intentie sarcina- toxoplasma pozitiv

intentie sarcina- toxoplasma pozitiv | Autor: luci.eilm

Link direct la acest mesaj

buna.
eu m-am inscris pe DC tot cautand informatii despre aceasta controversata toxoplasmoza. incercand sa raman insarcinata mi-am facut analizele. am IgG si IgM toxoplasma pozitiv. opiniile medicilor sunt diferite. imi puteti spune si mie voi ce-ati facut ? ati asteptat sa se negativeze IgM-ul sau nu (nu prea am rabdare sa astept 6 luni- 1an ) ? daca da, cat ati asteptat ? sper sa gasesc pe cineva in situatii asemanatoare si poate ma luminez.
o zi frumoasa !
Luciana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Luci bine ai venit pe DC
Ce stiu despre toxoplasmoza e ca trebuie sa ai IgM-ul negativ. Daca ai Doar IgG-ul pozitiv inseaman ca ai avut candva toxoplasmoza si acum ai aniticorpi, deci e OK. Dar daca e IgM-ul pozitiv inseamna ca inca ai toxoplasmoza si poate duce fie la oprirea sarcinii in evolutie, fie poate determina malformatii la nivelul creierului bebelusului Eu asa stiu! Mai bine trateaza acum, ca sa fii sigura ca totul va fi bine cu sarcina si cu bebelusul tau

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

salut!din cate stiu eu toxo e foarte periculoasa pt sarcina....
mai bine consulta cativa dr,exista tratament si nu cred ca dureaza atat de mult!!!bafta multa!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luci.eilm spune:

Multumesc pentru raspunsuri laura si oana. Evident ca sunt in evidenta medicilor parazitologi si ginecologi. Ma deruteaza ca tot citesc si varianta conform careia un IgG toxoplasma pozitiv inseamna imunitate ceea ce inseamna ok pentru sarcina (indiferent de tipul IgM-ului). Mie, rabdare si voua, bafta, va doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anastacia spune:

luci.eilm-eu pot sa-ti raspund la prob.ca sunt in aceeasi situatie ca si tine .am toxo IgG >536.0 interpretarea fiind :
<4 negativ
4-6zona gri
>6 pozitiv
asa ca am repetat analiza in alta parte si astept rezultatul pe 30 ian.dar nu poate fi greseala de laborator si mai mult ca sigur ca o sa am tratament.cand am rezultatul si tratamentul o sa intru sa-ti spun ce si cum.(nici eu nu sunt insarcinata)slava Domnului cu un asa rezultat tb sa fac chiuretaj.tratamentul nu dureaza atit de mult dar si pe mine m-a dat peste cap analiza asta pt ca eram programata la IA si in rest am toate analiz.bune inclusiv cele genetice.asa ca .asteptam ce sa facem.

Mergi la inceput

anastacia, vezi ca IgG toxoplasma pozitiv inseamna ca ai imunitate dobandita in TRECUT, deci, e chiar perfect. in schimb un IgM toxoplasma pozitiv inseamna infestare in prezent cu acest parazit. situatia ideala pentru sarcina este IgG POZITIV si IgM NEGATIV. nu-ti anula programarile doar pentru IgG pozitiv, verifica si IgM-ul. nu-ti spun o parere personala este un fapt certificat de medici parazitologi/ ginecologi. bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Buna Luciana!
Sa-ti spun pe scurt povestea mea. In decembrie 2003 eram insarcinata in aproape 4 luni cand mi s-au umflat ganglionii la ceafa. Am facut analize si mi-a iesit toxo IgM pozitiv, IgG pozitiv. In ianuarie 2004 am renuntat la sarcina din aceasta cauza (poveste lunga si dureroasa, nu mai intru in amanunte) Dupa aceea am fost la un medic parazitolog care mi-a prescris niste pastile (Daraprim). Nu le-am gasit in tara si a mai durat ceva timp pana mi le-a adus cineva de afara. Deci am inceput tratamentul prin aprilie sau mai. Tratamentul a durat 30 zile si dr. mi-a spus sa repet analiza la 6 saptamani dupa ce am terminat tratamentul pt. ca IgM-ul se negativeaza greu. Deci am refacut analizele in iunie, adica la aprox 6 luni dupa ce am facut boala. Si mi-a iesit IgM-ul negativ, IgG-ul pozitiv. Si abia atunci am primit verde la ramas insarcinata.
Parerea mea e sa astepti totusi cateva luni, pt. ca toxo asta e tare pacatoasa si poate afecta copilul foarte grav, cred ca nu se merita sa risti. Oricum igM-ul se negativeaza si singur, nu e neaparat nevoie de tratament (cel putin asa am inteles, nu sunt 100% sigura)
Multa sanatate si succes iti doresc!

Raluca si bursi Catalina (3.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anastacia spune:

luci.eilm-draga mea amindoua sunt pozitive asa ca tratament scrie pe mine
si astept rez. de la listeria din cauza careia eu am pierdut o sarcina de 8 sapt.asa ca m -am dus pe copca

si vreau si eu un ca am imbatrinit de cand ma plimb pe la doctori fara nici un rezultat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

....fetelor eu pot sa spun ca ma numar printre cazurile exceptinale...acre fac exceptie asa cum azis si medicul meu....sa va spun de ce....anul trecut in martie cand mi-am facut toate analizele inainte sa raman gravida cei 2 indici ai blestematei de toxoplasmoxa mi-au iesit neg..asa ca am avut unda verede pt bebe....nestiind exact cand voi ramane.Am ramas in iunie si cand mi-am refacut analizele surpriza amndoua val pozdesi erau valori mici..........Aveam pe atunci 6 sapt de sarcina....o doctoritza de la lab e mi-a dat rez mi-a recomandat direct avort....nici nu voiam sa aud asa ceva mai ales ca am rh neg si era prima sarcina si mai ales un copil dorit....am vb cu medicul meu care mi-a zis sa mai repet analiza.....am repetat-o si aparea ca valoarea la igM era in scadere....am ami fost la inca un medic care la fel mi-a zis ca au o banuiala...organismul meu a reacionat a format anticorpi si va distruge microbul..cam in 8 sapt fara tratament pt ca valorile nu erau mari..cea ce au ajuns la concluzia ca luasem parazitul inainte sa raman insarcinata nu dupa ce am ramas......

Si asa am facut am asteptat inca 10 zile si am refacut analiza....10 zile care pt mine au fost parca ani....in fine rezultatul a fost pt igM negativ si asa a i ramas pana acuma doamne ajuta sa ramana pana la sf...desi din mom ce mi s-a format imunitate e clar ca nu se va mai pozitiva dar ca sa fiu sigura voi mai repeta o data sapt viit analiza.....Acum tot ceea ce sper e sa fie bebelusa bine....asta vom vedea la nastere cand ii vom face si ei analiza...dar stiu ca dumnezeu e alturi de noi...si daca a fost voi lui sa pastrez sarcina asta pana la capat inseamna ca va fi bine.....

Va pup si va doresc tot binele din lume si cat mai putin stres din cauza blestematei de toxoplasmoza....

Karra 33+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jovi spune:

Buna fetelor,va intreb si eu daca am pisica este posibil sa am si eu toxo.Mentionez ca pisicuta mea nu a iesit din casa deloc numai cat mergeam la medic si o duceam in cosulet si cu masina.

Mergi la inceput

Raluca, eu (si probabil si Anastacia) iti multumesc pentru informatiile date. Este de apreciat asa un raspuns logic, coerent si complet. Eu m-am hotarat. Saptamana asta o vizita la parazitolog (altul!) cu intrebarile notate pe hartie si peste cateva saptamani o analiza Cantacuzino.

Anastacia, se zice ca sunt oameni care gasesc intotdeauna un loc de parcare pentru ca ei sunt linistiti si se asteapta sa-l gaseasca! Tinem legatura!

Karra, esti norocoasa. Bafta in continuare!

Jovi, da, este posibil. Acest parazit se transmite la om si prin consumul de carne cruda sau insuficient preparata (carnea unui animal infestat- care a ingerat chisti eliminati de pisici prin fecale). O analiza te-ar lamuri. Nu te speria, important e ca se trateaza!

Va doresc o saptamana frumoasa!

Mergi la inceput