intentie sarcina- toxoplasma pozitiv
Raspunsuri - Pagina 5
maryb spune:
Chantal, inca nu sunt insarcinata, dar peste vreo 3 luni ma apuc de treaba. Legat de pisicutele mele, in momentul in care voi ramane insarcinata le voi izola in balcon si voi incerca pe cat posibil sa nu am contact cu ele, desi asta ma doare ca ele sunt invatate cu mine si sunt sigura ca si lor le va fi dor de mine.Oricum, stiu de ce sa ma feresc acum. Si din cate stiu daca ai facut odata toxoplasmoza si IgM s-a negativat esti ferit de a mai face boala. Doar in cazul in care sistemul imunitar este slabit poate recidiva.
rodicaosoian - se pare ca simptome nu prea ai. Eu cel putin habar nu aveam ca am facut toxoplasmoza, dar dupa ce am citit cum se poate lua si gandindu-ma ca am pisicute care mai ies si pe afara m-am gandit ca sigur am si eu toxoplasmoza. In orice caz, pisicutele nu sunt singura cale prin care poti face toxo. Cea mai frecventa cale de a face se pare ca este consumul de carne insuficient preparata (carne in sange, carnati,fructe si legume nespalate si care au fost infestate cu fecale de pisica). Nu te panica, daca vrei sa stii daca o ai sau nu poti face analiza de toxo IgM si IgG (neaparat IgM sa fie negativ). La mine asa a iesit,dar as vrea sa o mai repet la Cantacuzino (am inteles ca acolo dau cele mai sigure rezultate). Bafta si nu intra in panica.
maryb spune:
pentru bebb - draga mea si eu am pisicute in casa care mai ies si din casa. Mi-am facut analize de toxo si mi-a iesit asa: IgG pozitiv si IgM negativ, ceea ce inseamna ca am avut-o in trecut dar ca acum am anticorpi si nu ar mai fi nici o problema la o sarcina viitoare. Cineva spunea ca este un rezultat ideal pentru cele care vor sa faca
.
Nici eu nu voi renunta la pisicutele mele, doar ca pe perioada sarcinii le voi tine in balcon iar de facut curat in cutia lor va face altcineva (voi gasi eu pe cineva...sotul, mama).Cunosc persoane care spuneau ca nu au avut in viata lor pisici in casa si cu toate astea au avut toxoplasmoza. Asa ca nu numai pisicutle sunt vinovate de acest parazit. Deci.....nu mai dati vina pe bietele animalute.Du-te si fa analiza asta inainte de a ramane insarcinata si te lamuresti.
In speranta ca te-am mai linistit un pic, te pup si ai grija de tine. Poate imi dai de veste ce ai mai facut.
Pupici.
Ioana06 spune:
si eu am toxoplasmoza si mi`a ieshit pozitiv pe la 6 ani si dupa un tratament indelungat si dupa vre`o 2 ani de mers regulat la analize de 2 ori pe an si la iasi si la Bucuresti mi`a ieshit negativ si este negativ si acum ... acum eu am 18 ani si vorbesc cu un baiat de 3 ani si 7 luni si mama imi tot spune ca daca o sa fim impreuna sa`l anuntz ca eu nu voi putea avea copii din aceasta cauza a toxoplasmozei ... deja nu stiu ce sa fac si mi-e frica sa nu ma lase din aceasta cauza!Da-ti-mi un raspuns va rog daca este adevarat sau nu!
andr33adiana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oana_r dupa 2 ani in care am incercat sa raman insarcinata, in februarie 2003 am avut un test pozitiv.mi-am facut programare la medic si mi-a dat sa fac analize si..........surpriza: toxo: igg - pozitiv; igm -incert.mi-au facut de vreo 3 ori analiza si tot incert iesea.medicul de la borator mi-a recomandat avort,sotul meu nici nu vroia sa auda.ginecologul era nehotarat.am fost la un medic la infectioase si mi-a dat Rovamicina 500 si mi-a spus sa pastrez sarcina si mi-am schimbat si ginecologul care a fost deacord cu medicul de la infectioase.dupa tratament IGM a iesit negativ. sarcina a decurs noemal,perioada in care am stat cu sufletul la gura si cu teama ca voi avea un copil cu probleme. acum am un baietel,are 3 ani si este sanatos.si neonatologul si pediatrul mi-a spus sa nu ma mai gandesc la toxo pentru ca nu prezinta nici un simptom sau malformatie de toxoplasmoza congenitala. medicul de la bucuresti si cel de la iasi, la care am mers pe perioada sarcinii mi-au spus ca poate fi perfect sanatos sau cu probleme.medicul din bacau care m-a supravegheat si cu care am nascut mi-a spus ca pot avea o sarcina normala si analize perfecte si pot naste un copil cu probleme,mai tine si de Dumnezeu. http://tt.lilypie.com/CMv-p2.png oana si matei(12 NOV.2003) http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos |
buna seara, stiu ca acest mesaj postat de tine despre toxoplasmoza e vechi, dar in speranta ca voi primii si eu un raspuns din partea ta iti voi scrie situatia mea referitoare la acest virul necrutator. sunt insarcinata in 28 de saptamani, am in burtica o printesa pe care mami si tati o asteapta cu mare drag si nerabdare, dar ne da emotzii foarte puternice, de curand mi-am facut analizele pentru toxoplasmoza din nefericire ambele valori mi-au ieisit pozitive respectiv igg114 pozitiv si igm 6.8 pozitiv, din aceea zi suntem dati peste cap si nu n e trece prin minte altceva decat copii cu deficiente mentale sau ceva de genul acesta. am fost imediat si am facut din nou o eco 3d 4d la un radiolog foarte bun la acre toate dimensiunile au iesit perfect la fel si lichidul, doctorita respectiva ne-a incurajat si ne-a spus ca nu vede nimik care sa puna semne de intrebare si ca totul este ok din pc. de vedere al dezvoltarii fatului mi-a recomandat sa merg la un infectionist, ajunsa la acesta mi-a dat tratament cu rovamicina si mi-a spus sa stau linistita ca poate nu o fi asa negru parazitul asta si imi lasa bble in pace. nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred....imi este teama dara ma gandesc ca daca dumnezeu m-a ajutat sa ajung pana aici ma poate ajuta sa trec si mai departe. imi cer scuze ca am indraznit sa-mi descarc sufletul aici dar finalul mesajului tau mi-a mai dat un pic de curaj. si daca se poate sa-mi trimiti si o parere de a ta legata de cele scrise mai sus de mine as fi foarte bucuroasa. iti multumesc....si iti doresc sanatate deplina micutului tau si intregii familii

gabryelle spune:
Buna fetelor
Sunt noua pe forum....
Mi-am facut testul Torch si la toxoplasmoza nu sunt deloc lamurita...abia vineri ma duc la dr si pana atunci fac 13-14
La toxoplasmoza mi-a iesit asa ( met ELFA)
Toxoplasmoza IGG a iesit Zero
negativ <4 ; incert >=4-8 ; pozitiv >=8
Toxoplasmoza IGM: 0.07
negativ <0.55 ; incert >=0.55-<0.65 ; pozitiv >=0.65
Daca sunt ambele negative e de rau?
Pupici
maryb spune:
gabryelle, daca si IgM si IgG sunt negative inseamna ca nu esti imunizata la toxoplasmoza si in cazul unei sarcini trebuie sa ai mare grija sa nu o iei. de luat o poti lua daca schimbi asternutul la pisici si nu te speli bine dupa aia sau o mai poti lua din carne insuficient preparata. Odata ce ai facut-o si te-ai imunizat nu mai exista nici un pericol, este ca o boala a copilariei, o faci o data si te imunizezi pentru toata viata.
Cand IgM este negativ si IgG este pozitiv inseamna ca esti imunizata si nu mai exista nici un pericol.
Daca ambele sunt pozitive inseamna ca ai boala in prezent.
in cazul tau, nu esti imunizata, nu ai avut boala dar o poti face. deci mare grija daca ramai insarcinata ca da malformatii la bebe.
dupa cum observi, anul trecut si eu ma interesam de acest subiect, mi-am facut analizele si mi-a iesit IgM negativ si IgG pozitiv, deci sunt imunizata. acum am un baietel sanatos si frumos de 2 luni si 3 zile.
sper ca te-am lamurit, bafta pe mai departe.
maryb cea mai fericita mamica de
Mario Gabriel
poze cu mami si bebe
gabryelle spune:
Mercic maryb
Restul analizelor din setul Torch au iesit bine, igG pozitive si IGM negative
Chiar nu ma asteptam la rezultatul asta la toxoplasmoza, doarece in ultimii 15 ani am avut pisica...stiu ca nu doar pisica e cauza...
Motanul meu si-a mutat domiciliul in gradina blocului, dupa ce am hotarat ca vreau bebe...
Dupa ce ma duc la dr..cred ca o sa repet toxoplasmoza....eu analizele le-am facut la C. M Basarab...
august28 spune:
uff si eu ca si voi cu toxoplazmoza.. dar vad ca n-a mai postat nimeni demult aici.. mai e cineva cu problema mea? astept