Crestinismul intre credinta si indoctrinare (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by gandacelunu stiu
nu stiu cine s-a mantuit si cine nu, dar in Biblie scrie ca nu toti ne vom mantui
Pr. Rafail spunea foarte frumos: nu stim noi daca neortodocsii se mantuiesc sau nu, acestea sunt lucrurile lui Dumnezeu, noi putem spune doar ca isi risca mantuireasi aici ma deosebesc de irina c:)

mami de ileana si ioachim

cu ce ,ca am zis si eu chestia asta de mai multe ori,formulata in diverse moduri,dar tot degeaba.Cel putin expresia "isi risca mantuirea" am obosit de cate ori am spus-o.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by gandaceluiti raspund daca imi spui ce face femeia in fiecare dimineata si barbatul o singura data in viatasucces!

mami de ileana si ioachim

se trezeste Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

...mi-am dat seama ca multe lume are o imagine deformata despre Dumnezeu, tocmai din cauza ca nu cunoaste teologie

bineinteles, adevarata teologie este trairea in Duhul Sfant, dar mai este si o teologie rationala, a macar catorva cunostinte de cultura generala...

Sa-i zic elitism sau altfel? Hai sa fiu de treaba, si sa-i zic numai elitism. Hm!

Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by qsar

quote:
Originally posted by gandacelu

...mi-am dat seama ca multe lume are o imagine deformata despre Dumnezeu, tocmai din cauza ca nu cunoaste teologie

bineinteles, adevarata teologie este trairea in Duhul Sfant, dar mai este si o teologie rationala, a macar catorva cunostinte de cultura generala...

Sa-i zic elitism sau altfel? Hai sa fiu de treaba, si sa-i zic numai elitism. Hm!

Q

Stiu eu! Stiu eu!
Proz-elitism = autosuficienta indusa de Prozac a elitelor

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by xenocid
Stiu eu! Stiu eu!

m-as fi mirat sa nu stii, ca doar tu nu poti cunoaste altfel decat din experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:

Stiu eu! Stiu eu!

*segmentation fault*

Prozacu pentru elite e ca opiul pentru mase, vorba lu' taica Marx?

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Stiu eu! Stiu eu!

m-as fi mirat sa nu stii, ca doar tu nu poti cunoaste altfel decat din experienta.

Eh pe dracu. Mai am si revelatii.
De exemplu dimineata mi'am dat seama ca amluat metroul in directia gresita.

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
De exemplu dimineata mi'am dat seama ca amluat metroul in directia gresita.

e clar, te-ai indragostit. nu ca nu si-ar fi dat deja seama de asta toata lumea -la frecventa cc cu care le cauti in poseta pe doamnele ortodoxe, gelos cand gasesti biletele de amor pentru Iisus-, treaba e ca tu inca nu esti constient de pasiunea asta mistuitoare. las' catz trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by qsar

Q

Nu e mai...nici n-ar putea, ar fi "defeating the purposes" din partea gindacei de treaba (de altfel) sa-si aprecieze astfel "team"-ul.
Dar e ca si cum ai minca caviar si dupa ai incerca sa "acomodezi" sentimentele altuia spunindu-i ca taramisalata e tot aia.
Pe vremuri aveam un prieten care ne aducea icre negre cu borcanul. Il mincam in loc de gem in facultate. Acum nici macar nu mai am scuza inocentei. Stiu ce gust au, e numai lipsa de nuantare pe care ne-o intretinem care ne face sa speram ca icrele frecate cu ulei de masline si gris ar fi tot aia.
Deci Qstelutza daca n-ai fi inteles ce tocmai am spus, ai fi fost salvata,
A

PS pe scurt nu exista Teologie for dummies (decit daca natural esti nascut unul)

PPS Recitesc ce am scris si ma intreb daca in formatul asta poate fi inteles. Asta inseamna ca si eu pot fi salvata?

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

denizel, ma bucur ca stai foarte bine cu logica. Sunt intru totul de acord cu ceea ce ai spus referitor la iad/judecata/pedepsirea vesnica in sensul de moarte vesnica. Nu mai intru in detalii fiindca am dat deja cu alte ocazii si suportul biblic pentru aceste concluzii. Dar daca o sa ai nevoie de argumente din Biblie, o sa ti le trimit cu placere pe e-mail.

Avand in vedere ca deja te-ai gandit sa pazesti porunca a patra/sabatul si iti mai si "permiti" sa gandesti altfel despre iad si cei nemantuiti, eu zic ca esti deja pe "drumul pierzarii"

Sunt sigura ca Dumnezeu te va ajuta sa-ti clarifici dilemele in timp

Elena o sa caut informatiile pe care mi le-ai cerut si sper sa-ti pot raspunde cat de curand.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput