Crestinismul intre credinta si indoctrinare (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

quote:
Originally posted by xenocid

Baie generala?

*segmentation fault*

crede-ma, asta a fost si raspunsul meu si toti barbatii s-au simtit extreeem de jigniti

ti-am mai zis eu o data si te-ai suparat ca ai o gandire teribil de feminina...

NU!

esti geniala, vai ce te ador :-))
-----------------

Denizel, eu am o problema cu ce zici tu acolo. mai exista moartea? nu a biruit-o Iisus? daca iadul nu exista decat prin moarte, atunci de ce nu a fpst pedepsit insusi Satana cu pedeapsa asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

denizel,
m-am mai gandit la ceva: de ce nu-i scrii tu maicii siluana?
ea sigur stie mai multe ca mine, si teoretic, si practic, si te va indruma cel mai bine

are email pe pagina la care v-am pus linkul... ei, ce zici?

ps: Maica Siluana il iubeste mult pe Sf. Siluan, iar Pr. Rafail vine din "scoala" Sf. Siluan, ca sa vezi ce mica e lumea:)

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Conchita, da, da stiu sa raspund!!sa vad daca trec de baremele lui ganda
Eu stiu ca Satana nu a fost pedepsit imediat pt. ca, facand asta, Dumnezeu ar fi aratat ca cine se "rascoala" este pedepsit pe loc, fara judecata. adica, Dumnezeu ar fi demonstrat ca este un dictator.
Nepedepsindu-l, a vrut sa-l lase sa demonstreze "de ce este in stare".
Am zis bine?

Edit: si ceilalti ingeri, necazuti, ar fi putut sa-L asculte de frica.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

ti-am mai zis eu o data si te-ai suparat ca ai o gandire teribil de feminina...

Ba nu mi'ai mai zis. Ca mi'as fi notat. Tin in permanenta, tocmai pentru chestii ca asta o agenda in poseta.

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Denizel, asa am inteles si eu. deci cum mai poate exista moartea-moarte in conditiile astea? adica pe Satana il lasa liber, iar pe om l-ar strivi asa ca pe o furnica? io intreb, nu contrazic, uochei? :-))

Mergi la inceput

Conchita, pai nu si satana va fi omorat pana la urma? el impreuna cu toti cei nemantuiti si cu toti ingerii care i s-au alaturat.

In timp ce iti raspundeam, uite ce idee mi-a venit: cind se va fi facut judecata si toti cei rai vor fi in iad, cine o sa-i chinuie? Pentru ca daca i-ar chinui dracii, asa cum stim noi, pe draci care sunt mai rai decat oamenii nemantuiti, cine o sa-i chinuie?
Gandacico, ai mila:))

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

gandacel si conchita, mi-am amintit de unde sa iau un pasaj care sa sustina parerea mea despre chinul vesnic: Apocalipsa 21;4:

"El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut"

Ma intreb, s-a uitat sa se spuna aici de cei care se tanguie pe veci in focurile iadului?

Mergi la inceput

fetele:) eu sunt epuizata, e drept ca discut cu tot sufletul aici, de unde si tonul meu deloc "relaxat"

draga denizel,
nu stiu daca ai apucat sa citesti pe Sf. Siluan - am vrut sa spun ca tu nu ai, de fapt, o adevarata problema, problema ta este necunostinta anumitor chestiuni - necunoscandu-le, le interpretezi "dupa ureche" si iata si imaginea deformata despre ortodoxie, si nu numai...

iti recoamnd asadar, nu pentru cultura ta ci pentru sufletul tau (e valabil pentru toti!) sa cauti mai mult, sa citesti din sfinti, ca nu iti va parea rau...

poate nu ai timp sa citesti, de aceea, pentru ca am gasit niste conferinte pe internet, te voi ruga macar sa asculti cate ceva, si vei vedea daca nu iti vor schimba perspectiva si iti vor aduce usurarea pe care o cautai

sunt conferinte in care mari teologi ai vremurilor noastre dau raspuns la tot felul de probleme (multe din cele discutate de noi aici)

de www.resurse-ortodoxe.com/Predici/Predici.htm" target="_blank">aici iti recomand: Pr. Rafail Noica, Inaltul Serafim Joanta, Pr. teofil Praian, Pr. Sofian Boghiu... deocamdata e suficient...:)

fa-ti timp sa descarci macar cateva... sunt oameni care au lepadat lumea si s-au dedicat lui Dumnezeu
daca intr-adevar cauti raspunsuri, cauta-le la ei, nu pe forum

vei fi uimita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

gandacelu, daca te intereseaza intr-adevar subiectul poti face o cercetare mai amanuntita, cu Biblia in mana si cu dovezile istorice si interpretarile teologice ca sa compari. Daca iei de bun tot ce auzi in jur, indiferent de cine spune acele lucruri, nu stiu cum poti ajunge la o convingere personala pe care sa se bazeze credinta.
Iisus a condamnat la farisei MODUL in care se straduiau sa respecte Sabatul, prin faptul ca inventasera o multime de alte reguli fara sens . In Romani 3,31 Apostolul Pavel scrie: "Deci, prin credinta, desfiintam noi legea? Nicidecum! Dimpotriva, noi intarim legea."

Obiceiul circumciziei nu facea parte din Lege, din cele 10 porunci. Pe langa cele 10 porunci Dumnezeu daduse poporului Israel o serie de legi ceremoniale, majoritatea privind jertfele, arderile de tot. Aceste jertfe de animale, care preinchipuiau jertfa Mantuitorului aveau sa inceteze odata cu rastignirea lui Iisus, fiindca El era Mielul care s-a jertfit pentru pacatele lumii. Faptul ca acele legi ceremoniale si-au pierdut insemnatatea la venirea lui Iisus, nu ne da dreptul de a anula cele 10 porunci.

Daca lumea sustine ca o porunca din lege a fost schimbata de Iisus, atunci inseamna ca Dumnezeu se razgandeste cand ii convine (si, implicit, celelalte lucruri rostite de Iisus cu privire la lege nu mai au valoare) si pana la urma ce valoare mai au poruncile? Trebuie sau nu respectate? Daca da, atunci sa fie respectate in totalitate.

Cardinalul Gibbons declara, "Puteti citi Biblia de la Geneza la Apocalipsa si nu veti gasi un singur rand sa autorizeze sfintirea Duminicii. Scripturile impun pazirea Sambetei." - The Faith of Our Fathers (100th Edition) p. 89. "Duminica este o institutie Catolica si cerinta ei de a fi pazita poate fi aparata doar in principiile Catolice... De la inceputul pana la sfarsitul Scripturilor nu exista nici un singur pasaj care sa garanteze transferul serviciului public saptamanal de inchinare din ultima zi a saptamanii in prima zi." - Catholic Press (Sydney, Australia) Aug. 25, 1900.

Notiunea unei substitutii formale (a primei zile pentru a saptea zi)... si transferarea, poate intr-o forma spirituala, a obligatiei Sabatului stabilita de Porunca a patra, nu are nici o baza, nici in Scriptura, nici in crestinismul antic." - Smith and Cheatham, Dictionary of Christian Antiquities, art. "Sabbath". Dr. R. W. Dale (congregationalist), in "The Ten Commandments" paginile 100, 101, spune, "Este foarte clar ca ori cat de rigid sau cu ori cata devotiune vom tine Duminica, noi nu pazim Sabatul... Sabatul a fost fondat pe o porunca specifica divina. Noi nu putem invoca nicio astfel de porunca pentru obligativitatea pazirii Duminicii... Nu exista nicio singura fraza in Noul Testament care sa dea sugestia ca vom suferi vre o pedeapsa prin calcarea presupusei sfintenii a Duminicii." Dr. Edward T. Hiscox, autorul "Manualului Baptist" (The Baptist Manual) spunea, "A existat si exista o porunca sa sfintim ziua Sabatului, dar ziua Sabatului nu a fost Duminica. Se va spune, totusi, si cu un aer de triumf, ca Sabatul a fost transferat din ziua a saptea in ziua intaia a saptamanii... Unde poate fi gasit documentul unei astfel de tranzactii? Nu in Noul Testament, absolut nu!"- Intr- un document citit inaintea Conferintei Pastorilor din New York (New York Ministers' Conference) tinut in ziua de 13 Nov. 1893. Chambers' Encyclopaedia (1880), "Fara discutie prima lege, bisericeasca sau civila, cunoscuta si impusa, prin care acea zi sa fie pazita ca Sabat, este edictul lui Constantin din 321 d.H." - Article "Sabbath".

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

iubita, cum am spus, nu caut sa conving pe nimeni, nu am eu acea masura
ca sa conving trebuie sa ma ridic la inaltimea cuvintelor mele, ceea ce nu e cazul

fiecare cu credinta lui, si sa ne mantuiasca Domnul pe toti

i-am scris lui denizel pentru ca mi s-a parut ca ea intr-adevar cauta

noi amandoua am gasit, asa ca nu ne vom putea convinge reciproc nici una de adevarul celeilate

asa ca pace!

nu pierzi nimic daca il citesti pe Pr. Siluan... am inteles ca e extrem de popular la protestanti

Mergi la inceput