Dezbatere pe seama unei sinucideri
Raspunsuri - Pagina 19
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Depresia nu e o gripa, e o chestie complexa care o data instalata, e nevoie de mult curaj si de multa, dar foarte multa munca cu tine insati ca sa functionezi bine. Sper sa intelegi acest lucru, nu-ti scriu cu rautate. |
daca ai fi citit cu atentzie ,ai fi vazut si parerea mea despre depresie.
E o chestie complexa,ce trebuie tratata,ce trebuie constienstizata,itzi trebuie vointza sa iesi de acolo.Nu vad lispit de empatie urarea de insanatosire...decit daca vrei!
Scriind asta ma gindeam oare cum s-o simtzit Monica cind i se faceau urari de insanatosire.Tot asa ?
Dana
nelia spune:
XIO, tu intelegi ce vrei, eu inchei dialogul cu tine aici. Netul e liber, bibliotecile virtuale la fel. Un medic profesionist daca vrea sa fie informat, se informeaza singur.
Andacos, pai asta am si spus si nu referitor la medicul cu pricina, ci in general. Inca nu s-au inventat legile care sa pedepseasca autorii morali ale unor acte ca sinuciderea, caci am fi jumatate din omenire in inchisoare. Glumesc, dar glumesc amar...
XIO spune:
Nelia, deci sa inteleg ca nu e medicul autorul moral, adica criminalul?
Si da, ai dreptate, nu am nevoie de apartori, da' te-ai gandit tu vreodata ca poate pur si simplu au si alti oameni valori morale diferite de ale tale?
Si Andacos si Portocalia si Bird si eu avem alta parere diferita de a ta si a danielei.
Nu inseamna ca ne aparam una pe alta, inseamna ca ne sustinem parerile asa cum vi le sustineti si voi.
Doar ca voi 2 ati cam dat-o in personale.
Nu inteleg de ce trebuie sa inventezi ca sa iti sustii ideile.
Later edit:sa ma informez in legatura cu ce anume?
portocalia spune:
nelia, evident! multe secole de-a randul lumea a facut intr-o veselie lucrurile spuse de tine (si probabil si eu, intr-o viata anterioara). abia cand s-au schimbat legile a inceput sa nu le mai faca. si nici macar acum nu le fac toti, unii mai spera sa scape nepedepsiti. o sa mai treaca ceva vreme pana ce toata lumea le va face din convingere, daca le va face vreodata.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Portocalia, rizi cit iti pofteste inima. Dar ia spune-mi tu mie, tu te-ai schimbat sau ai devenit persoana de astazi pentru ca a dat cineva cu legea de sus? Nu-ti bati copiii pentru ca ti-e frica de lege, nu arunci hirtii pe jos la fel, nu lasi resturi de mincare in padure sau pe munte din acelasi motiv? Ca ti-e frica de legi, ca daca sint aplicate s-ar putea sa fie rau de buzunarul tau? Adica fara guvernanti si legi bune, tu ai fi facut toate lucrurile de mai sus pentru ca nu te pedepseste nimeni? |
acum sa nu ma faci si aparatoare portocaliei,dar chiara asta face o societate functzionala,legea si respectarea ei.
uite ce se intimpla unde nu exista lege si cea existenta nu e respectata,exemplele sunt in fatza ochilor nostri,trebuie doar s avrei s ale vezi.
Dana
Selene_Bunny spune:
XIO, se poate ca diagnosticul de cancer sa NU ii fie comunicat pacientului daca familia nu doreste acest lucru, considerand ca aflarea diagnosticului i-ar rapi pacientului toata linistea mentala, sufleteasca si toata puterea de a lupta cu boala, toata speranta de a se insanatosi.
Am un astfel de caz in familie, am citit analizele, dar mama ma prevenise ca persoana nu stie despre ce este vorba si sa nu fiu ea cea care incalca decizia familiei.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
daca i fi citit cu atentzie ,ai fi vazut si parere amea despre depresie. E o chestie complexa,ce trebuie tratata,ce trebuie constienstizata,itzi trebuie vointza s aiesi de acolo.Nu vad lispit de empatie urarea de insanatosire...decit daca vrei1 Scriind asta ma gindeam oare cum s-o simtzit Monica cind i se faceau urari de insanatosire.Tot asa ? Dana |
Da, banuiesc ca tot asa. Insa macar urarile erau facute din suflet. Daca Daniela asta a simtit si ti-a spus si tu ai continuat... ma rog, nu vreau sa fiu eu avocat acum, dar eu am simtit clar ce a deranjat-o pe Daniela cind ti-a raspuns multumesc, si tie la fel. Caci a-i ura cuiva `care si-a expus problemele public` sa se insanatoseasca de depresie e ca si cum a-i ura cuiva sa se vindece de lipsa de empatie. Ai fost empatica cind ai vorbit despre depresie in general si am citit cu atentie (eu citesc totul cu atentie) si ti-am dat dreptate, dar nu ai fost empatica cu Daniela, desi tu nu vei accepta asta niciodata.
nelia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
acum sa nu ma faci si aparatoare portocaliei,dar chiara asta face o societate functzionala,legea si respectarea ei. uite ce se intimpla unde nu exista lege si cea existenta nu e respectata,exemplele sunt in fatza ochilor nostri,trebuie doar s avrei s ale vezi. Dana |
Cum, adica societatea asta functioneaza singura, fara indivizi? Ei sint doar niste marionete care nu au valori, nu au notiunea de bine si de rau, asteapta doar sa vina guvernantul de sus si sa le dea cu legea peste degete? Si guvernantii care sint sus, buni sau rai, sint extraterestii, nu sint impinsi de in sus de catre multime? Liderii se formeaza si se formeaza in multime, sub presiunea multimii, in miscarea multimii. Nu sint formati undeva in aer si adusi sa guverneze. Si cu cit individul din multime lucreaza mai putin la nivel de individ, cu atit multimile imping spre guvernare indivizi care ii guverneaza prost. Cu cit multimea este mai educata si individul mai liber si mai stapin pe el insusi, cu atit liderii impinsi in sus sint mai de valoare si guverneaza pe masura.
De ce credeti voi ca orice dictatura distruge intii educatia, impiedicind accesul la ea si elita intelectuala? De ce credeti ca au fost arse carti si nu legi de fiecare data cind s-a instaurat un regim autoritar? Si de ce libertatea individuala este prima care are de suferit in astfel de regimuri?
andacos spune:
nelia,probabil ca fiecare avem un anumit nivel de empatie si un anumit grad de a percepe empatia ce ne este transmisa.
Faptul ca tu percepi altfel decit mine,si invers(ca doar depinde de unde incerci sa privesti)nu te face pe tine cu nimic mai buna decit mine si nu-tzi da tzie dreptul sa emitzi teorii privitor la mine .Si invers.
Fiecare poate interpreta cum vrea un mesaj,e dreptul lui,insa ma deranjeaza imens "campania" asta de "nu gindesti ca mine,esti importiva mea"si datul la gioale.. pe romaneste.
Dana
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Cum, adica societatea asta functioneaza singura, fara indivizi? |
Bineintzeles ca noi suntem la baza societazii,insa totzi ne supunem legilor.Fara ele ar fi un chaos.(iar tu stii foarte bine asta desi insisti pe marginea importantzei lor in functzionalitatea unei societazi)
Dana