intentie sarcina- toxoplasma pozitiv
Raspunsuri - Pagina 2
oana_r spune:
dupa 2 ani in care am incercat sa raman insarcinata, in februarie 2003 am avut un test pozitiv.mi-am facut programare la medic si mi-a dat sa fac analize si..........surpriza: toxo: igg - pozitiv; igm -incert.mi-au facut de vreo 3 ori analiza si tot incert iesea.medicul de la borator mi-a recomandat avort,sotul meu nici nu vroia sa auda.ginecologul era nehotarat.am fost la un medic la infectioase si mi-a dat Rovamicina 500 si mi-a spus sa pastrez sarcina si mi-am schimbat si ginecologul care a fost deacord cu medicul de la infectioase.dupa tratament IGM a iesit negativ. sarcina a decurs noemal,perioada in care am stat cu sufletul la gura si cu teama ca voi avea un copil cu probleme.
acum am un baietel,are 3 ani si este sanatos.si neonatologul si pediatrul mi-a spus sa nu ma mai gandesc la toxo pentru ca nu prezinta nici un simptom sau malformatie de toxoplasmoza congenitala.
medicul de la bucuresti si cel de la iasi, la care am mers pe perioada sarcinii mi-au spus ca poate fi perfect sanatos sau cu probleme.medicul din bacau care m-a supravegheat si cu care am nascut mi-a spus ca pot avea o sarcina normala si analize perfecte si pot naste un copil cu probleme,mai tine si de Dumnezeu.
http://tt.lilypie.com/CMv-p2.png
oana si matei(12 NOV.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos
geo_ionita spune:
Vreau sa alatur si eu cateva intrebari pe care le-am pus si la alt subiect numai ca nu mi-a raspuns nimeni si am nevoie de raspunsuri URGENT...
Georgiana
geo_ionita spune:
Buna seara!
Ma bucur ca am gasit acest subiect pentru ca nu stiam unde sa pun urmatoarele intrebari... pe care le voi pune dupa ce va povestesc pe scurt "povestea mea".
Ne dorim un bb (eu si sotul meu) si pentru asta, fiind si primul copilas, m-am gandit ca trebuie sa fac si niste analize mai intai, sa stiu daca totul e in ordine cu mine ca sa nu avem probleme mai tarziu.
Am fost anul trecut la sfarsitul lunii decembrie la dr. ginecolog, mi s-a descoperit o anexita, am tratat-o, am facut si o parte din analizele date de dr. de familie, cele care erau gratuite. Din ele va pot spune: calciu 8.4, creatina serica 0.85, glicemie 66,magnezie 2.1, sideremie 107, transaminaze TGP 26, TGO 19.
Iar acum trebuie sa le fac pe cele cu bani NEAPARAT, pentru ca aseara dr. de familie mi-a spus ca nu isi poate da o parere pana nu le vede si pe celelalte, ca am doar lipsa de calciu si anemie, in rest nimic...
Le scriu aici(sper sa nu gresesc undeva):
-electroforeza H g b ( langa scrie suspect de talasemie)
- I g G pl. rubeola
-rujeola , oreion
-varicela-hep B
-toxoplasmoza C M V
Astazi am fost sa imi fac programare pentru aceste analize si am avut surpriza ca asistenta de acolo sa imi spuna ca ea nu a auzit niciodata de " electroforeza Hgb" si ca d-na doctor trebuia sa fie mai precisa pe biletul de trimitere, pentru ca aceste analize sunt de mai multe feluri. Si mi-le-a scris si pe o foaie cu pretul fiecaruia:
-electroforeza proteinelor terice
- rubeola-igG
-igM
-ag HBS
-toxoplasma-igG
-igM
-cytomegalovins ?? (nu inteleg exact ultimele litere)
-igG
-igM
-herpes timplex-igG
-igM
-RH (care dr. nu mi-l-a dat gratuit) si costa 10 lei
-hiv
-----------
total:370 lei (3.700.000)
Acum imi puteti spune si mie cine greseste dr. sau asistenta??? Ca nu stiu ce sa fac, oare sa imi gasesc alt doctor de familie mai bun???
Pana la urma ce analize sa fac? Mentionez ca eu (din cate stiu) nu am facut nimic din bolile copilariei pojar, varicela etc.
CE FAC?????
Va rog sa imi dati un raspuns! Multumesc!
Georgiana
Georgiana
luci.eilm spune:
Pentru geo-ionita. Analizele uzuale (inainte sarcinii) fac parte din asa-numitul grup TORCH. Aceasta inseamna ca se fac fractiunile IgG (care arata o infectare mai veche) si IgM (care arata o infectie actuala) pentru TOXOPLASMOZA, RUBEOLA, CITOMEGALOVIRUS, HERPES (initialele- TORCH). La un pret MEDIU de 40 RON rezulta 320 RON toate analizele (aproximativ). In plus, se mai face sifilis si HIV. In plus, medicul poate recomanda si alte analize in functie de antecedentele medicale ale persoanei respective. Ideal este absenta oricarei infectii pe timpul sarcinii. Despre talasemie nu stiu nimic. Bafta!
luci.eilm spune:
in continuarea mesajului anterior- am gasit pe internet- analiza sangelui (electroforeza hemoglobinei) sau studiile genetice pot sa ne spuna daca cineva are talasemie sau nu. mult succes!
luci.eilm spune:
am mai gasit- Analiza de mai sus (electroforeza hemoglobinei) se poate face cel mai bine, cu trimitere sau contra cost 20 RON, la Institutul hematologic de pe str. Dr. Felix.
berghea spune:
buna fetelor,imi pare asa rau sa vad ca sunt tot mai multe necazuri pe noi fetele,si eu ca si voi am o problema cu toxoplasomza asta,o boala de care vad ca ne scapam cam greu,cel putin eu,sa va povestesc putin prin ce am trecut eu si daca aveti vreun sfat pentru mine o sa-l primesc cu mare placere,pentru ca nu mai stiu ce sa fac,deci,anul trecut in martie am pierdut o sarcina la 6 saptamani,dr. meu de gine mi-a dat sa fac analiza asta pentru toxo si surpriza,am asa ceva,dar sa va arat rezultatele mele :IGG pozitiv siIGM reactiv,bun,am facut tratament cu Dalacin,3 saptamani,dupa vreo doua luni mi-am refacut analiza si mi-a iesit identic si la fel,ca si prima,dr.de la infectioase mi-a spus ca un an nu mai am ce cauta sa raman insarcinata,deoarece este prea periculos pentru bebe.Voi ce spune-ti,ca nu mai stiu ce sa cred si pe cine sa ascult,nici nu vreau sa ma joc,pentru ca dupa cate am citit este foarte periculos si un copil il faci pentru toata viata,asa ca sa dea dumnezeu sa fie sanatos.
Va pup
si aveti grija de voi
anastacia spune:
luci.eilm- am sunat si sunt tot pozitive evident

.
luni 5 febr ma prezint la d-na dr sa vedem tratamentu '
asa ca o sa-ti spun ce valoare am avut cand vad rezultatul.

o sa intru luni cand vin de la 
va 

anastacia spune:
quote:
Originally posted by geo_ionita
Buna seara!
Ma bucur ca am gasit acest subiect pentru ca nu stiam unde sa pun urmatoarele intrebari... pe care le voi pune dupa ce va povestesc pe scurt "povestea mea".
Ne dorim un bb (eu si sotul meu) si pentru asta, fiind si primul copilas, m-am gandit ca trebuie sa fac si niste analize mai intai, sa stiu daca totul e in ordine cu mine ca sa nu avem probleme mai tarziu.
Am fost anul trecut la sfarsitul lunii decembrie la dr. ginecolog, mi s-a descoperit o anexita, am tratat-o, am facut si o parte din analizele date de dr. de familie, cele care erau gratuite. Din ele va pot spune: calciu 8.4, creatina serica 0.85, glicemie 66,magnezie 2.1, sideremie 107, transaminaze TGP 26, TGO 19.
Iar acum trebuie sa le fac pe cele cu bani NEAPARAT, pentru ca aseara dr. de familie mi-a spus ca nu isi poate da o parere pana nu le vede si pe celelalte, ca am doar lipsa de calciu si anemie, in rest nimic...
Le scriu aici(sper sa nu gresesc undeva):
-electroforeza H g b ( langa scrie suspect de talasemie)
- I g G pl. rubeola
-rujeola , oreion
-varicela-hep B
-toxoplasmoza C M V
Astazi am fost sa imi fac programare pentru aceste analize si am avut surpriza ca asistenta de acolo sa imi spuna ca ea nu a auzit niciodata de " electroforeza Hgb" si ca d-na doctor trebuia sa fie mai precisa pe biletul de trimitere, pentru ca aceste analize sunt de mai multe feluri. Si mi-le-a scris si pe o foaie cu pretul fiecaruia:
-electroforeza proteinelor terice
- rubeola-igG
-igM
-ag HBS
-toxoplasma-igG
-igM
-cytomegalovins ?? (nu inteleg exact ultimele litere)
-igG
-igM
-herpes timplex-igG
-igM
-RH (care dr. nu mi-l-a dat gratuit) si costa 10 lei
-hiv
-----------
total:370 lei (3.700.000)
Acum imi puteti spune si mie cine greseste dr. sau asistenta??? Ca nu stiu ce sa fac, oare sa imi gasesc alt doctor de familie mai bun???
Pana la urma ce analize sa fac? Mentionez ca eu (din cate stiu) nu am facut nimic din bolile copilariei pojar, varicela etc.
CE FAC?????
Va rog sa imi dati un raspuns! Multumesc!
Georgiana
Georgiana
.....................................................................
Ti-am raspuns la clinica virtuala .mult succes