MONTIGNAC (176)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 17
lorelei_19 spune:
Retete de quinoa:
Eu am doua feluri in care le fac:
Mancare de quinoa
1) prajesc o ceapa. Dupa ce-i gata adaug quinoua si las vreo 5 minute sa se patrunda. Pun apoi apa de supa (la o cana de quinoa cam 1 cana de lichid, insa e foarte diferit in functie de quinoa). La urma trebuie sa nu fie foarte uscat. Se foloseste ca si garnitura. Se pune eventual o lingura de unt la sfarsit, ii da un gust deosebit.
Salata de quinoa
2) Fierb quinoa in apa cu sare pana s-a inmuiat. Arunc apa si pun quinoa intr-un vas de salata. Adaug gogosari taiati marunt, de preferat mai multe culori- e mai aspectuos- galben, rosu, etc. Apoi adaug o ceapa tocata marunt, eventual si rosii taiate marunt, un catel de usturoi pisat daca a doua zi nu lucre , ulei de masline si otet sau lamaie dupa gust, ulei si sare. E bestial de bun. Mai puteti sa-i dati gust bun adaugand in sos si o lingura-doua de smantana.
child spune:
Hello! Remember me?
Am fost in vacanta, de aia nu am mai scris si citit...mi-a luat ceva pana am parcurs ce ati scris, e frumos ca s-a animat forumul!
In vacanta am incercat sa ma tin de veganismul meu, dar la all-inclusive e foarte greu, totul in jur spunea "mananca-ma"...asa ca am mancat vegan dar am bagat si deserturi, prajituri si inghetate. Una peste alta, am venit doar cu 1 kg in plus, dar si asa, ma simt ca un butoi.
Saptamana asta am de gand sa-mi fac multa supa de rosii raw, ca am rosii de la tara.
O sa mai fac supa de linte cu quinoa.
In rest salate diverse, fructe si probabil covrigii monti.
Zilele astea am mai mancat mancare de fasole boabe, ca mi-a facut soacra.
O saptamana frumoasa sa aveti!
puisorul spune:
Lorelei, suna bine reteta. Daca punem doar o lingura de ulei e ok de mancat si cu orez basmati sau cu paste.
Cristina, super ideea cu fructele. Si musai sa incerc si reteta de pop corn din conopida cat mai gasesc in piata. Frigarui de curcan fac si eu intr-una din zile cu ciuperci, ceapa si ardei.
Diana, bine ai revenit, odihnita si cu forte proaspete. Apropo de fasole, azi am cumparat cinci conserve de fasole rosie fiarta din Carrefour, marca proprie, numai cu apa si sare. M-am bucurat ca am gasit asa pt ca de obicei e cu zahar
Ninha, interesanta chestia cu germeni de grau. Ai incercat, nu da un gust specific?
Ariel, gata targul s-au abia a inceput?
Carmen, spor la noul job Ca idee de pachet eu imi pun frecvent fasole rosie boabe fiarta pe care o amestec
cu o ceapa taiata pestisori si prajita un pic in ulei, boia si sare
Brandu, spor la munca ca banuiesc ca nu esti la distractie
Quinoa cel mai mult imi place cu ciuperci pleurotus. O fierb separat cu vegeta de casa si apoi o amestec cu ciupercile facute la wok cu usturoi, ulei si sos de soia. E grozava si o mancam toti din casa.
gena12 spune:
Buna
Ce de retete cu quinoa, o sa incerc maine la pranz una din ele. Gaseam eu pe net, dar preferam ceva de la voi, incarcate. Thanks
Eu in spanac pun in loc de lapte, niste smantana lichida de 15%, cam 50-80gr pentru 500 de spanac. Am incercat cu lapte de soia, dar mi se "imbranzeste", nu stiu daca e chiar bun termenul, dar asa arata ca textura. Am folosit de "smantana" de soia si mi s-a parut buna, nu am simtit diferenta.
Dana, in loc de faina alba poti pune de naut, am incercat, dar am renuntat la ea, nu prea simt diferenta, cu sau fara. Eu nu mai fac rantas de mult, pentru ca e nociv pentru ficat.
Somleac spune:
Salut montinicele,
n-am mai apucat sa intru cu inceputul asta de scoala, nebunie mare.
Andanii, Diana bine ati revenit.
Puisor eu fac fara carne varza a la Cluj, numai varza si orez basmati. Iese delicioasa si o mananca toti ai mei fara exceptii ( asta-i raritate la mine).
Numai stiu cine intreba de retete cu naut.
Eu fierb o punga de 1 kg sa am , daca imi ramane pun la congi. Nautul se inmoaie 12 ore , se tot schimba apa. Apoi se fierba in kukta 30-40 min sau in oala normala pana e fiert. Se arunca apa si se clateste si poti sa-l folosesti la :
- adaos la ghiveci de legume ca sa fie mai consistent
- tocanite de carne in loc de cartofi
- supa de naut ( reteta gaseti pe net ca nu o stiu )
-salate de tot felul eu fac salata de beuf dar fara carne si ca sa fie consistenta pun boabe de naut, salata orientala, salata de cruditati , naut cu sos de iaurt si usturoi ( asta e preferatul meu). Orice fel de salata iti trece prin cap, adaugi o mana de naut si e mai satioasa.
Meniu de ieri : MD - paine cu icre de stiuca
P - ciorba de faole verde cu carnita de purcel
C pulpa de pui cu varza calita
Lorelei suna bestial tocanita aia de ardei copt. Cred ca merge si cu naut.
Diana cum faci supa de rosii raW?
Fug la munci
Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!
lorelei_19 spune:
Buna fete frumoase.
Revin cu meniul de aseara:
Salata verde cu 2-3 ciuperci crude si rosii uscate, din pacate sosul era ceva mai dulce, cred c-avea miere sau zahar. Dupa vreo 2 ore, cand am ajuns acasa am mai mancat 2 oua fierte moale si 2 bucati prajitura monti.
azi:
MD: 3 feliute wasa
Gustare: 2 mere si o nectarina
Pranz: piept de curcan fara nimic, din pacate am vazut ca are putina glucoza in compozitie.
Diseara: nu stiu, iesim sa serbam ziua fetei.
Somleac, buna idee cu nautul, data viitoare am sa incerc.
Multumesc pentru reteta de naut. Dar ce-i ala kukta?
Gena si eu am renuntat sa fac rantas. Daca insa am nevoie sa ingros un sos neaparat, il ingros cu praf de ardei (paprica).
Puisorul, aud des de orez basmati. Chiar se poate manca fara probleme? vorbim de orezul asta?: http://www.bild.de/ratgeber/gesund-fit/basmati-reis/stiftung-warentest-findet-krebserregenden-schimmel-haelfte-mangelhaft-13461206.bild.html
Eu mereu credeam ca e alb si cam interzis...
Reteta ta de quinoa suna fantastic, trebuie neaparat s-o probez. Dar cum faci vegeta de casa?
child, bine-ai revenit
Va pup pe toate si va urez o zi frumoasa
cge spune:
Lorelei, nu e asta orezul.
Trebuie sa fie basmati si integral. Si nu merge cu carne.
O zi buna,
gena12 spune:
Buna
Lorelai, nu prea inteleg eu germana, dar...dupa ce am tradus cu google imi zice ca e basmati. In mare el este cel cu boaba subtire si lunga si deobicei scrie Basmati pe cutie. A nu se confunda cu orezul cu boaba rotunda, sau thailandez sau altele...nici cu orez amestec de salbatic, rosu si alb (cum am luat eu si acum il separ manual)
Inca o data, nu se amesteca cu carne, decat daca este orez salbatic, e doua ori mai lung decat basmati si negru.
Meniul de azi:
md: o felie de paine cu dulceata, o cafea
p: o salata cu patratele de jambon
g: o banana si un mar
C: varza calita cu carnat de casa
O zi conforma tuturor!
cge spune:
Lorelei,
http://www.smartbuy.ro/produse-bio/la-finestra-sul-cielo-orez-basmati-integral-bio~5194232.html#
Uite cam asa arata.
brindusik spune:
puisoaro intradevar is cu muncile pe coclauri...cand fac naveta cand stau peste noapte acolo...
ninha ce distractie mama ca is rupta de oboseala
lorelei unde m-ai vazut tu ca am mancat numai 2 nectarine?...nici sa fiu pe luna si nu rezist numai cu atat...desi am observat ca daca am treaba la ora prinzului (12.30-1.30) nu prea imi mai e foame dupa...dar ff rar nu mananc la prinz cum trebuie
zilele astea chiar nu am mancat prostii..curios...
la prinz ieri am mancat jumate de pui gril(era cat o pulpa de gaina de mare )...cu mazare la aburi
si la cina am mancat o salata caezar ( am mancat si 4 crutoane)...si am dat si pestele de mi l-au pus..in romania niciodata nu pun asta in sala caezar..dar aici iti pun cred ca hamsii...cateva fasiute
azi pe la 5 dimi am mancat o banana si 2 nectarine, si la micu dejun am mancat 2 sawich-uri facute de acasa cu paine de tarate, brinza si sunca de praga
iar la prinz am mancat niste suchi vegetal si o salata spanish care avea si piept de pui grill...aici cerd ca am zgriulit-o ca le-am mancat pe amandoua la aceeasi masa..adik orez si piept depui grill