reintoacerea pregatitoarei la gradinite
Asta seara,la B1TV noul posibil ministru al educatiei D-na Andronescu a anuntat ca va readuce clasa pregatitoare in gradinite....WOW!!!
Raspunsuri
Fomalhauti spune:
Si va lasa elevii sa copieze la bac?!
Si, totusi, noi, romanii, avem un anume stil. Care nu ne face bine.
Pare fara legatura dar am fost recent la Budapesta. Cu tot comunismul lor ei au pastrat statuile tuturor regilor lor. Apoi, dupa ce a picat comunismul, au adunat statuile comuniste (inclusiv ale lui Stalin!) si au facut un parc, obiectiv turistic. Mai au plimbare cu trabantul prin oras si cina intr-un bloc comunist - ca atractii turistice. Adica altii stiu sa faca ceva cu trecutul lor, sa foloseasca intr-un fel chiar si ce a fost rau (ca sa nu mai vorbim de ce a fost bun).
Noi, avem ambitia de a schimba tot. De fapt, de a schimba toate aparentele....
Nu sunt fan PDL, nici USL, am mai scris pe aici, sunt toti o apa si un pamant (dovada "traseismul politic"). Dar e normal ca dupa un guvern sa trecem mai departe, nu sa ne intoarcem, sa schimbam tot, pentru motivul ca ceva a fost facut de "gresitul" guvern anterior.
Funeriu a facut cate ceva. Nu sunt neaparat de acord cu clasa 0, adica nu am fost de la inceput. Fiul meu implineste 6 ani in a doua jumatate a lunii august si nu e deloc-deloc un copil de scoala. S-a spus ca nu e chiar scoala clasa pregatitoare, e un fel de gradi...
Una peste alta s-a schimbat ceva. De exemplu, din cate am auzit, scoala unde suntem noi inscrisi a angajat invatatoare (sau le-a ales si le pregateste pentru a prelua clasa 0). Au fost repartizate (presupun) niste bugete. Pe de alta parte s-au reorganizat si gradinitele, stiu ca asta nu s-a discutat pe aici, dar fiind direct interesata stiu ca gradinitele de stat primesc acum si copii sub 3 ani si, din nou, am inteles ca exista o pregatire speciala (educator-puericultor, parca suna). Toate lucrurile asta s-au facut. Le schimbam peste un an doar fiindca le-a facut cineva de la PDL?! Si cei de la PDL sunt tampiti, nu isteti ca cei de la USL?!
Ce se intampla cu invatatoarele angajate? Ce se intampla cu mobilierul special cumparat de scoli? (Pe bani publici, desigur.)
Funeriu spunea ca eram, inaintea clasei 0, una din tarile europene in care invatamantul incepea tarziu. Dar asta nu mai are importanta, daca a zis-o Funeriu. Ba, mai mult, este gresit.
Eu cred ca anul asta a fost mai bine cu intrarea in clasa intai (si zero). Adica, pana acum la anumite scoli se intra strict pe pile si bani. Acum, cel putin cei care locuiesc langa o scoala au intrat automat (daca au dorit). Apoi, asa cum am mai scris, s-a aflat oficial care sunt scolile dorite si care sunt cele mai putin cautate. Si s-au facut clase, uneori foarte multe, la scolile dorite. Doamna Andronescu vrea sa schimbe si asta?
Printre altele, dupa scandalul de la Goethe, domnul Funeriu sau domnul nu-stiu-cum din guvernul MRU a spus ca va face mai multe clase de germana anul viitor. Nici asta nu vrea sa faca doamna Andronescu? De ce?
Dar, da, ma astept sa se intample toate astea, traim in Romania. Si ma astept si sa se copieze la bac. Si apoi sa apara doamna Andronescu si sa spuna: "vedeti ce rezultate bune sunt la bac-ul MEU, nu jumatate picati ca la Funeriu." Bravooooo
anya spune:
Iar figuri de trista amintire...Iar ne intoarcem in timp cu cativa ani...si nu in timpuri fericite.
In loc sa facem scolile mai primitoare, sa fie ok si pentru pitici, mutam pregatitoarea inapoi. Copiii nu pricep prea multe, dar parintii vor fi bulversati.
Tocmai anuntasera pt anul viitor sustinerea sportului in scoli - si zau ca e mare nevoie, anuntasera continuarea programului "saptamana altfel" - program care a prins f bine la copii... Incepea si scoala sa prinda viata.
grigutza spune:
Este doar un zvon. Am auzit multe astfel de zvonuri aruncate de oamenii politici, ca "asi" in jocul de care mi-e tare lehamite numit campanie electorala. Sunt apolitica si pot sa afirm ca Fomalhauti are dreptate: toti sunt "o apa si-un pamant": PDL, USL...etc. Sigur vazand nemultumirile parintilor la introducerea noii legi unii incearca sa profite: legea nu e buna sa o schimbam! Dar culmea e ca legea de fapt e buna si oamenii nu o aplica uneori corect.
Personal vechea lege ma avantaja, in anul ce urma as fi dus amandoi copii in acelasi loc dimineata: unul la grupa mica si celalalt la grupa pregatitoare. Acum urmeaza sa fac doua drumuri in directii diferite fata de domiciliu, la intoarcere la fel. La gradinita era bine si pentru ca mai avea cel mare un program ok cu somnul de dupa amiaza, ceea ce la scoala nu se ofera.
Cu toate acestea tot am puterea sa fiu obiectiva si sa spun ca legea este buna si oricine este viitorul ministru sa incerce sa imbunatateasca, sa propuna masuri care sa ofere copiilor conditii bune, siguranta in scoli etc. nu sa schimbe ceva doar pentru ca nu a fost ideea lui.
Da admit ca am un copil in asa zisa generatie de sacrificiu, prima generatie de clasa pregatitoare, dar macar sper ca dupa cativa ani in care se mai corecteaza, se mai ajusteaza, legea devine buna pentru copii generatiilor urmatoare. Trebuie sa incetam sa ne mai gandim doar la noi si cum ne afecteaza/avantajeaza o lege. Sa privim in perspectiva, sa dam o sansa acestei tari fiind fiecare mai increzator si mai dispus sa accepte schimbarea, oricat de neplacuta pare in faza de inceput.
Fomalhauti spune:
Hai ca azi nu mai vine! Vine Marga sau unul nou-nout (pentru mine, eu nu am mai auzit de el).
Poate si-au dat si ei (Ponta&co) seama ca prea a dat declaratii tampite (Andronescu). Mama chiar a auzit "undeva" ca "cineva" a zis ca o sa scoata camerele de supraveghere la bac. Zic si eu, poate inteleg si ei cate ceva.
Androix spune:
Nou pentru tine, e chiar mai antic decat abramburica. Oricum parca traim un vis urat. Chiar nu putem decat sa rotim aceeasi incompetenti cand unii cand altii ca sa incurce si sa descurce, sa faca si sa desfaca. Niste idioti.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
diana_jors spune:
Eh, e cineva nou-nout, si eu personal cred ca o sa scoata camerele de la BAC imi pare un fel de situatie de lup paznic la oi
claujro spune:
Avand in vedere ca noul ministru este presedinta Asociatiei Universitatilor Private...voi ce credeti? Vor mai fi camere la BAC?
grigutza spune:
Off off ...e de rau! Azi unul, maine altul. Si toate cadrele didactice, parintii, elevii... fiecare cu intrebarile lor, asteptarile lor asista neputinciosi la parada ministrilor , care mai de care mai cu initiativa in a schimba ceva.
claujro spune:
http://www.gandul.info/news/greselile-gramaticale-din-cv-ul-prof-univ-dr-corina-dumitrescu-rectorul-de-la-dimitrie-cantemir-nominalizat-pentru-portofoliul-educatiei-9586605
D-nei ii place innotul....