Prieteni dragi(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

De ce insista prietenele tale sa iti dea bani?

Pentru ca nu li se pare ca suma respectiva reprezinta un sacrificiu pe care prietenia voastra sa nu-l merite.
Pentru ca, din punctul lor de vedere, lipsa ta de bani, care impiedica intalnirea voastra, chiar si la tine acasa, se poate rezolva foarte usor, cat ai clipi din ochi, si nu merita sa te stresezi doar pentru atat.
Pentru ca, (,), cunoscandu-te, stiu ca primul "nu" vine din stanjenire, din sentimentul de corectitudine, chiar din orgoliu - dar pozitiv. Poate si al doilea "nu".
Pentru ca nu accepta ca tu sa pui intre tine si ele o distanta non-fizica mai mare decat distanta fizica dintre ele si tine (parca vin de la "n" km distanta).

Sunt bune explicatiile astea?

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

daca nu gresesc , subiectul se numeste prieteni dragi, iar in finalul primul mesaj te intrebi ce sa faci, fomalhauti! ( greu pana am reusit sa iti scriu numele).

nu e cazul sa spun ce fac eu pentru prieteni dar pentru aia dragi fac ce vor ei! daca vor sa ma vada o sa ma vada asa cum sunt pentru ca si eu imi doresc sa ii vad ! altfel inseamna ca nu imi sunt dragi .
prietenia are o mie de expresii dar cand iti e drag cineva ... cand iti e drag cineva nu ai cum sa gasesti motive sa nu il vezi!

ce am remarcat eu in acest subiect este faptul ca sotul tau te sustine in tot si toate si asta este minunat!

7 copii , 6 caini si o pisica , un sot minunat ... eu cred ca ai uitat ce inseamna un prieten drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daca initial costurile vacantei ii includeau pe TOTI membrii familiei, atunci copiii cei mari, care nu vor sa mearga, pot primi "partea de vacanta" alocata si pot face altceva cu ea, ce vor ei.

Lucrusoare de vanzare...

Nu a fost asa. Am intrebat: cine vrea la mare? Nu, nu si nu. Trei. Fetita (adolescenta): "Depinde unde." I-am spus variantele. "Depinde cand." "Cand vrei tu, noi putem fixa data oricand in vacanta." "Pai eu nu stiu cand e....si...." "Cand afli?" "Nu stiu."

Cand am avut banii de avans am intrebat-o din nou. Tot nu stia sigur. Pana la urma a fixat o perioada. Si a schimbat programul excursiei. Si apoi, cand i-am spus ca incep rezervarile a spus "Nu." Adolescenta. Cine nu are, nu stie cum e.

Apoi eu am adaptat excursia la banii existenti.

Daca maine apare ceva, vor cei mari undeva, mai vedem. Hai, nu-mi spuneti ca voi toti, cei care sunteti ingrijorati ("ingrijorati") de saracia mea si de creditele mele, puteti scoate oricand, orice suma va cer copiii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Daca initial costurile vacantei ii includeau pe TOTI membrii familiei, atunci copiii cei mari, care nu vor sa mearga, pot primi "partea de vacanta" alocata si pot face altceva cu ea, ce vor ei.

Gresit.
Intr-o familie cu mai multi copii si venituri limitate (nu musai mici, dar limitate) se poate exersa cel mai bine "comunismul": fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi. Bugetul disponibil nu se imparte la numarul de copii si fiecare face ce vrea cu banii. Parintele decide cum se impart banii. De exemplu, cel de 21 de ani care e pe banii lui, nu primeste nimic, ba trebuie sa cotizeze. A primit destul pana la varsta aia. Ceilalti mai mari, de exemplu, au facut meditatii sa intre pe la diverse scoli, iar cei mai mici merg in vacanta. Se prea poate ca cei mari sa consume mult mai mult pe meditatii, carti, alte cheltuieli necesare decat cei mici care merg in Tenerife.
Sa nu mai spun ca, in unele familii, un copil bolnav poate cheltui tot disponibilul celorlalti pentru o perioada...sau il lasam sa dea coltu' ca sa facem parti egale la toti?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Sa cotizeze? Sa co-ti-ze-ze? Visezi, omule!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

strict on topic
Folmahauti ma intreb daca iti e de fapt teama "sa te intalnesti" cu dra Folmahauti de acum 30 de ani!?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

sarbatorim de ziua tuturor copiilor...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Nu, nu imi este teama. Imi place mai mult de Fomalhauti cea de acum decat de cea de acum 30 de ani. (Nu ma refer la silueta, care nici atunci nu era perfecta. Putina burtica si bucuria de a manca. Doar ca atunci nu erau atatea tentatii.) Nu ca nu as fi fost simpatica si atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

sper ca e o gluma....poate aia mari au si ei chef de vacanta si nu de meditatie. poate vor si ei in bali dar nu incap de 'visele' altora.

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Gresit.
Intr-o familie cu mai multi copii si venituri limitate (nu musai mici, dar limitate) se poate exersa cel mai bine "comunismul": fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi. Bugetul disponibil nu se imparte la numarul de copii si fiecare face ce vrea cu banii. Parintele decide cum se impart banii. De exemplu, cel de 21 de ani care e pe banii lui, nu primeste nimic, ba trebuie sa cotizeze. A primit destul pana la varsta aia. Ceilalti mai mari, de exemplu, au facut meditatii sa intre pe la diverse scoli, iar cei mai mici merg in vacanta. Se prea poate ca cei mari sa consume mult mai mult pe meditatii, carti, alte cheltuieli necesare decat cei mici care merg in Tenerife.
Sa nu mai spun ca, in unele familii, un copil bolnav poate cheltui tot disponibilul celorlalti pentru o perioada...sau il lasam sa dea coltu' ca sa facem parti egale la toti?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Mergi la inceput

Citat:

De ce insista prietenele tale sa iti dea bani?

Pentru ca nu li se pare ca suma respectiva reprezinta un sacrificiu pe care prietenia voastra sa nu-l merite.
Pentru ca, din punctul lor de vedere, lipsa ta de bani, care impiedica intalnirea voastra, chiar si la tine acasa, se poate rezolva foarte usor, cat ai clipi din ochi, si nu merita sa te stresezi doar pentru atat.
Pentru ca, (,), cunoscandu-te, stiu ca primul "nu" vine din stanjenire, din sentimentul de corectitudine, chiar din orgoliu - dar pozitiv. Poate si al doilea "nu".
Pentru ca nu accepta ca tu sa pui intre tine si ele o distanta non-fizica mai mare decat distanta fizica dintre ele si tine (parca vin de la "n" km distanta).

Sunt bune explicatiile astea?

Lucrusoare de vanzare...

Sunt frumoase explicatiile. Le si inteleg...teoretic. Dar m-as simti groaznic sa primesc banii. Pur si simplu nu pot sa spun "Bine, dati banii incoace." Simt eu ca nu ar fi in regula.

Mergi la inceput

Restul mesajelor sunt "no comment". In ambele sensuri. Adica unele imi plac atat de mult incat nu am ce sa comentez. Altele sunt...doar "no comment".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io tre' sa spun ca asa ma enerveaza cand spun ca s-a stricat ceva si mi se raspunde cu "du-te si ia altul"... De zici ca peste noapte clocesc bani si dimineata curg de sub mine...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Io tre' sa spun ca asa ma enerveaza cand spun ca s-a stricat ceva si mi se raspunde cu "du-te si ia altul"... De zici ca peste noapte clocesc bani si dimineata curg de sub mine...

Lucrusoare de vanzare...

Esti off-topic. Deschide subiect separat unde sa te plangi de cat de rau o duci si ce neintelegatoare e lumea.

Aici nu e vorba numai de bani...ca doar subiectul se cheama "prieteni dragi"!

Mergi la inceput