul cu pirimetamină+sulfadiazină (sau preparatul Fansidar, care conține pirimetamină+sulfadoxină); prezența IgM în sângele fetal are o mare valoare diagnostică;
-supravegherea ecografică regulată a fătului pentru a surprinde apariția unor modificări sugestive (hidrocefalie, ascită).

Scheme de tratament:

În cazul confirmării toxoplasmozei la gravidă, se informează gravida despre riscul de infectare a fătului și consecințele posibile ale acestuia, și se discută întreruperea sarcinii; în cazul în care gravida decide continuarea sarcinii, există următoarele variante de tratament:
-schema aplicată mai ales în SUA: Sulfadiazină (50-100 mg/kg/zi) + Pirimetamină (0,5-1 mg/kg/zi) + Acid folinic (5-25 mg/zi);
-schema aplicată mai ales în Europa: Spiramicină 3g/zi (50 mg/kg/zi) p.o., în 2 prize, până la naștere.

În cazul confirmării toxoplasmozei la făt in utero, se recomandă întreruperea sarcinii, iar în cazul în care aceasta nu este posibilă, se recomansă tratarea gravidei cu Sulfadiazină + Pirimetamină + Acid folinic (atât în SUA cât și în Europa).

În cazul nou-născutului simptomatic la naștere se aplică un protocol de tratament cu cure de pirimetamină + sulfadiazină + acid folinic intercalate cu cure cu spiramicină, până la 1 an, și supravegherea oftalmologică a copilului până la adolescență.

În cazul nou-născuților asimptomatici la naștere unii autori recomandă tratamentul sistematic, în timp ce alții recomandă tratarea numai a nou-născuților cu modificări LCR la naștere (hiperalbuminorahie).

Pentru alte viitoare mamici, cum se previne infectia cu toxoplasma:
-evitarea consumului de alimente insuficient preparate termic (în special a “cărnii în sânge”) precum și a fructelor și legumelor nespălate, spălarea mâinilor înaintea fiecărei mese și după contactul cu carne crudă sau pământ;
-evitarea contactului cu pisicile sau atunci când nu este posibil: spălarea mâinilor după contactul cu acestea, mai ales înaintea mesei; evitarea contactului cu culcușul pisicii; împiedicarea pisicii de casă să părăsească casa, pentru a evita contactul acesteia cu obiecte sau animale infectate; neaducerea în casă a unei pisici străine; evitarea hrănirii pisicii cu carne crudă.
Toxoplasmoza: trat ROVAMICINA/SPIRAMICINA, SUMAMED, DARAPRIM
Congenital Toxoplasmosis

Treatment
MIND: There exist many different treatment-schemes.
No warranty
Check indications, contraindications and side effects
Any maternal infection should be treated with antibiotic drugs until delivery, a fetal infection too.
The newborn baby (after diagnosis of a fetal infection or diagnosed at/after birth) should be treated, too!
Treatment of pregnant women
Before 16th weeks' gestation
4 weeks Spiramycine [Rovamycine©]
After 16th weeks' gestation
until You get the result of fetal diagnostics, or if
fetus is infected, or if
no fetal diagnostic available and a high risk for fetal infection [= Seroconversion, or persistend IgM in the 2nd or 3rd Trimenon]:
alternating to birth
4 weeks combination of:Pyrimethamin [Daraprim©], Sulfadiazin, Folinic Acid
After 16th weeks' gestation, if fetus is not infected:
Spiramycine [Rovamycine©] to birth
The combination of:Pyrimethamin [Daraprim©], Sulfadiazin, can pass through placenta and treat the fetus. But it is not allowed to give before about 16th weeks' gestation.
Treatment of prenataly infected children
Treatment of prenataly infected children with overt (symptomatic) disease
6 months: Combination of:
Pyrimethamin [Daraprim©)
Sulfadiazin
Folinic Acid
6 months: alternating to the first birthday
4 weeks Pyrimethamin [Daraprim©], Sulfadiazin, Folinic Acid
In case of signs of acute inflammation:
Corticosteroids (Prednisolon)
Treatment of prenataly infected children with subclinical infection (no symptoms)
6 weeks: A Combination of:
Pyrimethamin [Daraprim©]
Sulfadiazin
Folinic Acid
6 weeks: B
Spiramycine [Rovamycine©]
alternating A and B to the first birthday
4 weeks Pyrimethamin [Daraprim©], Sulfadiazin, Folinic Acid
6 weeks Spiramycine [Rovamycine©]

Bafta!! si copii sanatosi!

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berghea spune:

sunt impresionata de cate prbleme sunt,dar rezultatele mele nu seamana deloc cu ale voastre,nu stiu de ce,la mine scrie asa,prima analiza IGG <UI/ml=Negativ
2-3UI/ml=Echivoc
>3UI/ml=Pozitiv,
si IGM Index<0,499=Nonreactiv
v
0,500-0,599=Echivoc
>0,600=Reactiv
si adoua analiza,facuta dupa doua luni dupa tratament este identica cu prima analiza...............

va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns garburika spune:

buna,
si eu ma tratez de toxo. am descoperit-o anul trecut in mai. igm-ul si igg-ul erau si sunt pozitive. igm-ul scade spre negativare, dar inca este in valoarea pozitivului. igg-ul variaza, si mi s-a intamplat, pe parcursul analizelor, sa creasca atat de mult incat testul Elisa sa nu-l poate citi ca valoare.
fac tratament in transe diferite cu sumamed si rovamycin, asociate si cu alte medicamente. din pacate scade ff greu valoarea igm-ului.
maine merg la medic pentru a mi se prescrie tratamentul din nou.
as incerca si un tratament cu daraprim, dar din pacate nu se gaseste acest medicament in romania.

va urez succes in tratarea acestui microb si va tin la curent cu evolutia tratamentului la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

garburika, ti-am trimis un e-mail. nu l-am postat aici ca nu are legatura cu preocuparile/ intrebarile celorlalte fete.

Mergi la inceput

ajutoooooor,nu poate nimeni sa ma lamureasca?,de ce analizele mele nu seamana cu ale voastre...........

Mergi la inceput

pentru berghea- analizele difera de la laborator la laborator in functie de trusa folosita. tocmai de aceea analizele trebuiesc facute la acelasi laborator pentru ca rezultatele sa poata fi comparate si analizate in dinamica. in orice caz, sintagmele 'pozitiv, negativ si echivoc' sunt comune tuturor. igg pozitiv si igm negativ este rezultatul pe care ni-l dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anastacia spune:

Fetelor m-ati speriat rau cu ce ati scris.Si eu care credeam ca dupa tratament pot imediat sa-mi fac IA.sunt tare dezamagita.chiar asa greu scad valorile astea?
deja sunt la pamint.

Mergi la inceput

iti multumesc luci.eilm,dar tot nu m-am linistit,deoarece eu am facut analizele la acelasi laborator,dar eu nu le inteleg deloc,nu stiu cum sa le citesc,poate mai trebuie sa fac si un alt tratament,cred ca o sa inebunesc daca mai trebuie sa astept mult,asta e..........

Mergi la inceput

catalina, inca odata. intervalele de valori pe care le-ai scris tu aici arata cum sa interpretezi rezultatele in functie de valorile care ti-au iesit tie la analize. de exemplu eu am igm 1,08 adica >0,600 adica reactiv dupa limbajul tau deci, pozitiv. deci, uita-te la valorile personale.
in alta parte (am verificat) spui ca ai IGG negativ (deci, nu ai fost infectata in trecuta, nu ai imunitate si deci, trebuie sa fii foarte atenta sa nu dobandesti toxo in sarcina) si la IGM ca este nonreactiv (adica negativ, deci nu esti infectata in prezent si poti sa faci copii). asta numai in cazul in care tu ai scris corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anastacia spune:

la toata lumea-am revenit cu noutati,evident deloc bune.
avind toxo igG 990.3 iu/ml (val normale ,<2iu/ml) si IgM-1.686 iu/ml(val normale<=0.499 index) binenteles ca d-na dr imi zice cu nonsalanta "draga ia-ti gindul de la IA sau Fiv cel putin pina la anul".In acel moment era sa cad de pe scaun
cand a vazut cat sunt de disperata ca nu mai pot sa astept 1 an cu trat Sumamed ,a zis ca ar mai fi o solutie sa caut in afara Fansidar cu care as putea sa scap cam in 6 luni pina la 1 an.Jale mare cand ma gindesc ca si asa am 39 ani.cu cat trece timpul cu atit sansele mele de a avea scad de la o zi la alta.
Doctorul meu mi-a zis ca i se pare totusi cam mult 6-12 luni de tratament si ca mai vb.sa se consulte si cu alti doctori si ca sa nu mai zic ,sigur o sa ma pricopsesec si cu o candidoza de mai mare frumusetea de la atitea antibiotice.Deja ma speriasem de ce citisem mai sus ,iar acum chiar ca sunt la pamint.Am inceput cu telefoane pe la toti prietenii pe care-i am prin diaspora, sa-i stresez sa-mi caute prin farmacii medicamentul .
inca nu mi-am revenit de la asa o veste
Va la tot si scuzati-ma ca m-am intins ca o placinta.

Mergi la inceput