Dezbatere pe seama unei sinucideri

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Andacos, tu intelegi ce vrei, iar interpretarea despre care vorbesti cu buna si mai putin buna iti apartine. Si da, si invers, mai ales invers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Andacos, tu intelegi ce vrei, iar interpretarea despre care vorbesti cu buna si mai putin buna iti apartine. Si da, si invers, mai ales invers...

pai intzeleg exact ce spui,atita timp cit ai spus ca urarile adresate monicai erau sincere,iar ce i-am urat eu danielei..erau asa o prosteala pe forum,plina de rautate(ma rog nu ai spus asta insa asta se deduce)...mai clar de atita nu se poate.

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Cum, adica societatea asta functioneaza singura, fara indivizi?

Bineintzeles ca noi suntem la baza societazii,insa totzi ne supunem legilor.Fara ele ar fi un chaos.(iar tu stii foarte bine asta desi insisti pe marginea importantzei lor in functzionalitatea unei societazi)

Dana

Da, dar individul este la baza legilor. Legile si respectarea lor sint importante, altfel, de acord cu tine, ar fi anarhie si nu sint anarhista. Insa acele legi pentru a fi bune trebuie sa vina de la lideri formati in multime si impinsi de multime spre guvernare, prin alegeri democratice si corecte. Lucrul asta nu e posibil unde coruptia e mare. Dar pentru ca o multime sa impinga spre guvernare lideri bine formati si indivizii care o formeaza trebuie sa se construiasca. Si nu legile construiesc individul.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

pai intzeleg exact ce spui,atita timp cit ai spus ca urarile adresate monicai erau sincere,iar ce i-am urat eu danielei..erau asa o prosteala pe forum,plina de rautate(ma rog nu ai spus asta insa asta se deduce)...mai clar de atita nu se poate.

Dana

Bine ca recunostica nu am spus asta. Tu stii mai bine, ai fost acolo cind i-ai urat. Fa abstractie de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Selene, asta e cam delicat.Teoretic trebuie sa se tina cont de drepturile pacientului.Daca este sub tratament psihiatric sau psihologic sa zicem ca e de inteles, sa hotarasca cineva din familie, dar pana la urma trebuie sa te pui in locul pacientului.Oare cum hotaraste altcineva ce e suportabil si ce nu pt o alta pers?

Daca as fi eu, as prefera sa stiu ca sa pot alege ce sa fac si ce sa aleg, spre exemplu as alege sa nu spun nimanui din familie, sau sa fac ceva fantastic.
Chiar am discutat despre asta cu un medic german si a spus ca in carti este si 'metoda' de a minti pacientul in cazul in care familia nu doreste ca acesta sa afle, si sa i se spuna ca da, o sa fie mai greu si o sa aiba o perioada dureri mari de tot, dar dupa aia o s afie bine.Dupa aia insemnand cand moare, nu o sa mai existe dureri si alte cele.Mi se pare macabru.

Eu l-am avut pe unchiul meu bolnav de cancer, fiica lui a ales sa nu ii spuna, era al naibii de greu cand mergeam si el ma tot intreba de ce il doare, de ce nu poate manca, daca are cancer, si eu trebuia sa il mint.
Normal mi se pare sa stie pacientul, sa isi cunoasca toate posibilitatile de terapie, si el s ahotarasca cine sa mai afle si ce sa faca in continuare.

La noi asa se obisnuia in majoritatea cazurilor, sa se spuna familiei, sau sa lasi pacientul in ceata, dar cred ca s-au schimbat.Cel putin la sectia la care am lucrat se explica frumos despre ce este vorba si ce trebuie facut, dar familia juca un rol important, in sensul ca era pacientul si venea fiul spunand 'domnu' dr, ce are tata? nu vreau sa ii spuneti nimic lui, va rog, imi spuneti mie cand vine rezultatul'.
Asta bineinteles ca vine din obisnuinta si din dorinta de a proteja, dar trebuie sa te pui si in papucii celuilalt si sa te gandesti cum e mai bine.

Nelia, deci andacos n.are nici o sansa, ca oricum e cum spuneti voi.Sunt 'sigura' ca asta a fost intentia lui Andacos, intr-o duminica seara s-a gandit 'bai, ia hai sa imi bat joc de o persoana cu probleme de sanatate'.
Am mai spus eu ca interpretarile astea sunt beton.Daca mesaju ala era scris de tine catre Daniela se intelegea exact ce ai vrut sa spui, dar cum e alt nick acolo cu care va contraziceti, e clar ca a vrut sa isi bata joc.TRist.

Mergi la inceput

Citat:

Si nu legile construiesc individul.

nu ..dar ajuta la modelarea si formarea lui.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
Liderii se formeaza si se formeaza in multime, sub presiunea multimii, in miscarea multimii. Nu sint formati undeva in aer si adusi sa guverneze.

aham. ai auzit de monarhie ereditara? stii macar un pic despre monarhia in romania, cum au ajuns hohenzollernii sa guverneze romania?

iarta-ma, dar nu reusesc sa te mai urmaresc deloc, ai o viziune SF asupra istoriei si societatii. (SF ptr mine, da).

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Dana

Bine ca recunostica nu am spus asta. Tu stii mai bine, ai fost acolo cind i-ai urat. Fa abstractie de mine.

pai fac,doar ca tu te-ai bagat!Incercind inc-odata sa aratzi cum esti tu si cum sunt eu!(stiu ca n-ai sa recunosti)

E treaba danielei ce interpretare da,eu am fost sincera .Mai mult decit afirmind asta...n-am cum sa va conving pe voi.

Dana

Mergi la inceput

Si cum iti explici atunci ca dintr-o societate fara legi bune, intr-un regim cumplit, ies totusi indivizi bine formati si modelati care aduc schimbarea (intotdeauna ei au adus schimbarea intr-o societate)?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
Liderii se formeaza si se formeaza in multime, sub presiunea multimii, in miscarea multimii. Nu sint formati undeva in aer si adusi sa guverneze.

aham. ai auzit de monarhie ereditara? stii macar un pic despre monarhia in romania, cum au ajuns hohenzollernii sa guverneze romania?

iarta-ma, dar nu reusesc sa te mai urmaresc deloc, ai o viziune SF asupra istoriei si societatii. (SF ptr mine, da).

Nu, nu stiu, ma inveti tu? Caci cam asa suna tonul tau. Si te intreb, a fost bine pentru popor? Pentru toti indivizii din popor, nu numai pentru cei favorizati de soarta.

Mergi la inceput