reintoacerea pregatitoarei la gradinite
Raspunsuri - Pagina 4
monicabo spune:
Asta mi se pare si mie esential, ca parintii sa aiba dreptul de alege o scoala pt copilul lor, chiar alta fata de care apartin. Daca scoala de circumscriptie este una slaba, de ce te-ar obliga sa-ti inscrii copilul acolo? Ca anul asta asa s-a intamplat, chiar daca "pe hartie" aveai dreptul de a te inscrie la orice scoala, in practica asta s-a relizat: descurajarea inscrierii in alte scoli decat cea de circumscriptie. De aici nebunia cu vizele de flotant s.a
Si vorba mamicii de mai sus, chiar daca scoala vizata nu este cea de circumscriptie, ea de obicei se afla tot in zona de domiciliu, max. 1 statie de autobuz, deci nu "la mama naibii"
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
danaionela spune:
Bun.. Sunt de acord cu voi dar pana intr-un anumit punct. Cum ar trebui facuta departajarea copiilor inscrisi la scoala X, care este cotata foarte buna? Cine ar trebui sa aiba prioritate si cine nu...? De ce era mai bun sistemul de a ma inscrie cu un an inainte pe listele invatatoarei Y, ( lucru care nu se facea gratuit) decat cel de acuma? Cum reuseai sa intri la scoala X cotata foarte bine, daca nu apartineai de ea, pentru ca inafara de tine mai erau si alti parinti care isi doreau acelasi lucru pentru propriu copil? Nu zic ca sistemul actual a fost aplicat OK, dar macar s-a incercat sa se schimbe ceva. Nu zic ca am fost multumita de el si ca mi-a placut sa stau la coada ca sa depun dosarul, dar poate in alte conditii nu reuseam nici macar asta, mi se spunea de la inceput ( imi pare rau dar nu mai avem locuri)
fiona67 spune:
Acum parintii au fost luati oarecum prin surprindere de noile prevederi legale si fiecare a actionat rapid si cum a putut mai bine. Nu ma refer aici la clasa pregatitoare, ci la arondare. Intamplator introducerea clasei pregatitoare a mai adus cu picioarele pe pamant gradinitele de stat, care si-o luasera rau de tot in cap.Desi renovate pe bani europeni, cu corpuri de cladire noi construite ele sunt "stat in stat'.
Esti obligat sa platesti mesele (poate imi dau copilul la program scurt si nu vreau sa manance la gradinita, ceea ce in cazul nostru este chiar realitatea!), fond de clasa, de curatenie. Dar bugetul lor unde este, de ce sa platim noi toate acestea??!!
Ei, ia imaginati-va la ce nivel de inaccesibilitate ar ajunge scolile bune (de cartier, ca restul nu se discuta!), asa cum le vedem noi acum cu actuala arondare din lege. Au acelasi spatiu, aceiasi profesori, numai spaga ar fi mare, mare de tot. Probabil s-ar lua masuri impotriva vizei de flotant, care a facut legea anul asta, si ar ramane doar spaga si relatiile.
Clasa pregatitoare n-are decat sa ramana la scoli, dar arondarea nu e corecta. Cel putin nu in actualul context.
fiona67 spune:
Cum s-ar face departajarea? Ma gandesc ca la inceput printr-o selectie naturala. Adica, parintii inscriu copilul la respectiva scoala dar curand se dovedeste ca nu face fata pretentiilor profesorilor, nu e la nivelul colegilor din clasa. Dupa corijente repetate si chiar repetentie se ajunge automat la un transfer. Scoala isi intareste reputatie de exigenta, capata finantare pentru noi corpuri de cladire.
In paralel, se adopta legi care sa reformeze invatamantul din temelii, nu doar la suprafata.
E doar o parere de profana, dar ceva in genul asta ar trebui sa fie cursul real al reformei.
Cornelia spune:
Locurile in scoli sunt LIMITATE. Danaionela asta spunea. Cum se face departajarea celor ce doresc sa isi inscrie copilul la scolile cotate ca find bune? Nu exista resurse, fizic nu e spatiu decat pentru un anumit numar de clase si elevi.
E absolut firesc ca cei care locuiesc in zona sa fie inscrisi cu prioritate. Dar restul? Ce conteaza?
Sistemul care s-a dorit implementat parea bun teoretic . Daca nu ar fi existat isteria vizelor de flotant plus alte mici "aranjamente" pe criteriile scolii, ar fi fost corect, transparent. "Relatiile" si "plicul" sunt criterii mai bune?
A fost dezorganizare, plus ca faptul ca au intrat doua generatii, a facut totul si mai complicat, dar gandit mai bien, cred ca ar putea functiona.
Altfel ce ar mai ramane? Poate doar tragerea la sorti a celor din afara circumscriptiei, pe locurile disponibile pentru ei.
deea772 spune:
Anul asta apropo de locuri limitate in scoli,sunt clase..la greu.La noi in scoala vor fi 8 clase 1 si 7 de pregatitoare.Unde i-o baga pe dragii copii...ei stiu!
La noi umbla zvonul ca cine va gasi loc,se va putea inscrie la pregatitoare si la gradi,ca de la anul oricum va ramine in gradi pregatitoarea,dar cu apartenenta la ciclul scolar.
fiona67 spune:
Eh, asa limitate cum sunt locurile uite ca s-au inscris f multi cu vize de flotant. In plus, etapa a 2-a iti dadea dreptul sa incerci sa te inscrii chiar daca nu faceai parte din circumscriptie.
Deci, cei care erau arondati se pare ca si-au ocupat locul fara probleme.
Eu anul asta doar am citit tot ce s-a scris , ca sa fiu pregatita. De-abia peste 2 ani ne vine randul la clasa pregatitoare, daca va mai exista.
Dar e o mare prostie sa te joci asa cu legea educatiei!