Prieteni dragi(2)
Raspunsuri - Pagina 11
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Stiu ca ma departez de la subiect, dar tare mi-ar placea sa stiu cum se administreaza o familie cu 7 copii si 7 animale ... cat de mare e casa in care locuiti, cat de des speli rufe pe saptamana, cum faci lectii cu cei 3 care sunt la scoala, cat de des si cat de mult gatesti, cand te ocupi de animale (mancare, plimbat, curatat) ...etc. Mie mi se pare un proiect de nerealizat ... primul lucru care imi vine in minte ca sa scap de toate astea ar fi ... sa ma duc la serviciu |
Si io aia mi-ar veni sa fac si inca cu speranta sa-mi ajunga salariul sa imi iau si-o menajera,o bucatareasa ,o baby sitter-a,eventual si-un gradinar acolo daca as avea si gradina
Atunci as avea timp sa ma ocup in voie de citit povesti,jucat cu copiii,ajutor la lectii si de caini si pisici
Dar proiectul e de realizat totusi.
N-ati vazut serialul asta http://www.cinemagia.ro/filme/7th-heaven-al-7-lea-cer-1709/ mai demult?
Si la noi in bloc exista o familie cu 10 copii - ultimul n-are inca o luna deci probabil vor continua Stau la 3 camere,la locuinta sociala,deci nici vorba de caini par example (de vacante exotice presupun ca nici atat) .
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Off-topic: si io visez la o vacanta exotica, chiar mai mult decat visez, nu spun unde, ca sigur o sa se gaseasca cineva sa imi spuna ca mai bine investeam banii aia - nu putini - in altceva... Fomalhauti, de cat timp visezi la vacanta exotica, (,) cu toate accesoriile sale (submarin, catamaran)? Din putin se face mult - ajutor umanitar! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Toti avem "urmaritorii" nostri pe forum (si in sensul bun si in sensul rau). Si unele sunt bune tare la asta, au o memorie, neneeee!
Asa ca trebuie sa recunosc, altfel o sa ma acuze de minciuna (desi nu o vad): este a doua excursie a mea in Tenerife. Am mai fost acum 5 ani. Atunci nu m-am plimbat cu submarinul. Am fost cu adolescenta mea si doi copii mici. Copiii sub 2 ani nu au voie in submarin. I-am propus adolescentei sa se duca ea cu cel peste doi ani cu submarinul dar nu a vrut. (Cred ca trebuia sa o oblig. Da' cum se face asta? Trebuia sa o tarasc de mana pana acolo, sa o imping inauntru si apoi sa inchid "capacul" sau trebuia sa o amenint ca nu ii mai dau de mancare pana cand nu se plimba cu submarinul?)
Legat de vis...Intr-o zi, cand ne plimbam pe faleza (acum 5 ani) am trecut pe langa un hotel (de fapt, un complex). Si mi-a placut. Acolo, chiar pe faleza, in dreptul hotelului, erau reclame (fluturasi). (Stiu sa faca turism spaniolii astia.) Am luat unul, l-am bagat in geanta. A ajuns si acasa spre deosebire de alte reclame. In anul urmator m-am uitat pe net. Mi s-a parut scump. Nu stiu daca m-am mai uitat si anul care a urmat. La un moment dat am aruncat fluturasul. Dar am retinut numele.
Acolo merg. (Nu, nu este un hotel de lux. Este un complex care are, printre altele si apartamente.)
Cu catamaranul nu m-am plimbat atunci, dar ne-am plimbat cu un vapor cu panze (bine, va spun tot adevarul - panzele erau doar de design)
en_kvinna spune:
Fomalhauti o sa-ti scriu fix la partea cu care rezonez cel mai mult. aia cu banii. Eu sunt exact ca si tine. Pt mine un ''nu'' e fix un ''nu'', iar ''nu am bani'' tot aia inseamna. Ei, cand cineva insista sa-mi demonstreze contrariul ma enerveaza de-a dreptul, pt ca vezi tu, daca eu as fi fost in situatia ta as fi luat insistentele preitenelor drept o jignire mare. Adica, pe langa faptul ca ACUM, fix in momentul asta, nu pot sa mai cheltui bani nu inseamna ca sunt saraca. Inseamna ca pe luna asta am ajuns la fundul sacului. Apoi, daca le-asi fi spus prietenelor ca ACUM nu am bani si ele tot ar fi insistat inseamna ca ele ma deposedeaza de decenta si deminitatea de a alege in concordanta cu situatia de ACUM si mai mult, ma tarasc in mocirla in care ma fac sa ma simt vinovata, frustrata si lipsita de libertate. Ca asta e defapt, iti iau libertatea ta de a spune ''nu''. Si au facut-o cu insistenta fara sa le pese cum te simti. Stii cum se zice, drumul spre iad e pavat numai cu bune intentii. LOL. Apropo, cat de bine te cunosc tipele astea? Nu isi dau seama ca te fac sa te simti prost prin insistentele lor?
Multi userii sustin ca ele sunt prietenele adevarate, in timp ce F. e cea rea. Pai daca tot sunt atat de bune prietene cu F. ar trebui sa inteleage situatia de acum asa cum e ea fara vreo pretentie, ca daca tot vor sa o vada, si tto au bani de dat prietenilor, pai sa.i faca lui F. o rezervare la un avion pt. un week.end, Copiii pot ramane la bunici intre timp, si uite asa fetele se intalnesc.
Concluzia mea e ca nici ele nu sunt atat de prietene precum cred unii. Stiti, am citit undeva pe Fb ceva de genul : ''Cand ai de dat explecatii, prietenii nu vor avea nevoie de ele, iar dusmanii nu te vor crede''Suna un pic manelist dar e atat de adevarat. Unui prieten adevarat nu trebuie sa-i explici ce si cum, pt. ca intelege un ''ACUM nu se poate''.
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui giulia81 eu cred ca toti visam la ceva...si nu cred ca e problema nimanui in ce investim noi banii nostri...cel putin asta cred eu Caught between the devil and the deep blue sea... |
Uite ca e! Da' ce mai problema!
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Fomalhauti
Uite ca e! Da' ce mai problema! |
Dar nu e nici o problema. E viata ta si faci ce vrei cu ea! Dar nu te mai mira atat ca nu toti oamenii sunt cazuti pe spate de admiratie in fata acestui stil de viata.
Si da, daca ele nu te inteleg, alea "prietenele dragi" probabil ca ar trebui sa ai alt gen de prietene, mai boeme asa.
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui pisigri Eu in locul lui Fomalhauti m-as simti foarte ranita si jignita de unele postari de pe aici. Nu vad nimic de neinteles aici. Fiecare are banii pe care ii are si ii imparte cum doreste. Nu a scis aici sa ceara bani de restaurant si de pantofi, nici sa se plinga ca nu are bani de restaurant si de pantofi. Acesta a fost CADRUL in care s-a petrecut ceea ce o nelamureste/nemultumeste: insistenta prietenelor de a-i da bani. Si mi se pare foarte corecta si legitima si problema morala pe care o ridica. Nici eu nu as putea primi bani pomana, pt o masa la restaurant si pt o pereche de pantofi, in conditiile in care eu plec sa ma dau cu submarinul. Ziceti-i fudulie, ziceti-i cum vreti, dar aici sunt perfect de acord ca "nu se face" sa accepti pomana, cind de fapt prioritatile tale sunt altele, si tu ai investit toti banii disponibili in DISTRACTIE. Distractii pe care oamenii aia care iti ofera bani, e putin probabil sa si le permita vreodata.Nu conteaza de ce. Si lasati-o in pace si cu standardele in ce priveste "cu ce trebuie serviti musafirii". Si aici o inteleg. Bunica mea, cind are musafiri neanuntati (si astia sunt intotdeauna familie sau f apropiati, oameni care nu vin pt masa chiar daca stau si la masa, oameni care cu siguranta nu au nici o pretentie, stiind ca bunica se apropie de 80 de ani si ingrijeste un bunic paralizat), dezgheata repede ceva din congelator, curata 3 cartofi, scoate niste cas cu ceapa, o ciorba se gaseste mereu, si te ridici de la masa cu 3 feluri de mincare de abia te misti. Daaaar ea isi cere scuze si este sincer si vizibil jenata, pt ca daca ar fi fost anuntata dinainte de vizita, ar fi facut o supa cu galuste sau un felul intii mai "special", carnea aia nu ar fi facut-o pe gratar ci poate o mincarica mai aleasa (sau ar fi avut sa puna pe gratar si porc, si pui si mici, pt toti potentialii mofturosi), si probabil ar fi incropit repede si un desert, sau macar ne-ar fi rugat sa luam o inghetata. Asa ca da, sunt oameni care au un anumit "standard" (autoimpus) de a primi musafiri, si care se simt jenati daca pregatirile nu sunt la inaltimea standardului acesta. Si de ce sa nu fim sinceri, lumea se asteapta ca daca ai 7 copii dar iti permiti sa fii casnica, sa tii inca 7 animalute si sa pleci in vacanta peste mari si tari, sa iti permiti si o cina festiva la un restaurant, si o tratatie la tine acasa. Mai aales daca mereu ti le-ai permis. Poate ca prietenii apropiati pot intelege ca toate astea impun si niste sacrificii, sau ca stilul de viata si de gestionare a banilor este unul mai original, dar amicii sau strainii nu inteleg si nu accepta, ba din contra, judeca, cintaresc si diseca. Si nu stiu pe unde ati terminat voi scolile, dar parintii mei au avut si ei intilnirea de 30 de ani de la terminarea liceului, si am observat ca judecati de valoare, critici, "aratat cu degetul" se practica si dupa atita timp...si parca mi-e greu sa cred ca taman generati 1975 de la liceul X din Iasi e "mai deosebita"... http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Nu ma simt ranita/jignita. Am deschis candva un subiect in care ma intrebam si intrebam de ce scriu oamenii anumite lucruri. Si am aflat.
alinuk spune:
strict on topic
Folmahauti ma intreb daca iti e de fapt teama "sa te intalnesti" cu dra Folmahauti de acum 30 de ani!?
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
sarbatorim de ziua tuturor copiilor...
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
ruxandra_sb spune:
Inteleg cumva dilema ta.. Parca e mai usor sa daruiesti, decat sa primesti.
Respectiv sa fi generos, decat "dator".
Ai incercat sa te pui in locul prietenelor? Cand tii cu adevarat la cineva, parca treci de primul refuz sau eschivare, mai ales daca intuiesti ce sta in spatele acelui refuz. Asa ca prietenele pot parea nedelicate pt ca insista, dar nu o fac din motive gresite.
penibilele comentariile cu "copiii hamesiti", da de ce nu faci asa si pe dincolo?
Si mai vroiam sa zic c-am auzit numai lucruiri faine de Tenerife; tocmai s-au intors prieteni. Sper sa aveti o vacanta de vis. Si abia astept sa ne povestesti, cu toate detaliile, despre toate parcurile si catamarane si submarine. Cred ca ti-am citit toate postarile despre Disneyland, am luat si notite
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui turturica formalhauti, am citit cu atentie ce ai scris, dar nu am inteles daca le-ai explicat prietenelor tale motivul real pt care le refuzi banii. Adica exact ce ai scris si aici pe forum, "am bani, dar sint alocati pt altceva si nu mai am in plus pt restaurant si tinuta". |
Da, le-am explicat. Celei care a fost la mine ii explicasem la telefon.
La cealalta intrebare pusa de tine am raspuns deja.
Fomalhauti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Doina, cu tot respectul, exagerezi si dai asa o nota dramatica care e cam la ani lumina de ce s-a discutat aici. Nu stiu cat are de suferit relatia lui F cu sotul, nu s-a discutat despre asta, nu e asta subiectul. Asadar, ce vrei sa zici? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Mie nu mi se pare ca a exagerat. E parerea mea.