reintoacerea pregatitoarei la gradinite
Raspunsuri - Pagina 3
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sibip Citat de pe hotnews.ro, din declaratiile lui Victor Ponta referitor la propunerea lui Ioan Mang in locul doamnei Dumitrescu: <<In acelasi timp, deciziile politice si dureroase trebuie sa le iau eu. Consider ca in perioada imediat urmatoare, ministrul Educatiei are imediat de organizat admiterea in clasa pregatitoare, bacalaureatul, admiterea la liceu. Un ministru care in fiecare zi trebuie sa raspunda la niste acuzatii, chiar neadevarate, nu poate functiona la 100% din capacitate>> Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12183941-victor-ponta-nominalizez-alta-persoana-functia-ministru-educatiei-senator-ioan-mang.htm Dragi parinti, pregatiti-va pentru o noua incercare : ADMITEREA IN CLASA PREGATITOARE! (sper pentru confortul meu psihic ca e vorba de o greseala a hotnews si nu de o aberatie a noului prim-ministru. Pentru ca asta e prea din cale-afara. Ce doamne iarta-ma cauta acolo unde a fost pus, daca nu se poate abtine de la asemenea erori???) |
Nu este greseala a celor de la hotnews, chiar asa a spus, cred ca e greseala lui Ponta- adica sper :).
Lumea mea
coracora1 spune:
Haideti sa fim putin mai optimiste!! Tocmai l-am auzit la Antena 3 pe Dl Mang - ministru desemnat al educatiei - care a declarat ca nu va "umbla" la clasa pregatitoare - cel putin in acest an - deoarece inscrierile s-au facut deja si nu vor sa bulverseze si mai mult parintii... De asemenea, a declarat si ca nu doreste ca examenul de bac sa se faca fara camere video, dimpotriva, vrea sa fie mai corect decat anul trecut, daca se poate. Sa nu intram in panica nainte sa avem macar un motiv concret. Sa nu imi spuna cineva ca am ajuns deja sa il regretam pe nea Funeriu, cand astia noi nici nu au apucat sa se instaleze. Trebuie sa beneficieze si ei de un minim de incredere din partea noastra...
sibip spune:
N-am nimic cu ei, Cora, dar cind vin cu asemenea declaratii ce sa mai crezi? Daca vor sa nu ne bulverseze mai intii sa se puna la curent cu starea lucrurilor si dupa aceea sa deschida gura.
CameliaBianca spune:
Eu nu inteleg de ce la invatamant fiecare ministru simte nevoia sa faca revolutie. Daca va fi Mang ministru sigur scoate clasa zero anul viitor si probabil o sa vrea sa-si puna in aplicare si ideile cu BAC pe 3 categorii. Idei pe care urmatorul ministru le va arunca in aer imediat ce va fi instalat.
poohy spune:
sincer, eu cred ca a vorbit fara sa gandeasca si nu trebuie sa bagam in seama.
Si da, mie imi place cum e creionata legea educatiei si nu as vrea sa se schimbe.
Ca implementarea a fost facuta fara cap si coada ca sa nu zic mai rau (mai ales in Bucuresti), asta e altceva
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
grigutza spune:
Da, eu chiar l-am auzit in direct aseara pe Ponta cand a spus "admiterea in clasa pregatitoare" si m-a pufnit rasul tocmai stiind ca este o greseala, a vrut sa spuna "inscrierea".
Nu stiu ce au ei de gand sa faca, dar eu ma intreb, daca intentioneaza sa renunte de la anul la clasa pregatitoare, atunci clar nu se mai justifica investitia in mobilier adecvat pentru salile de clasa destinate celor de 5-6 ani.
sibip spune:
Eu personal m-as simti inselata daca de la anul s-ar renunta la pregatitoare. Ori e alba, ori e neagra. Nu fiecaruia cum ii tuna.
grigutza spune:
Ai dreptate Sibip, ma incearca deja un sentiment asemanator cand aud ca de la anul se schimba iar...
fiona67 spune:
Personal as prefera sa se renunte la clasa pregatitoare in actualele conditii. In primul rand ar trebui marit spatiul in scolile solicitate, sa se mai construiasca altele noi si sa se schimbe sistemul de predare. Sa fie profesori buni in scoli, capabili sa predea interactiv nu sa dicteze lectii pe care elevul sa le invete pe dinafara!!
In actualul sistem spaga creste considerabil, si poate nu toti o sa avem de unde da. De viza de flotant nici nu mai zic, personal nici nu-mi dau seama cum sa fac rost de ea... Noi suntem arondati unei scoli care e pe locul 144 din 205, ca medie obtinuta la evaluarea nationala. Nici nu ma gandesc sa-mi duc copilul acolo, chiar nu intra in discutie.
In fiecare zona exista o scoala buna (chiar doua in cazul nostru) pe care parintii o au in vedere, nimeni nu-si duce copilul la 10 km de casa in clasele primare. Ma rog, aproape nimeni...
Parintii trebuie sa aiba dreptul sa aleaga scoala pe care o vor pentru copiii lor, iar aceasta sa se dezvolte natural pe masura cererii pe care o are - spatiu, calitatea profesorilor, etc.