Probleme cu cumnata
Raspunsuri - Pagina 3
DenyAnd spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus PS: ma amuza sa ma gandesc ce a facut cumnata ta cu cadourile de la tine...vrei cateva idei? |
Da, da, eu vreau
Stiu ca nu mie mi-e adresata intrebarea, dar chiar sunt curioasa
Cam in asa situatie sunt si eu cu cumnata mea(mai corect spus cu fratmiu), dar diferenta dintre mine si Elena, eu ii las in pace si nu ma bag in viata lor decat cand cere ea ajutorul ei de la mine.
Cu fratemiu nici buna ziua nu-mi da
edit later: ma iertati ca am dat buzna aici
ramiris spune:
citat din mesajul lui S_Elena Nu fortez pe nimeni sa gandeasca in felul meu.Dar mi se pare nedrept sa nu accepti familia sotului tau in niciun fel in conditiile in care ai fost ajutat de familia respectiva in mii de moduri.Mi se pare nedrept fata de sot. |
Atata vrewme cat sotul accepta situatia si pozitia sotiei nu vad de ce cineva din afara ar avea dreptul sa considere drept sau nu.
Ajutorul dat de familie banuiesc ca nu a fost conditionat de contact social obligatoriu ca "plata".
Mi se pare incorect sa ajuti pe cineva ca apoi sa-i scoti ochii ca nu face si nu drege in contul ajutorului. Pana la urma familia a ajutat in primul rand membrul familiei (fiu/frate) si nu pe cel prin alianta (nora/cumnata).
Nu poti obliga pe cineva sa te placa si sa petreaca timp cu cu tine si mi se pare absolut ciudat felul in care pui problema. Mai clar decat ti s-a transmis mesajul nu se putea, se pare ca nu poti accepta. Esti ruda de sange cu fratele tau, el isi petrece timp cu voi. Mai ales ca ea e insarcinata acum cred ca ar fi momentul sa-ti vezi si tu de viata ta asa cum ei isi vad de-a lor.
Nu e obligatoriu sa te iubesti si sa te vizitezi cu toata lumea cu care esti intamplator inrudit. Un semn de intelepciune ar fi sa accepti situatia si sa-i lasi in pace, chiar si o discutie cu fratele tau pe tema asta ar putea sa le creeze probleme artificiale in familie si e absolut incorect. Sau mai rau, ar putea ca in curand sa se rareasca si intalnirile cu fratele. Pentru ca iti convine sau nu, ea si copilul sunt acum familia lui!!!!
Jasmeen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Atata vrewme cat sotul accepta situatia si pozitia sotiei nu vad de ce cineva din afara ar avea dreptul sa considere drept sau nu. Ajutorul dat de familie banuiesc ca nu a fost conditionat de contact social obligatoriu ca "plata". Mi se pare incorect sa ajuti pe cineva ca apoi sa-i scoti ochii ca nu face si nu drege in contul ajutorului. Pana la urma familia a ajutat in primul rand membrul familiei (fiu/frate) si nu pe cel prin alianta (nora/cumnata). Nu poti obliga pe cineva sa te placa si sa petreaca timp cu cu tine si mi se pare absolut ciudat felul in care pui problema. Mai clar decat ti s-a transmis mesajul nu se putea, se pare ca nu poti accepta. Esti ruda de sange cu fratele tau, el isi petrece timp cu voi. Mai ales ca ea e insarcinata acum cred ca ar fi momentul sa-ti vezi si tu de viata ta asa cum ei isi vad de-a lor. Nu e obligatoriu sa te iubesti si sa te vizitezi cu toata lumea cu care esti intamplator inrudit. Un semn de intelepciune ar fi sa accepti situatia si sa-i lasi in pace, chiar si o discutie cu fratele tau pe tema asta ar putea sa le creeze probleme artificiale in familie si e absolut incorect. Sau mai rau, ar putea ca in curand sa se rareasca si intalnirile cu fratele. Pentru ca iti convine sau nu, ea si copilul sunt acum familia lui!!!! |
Buna seara, la toata lumea...sincera sa fiu il deplang pe barbatul care deja gandeste cu mintea sotiei...nu iau partea nimanui in aceasta discutie, si nu as fi intervenit, lucru pentru care imi cer scuze, de altfel, daca nu as fi observat tendinta regretabila de a bagateliza rolul familiei de obarsie, lucru care se observa din pacate, din ce in ce mai mult, in societatea de astazi...spre deosebire de trecut, cand cuvantul MAMA era scris cu majuscule in inima oricarui copil, orice varsta ar fi avut...nurorilor de astazi le pasa prea putin de acest cuvant, uitand ca vor fi ele insele in acest rol, peste cativa ani...si nu numai mama, tatal, ci si sora, fratele, familia de obarsie nu o poti inlocui niciodata, sangele apa nu se face, orice ar spune oricine ar spune...nu exclud cazurile particulare, insa nu putem generaliza, asa cum se tinde in acest subiect... cum adica, daca sotul este multumit de sotia sa, este treaba mamei, cum se descurca, (fie si doar sentimental)?...si sa mai zica si merci?...pai, cum sa va zic, dar sotiile - astazi sunt sotii, maine pot fi ex-sotii (nu ma refer la copii!), insa MAMA numai una este si nu este la infinit, la un moment dat nu va mai fi, va fi doar o mare tristete si un imens regret!...va doresc mai multa compasiune, altruism si rabdare...
ramiris spune:
citat din mesajul lui Jasmeen Buna seara, la toata lumea...sincera sa fiu il deplang pe barbatul care deja gandeste cu mintea sotiei...nu iau partea nimanui in aceasta discutie, si nu as fi intervenit, lucru pentru care imi cer scuze, de altfel, daca nu as fi observat tendinta regretabila de a bagateliza rolul familiei de obarsie, lucru care se observa din pacate, din ce in ce mai mult, in societatea de astazi...spre deosebire de trecut, cand cuvantul MAMA era scris cu majuscule in inima oricarui copil, orice varsta ar fi avut...nurorilor de astazi le pasa prea putin de acest cuvant, uitand ca vor fi ele insele in acest rol, peste cativa ani...si nu numai mama, tatal, ci si sora, fratele, familia de obarsie nu o poti inlocui niciodata, sangele apa nu se face, orice ar spune oricine ar spune...nu exclud cazurile particulare, insa nu putem generaliza, asa cum se tinde in acest subiect... cum adica, daca sotul este multumit de sotia sa, este treaba mamei, cum se descurca, (fie si doar sentimental)?...si sa mai zica si merci?...pai, cum sa va zic, dar sotiile - astazi sunt sotii, maine pot fi ex-sotii (nu ma refer la copii!), insa MAMA numai una este si nu este la infinit, la un moment dat nu va mai fi, va fi doar o mare tristete si un imens regret!...va doresc mai multa compasiune, altruism si rabdare... „Einen Fehler begangen haben und ihn nicht korrigieren: Erst das ist ein Fehler.“(Konfuzius) |
Jasmeen, unde in acest subiect era vorba de atitudinea norei fata de soacra (mama sotului)? Nu stiu ce suparari ai insa aici se discuta despre doua cumnate, una dintre ele isi vede fratele dar tine neaparat sa socializeze si cu sotia acestuia care se pare ca nu doreste acest lucru.
De aici pana la ce-ai scris tu e cale lunga. Iar aia cu " azi sunt sotii maine sunt ex-sotii" e de mare angajament si sensibilitate, eu as prefera sa fie fi-mio fericit chiar daca ma vede mai rar decat sa schimbe nevestele ca pe sosete pana gaseste una care sa ma iubeasca pe mine.
N-am facut copil ca sa-l leg de mine cu forta la maturitate, daca am facut ce trebuie si l-am crescut cu cap o sa tina la legatura cu mama si cu familia, daca nu face treaba asta inseamna ca ori am gresit undeva (daca asta vroiam sa-i imprim) ori pur si simplu viata lui are un curs in care nu avem loc. Pot sa traiesc cu asta atata timp cat el duce viata pe care si-o doreste si e fericit. Oricand are nevoie de mine o sa fiu acolo pentru el dar nu cu forta si nu cu conditii meschine "ti-am dat, esti obligat sa vii...".....
Iar sotul din povestea de acum mi se pare ca gandeste cu capul lui, isi impaca si sotia si familia doar ca sora-sa tine mortis sa faca dragoste cu sila si cu cumnatica...
JuliaSM spune:
Cu tot respectul, Jasmeen, esti deja soacra sau pe cale de a deveni?
MAMA e numai una, e drept, insa numarul sau importanta soacrei si a cumnatilor pentru mine nu conteaza, mai mult decat conteaza sotul si copiii mei. MAMA mea sta la casa ei, MAMA lui sta unde ii e locul, eu, asemenea.
monicabo spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Jasmeen
Buna seara, la toata lumea...sincera sa fiu il deplang pe barbatul care deja gandeste cu mintea sotiei...nu iau partea nimanui in aceasta discutie, si nu as fi intervenit, lucru pentru care imi cer scuze, de altfel, daca nu as fi observat tendinta regretabila de a bagateliza rolul familiei de obarsie, lucru care se observa din pacate, din ce in ce mai mult, in societatea de astazi...spre deosebire de trecut, cand cuvantul MAMA era scris cu majuscule in inima oricarui copil, orice varsta ar fi avut...nurorilor de astazi le pasa prea putin de acest cuvant, uitand ca vor fi ele insele in acest rol, peste cativa ani...si nu numai mama, tatal, ci si sora, fratele, familia de obarsie nu o poti inlocui niciodata, sangele apa nu se face, orice ar spune oricine ar spune...nu exclud cazurile particulare, insa nu putem generaliza, asa cum se tinde in acest subiect... cum adica, daca sotul este multumit de sotia sa, este treaba mamei, cum se descurca, (fie si doar sentimental)?...si sa mai zica si merci?...pai, cum sa va zic, dar sotiile - astazi sunt sotii, maine pot fi ex-sotii (nu ma refer la copii!), insa MAMA numai una este si nu este la infinit, la un moment dat nu va mai fi, va fi doar o mare tristete si un imens regret!...va doresc mai multa compasiune, altruism si rabdare... „Einen Fehler begangen haben und ihn nicht korrigieren: Erst das ist ein Fehler.“(Konfuzius) |
este valabil si pentru gineri chestia asta? Sa-si accepte socrii, familia de obarsie a sotiei, sau doar pt nurori?
Am impresia ca parca doar mamei baiatului i se cuvine respect, nu si mamei fetei... asa reiese din toate sfaturile si zicerile: sotiilor li se tot dau sfaturi cu privire la soacre, sotilor nu; mama e numai una, sotia poate fi ex-sotie (dar de sot nu se zice ca poate devenit ex-sot, cf aceluiasi principiu de viata) etc...
Am dat exemplu privind mama, dar insa e valabil si la tati, frati, veri etc (adica si alti membri ai familiei de origine)
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Jasmeen spune:
citat din mesajul lui balanta_tm Cam asa sunt eu cu soacra: vreau sa am cat mai putine tangente cu ea si o evit cat pot de mult (evident ca am motivele mele). N-am nimic impotriva ca sotul meu sa o vada saptamanal, sa vorbeasca cu ea zilnic la telefon, sa o ajutam financiar, etc. Dar nu o sun, nu ii trimit cadouri, nu o chem pe la noi (in 9 ani de cand sunt cu fiul ei, ne-a vizitat de 2 ori), nu incerc sa mentin nici un fel de relatie cu ea. O respect, dar de la distanta. Stiu ca nu este incantata de situatia asta, dar este problema ei. Ar trebui sa fie multumita ca isi vede fiul saptamanal si ca este ajutata cu ce are nevoie; multi parinti nu au norocul asta. |
...ramiris, uite aici... am spus de la inceput ca nu iau nimanui partea, insa m-a uimit cum i s-a raspuns, unanim, Elenei...fara nici un doar si poate!...pacat ca majoritatea gandeste in acest mod...
Julia, nu, nu sunt nici soacra si nici nu voi fi, inca ceva timp de-acum incolo, sper cel putin, insa am avut la viata mea, doua soacre, si le-am respectat dragostea pentru fii lor, ca si dragostea lor pentru ele...bineinteles ca nu pledez pentru a lega copiii de mine, insa vrei nu vrei, nu exista relatie mai stransa decat cea dintre mama si copilul ei, in definitiv, acest forum sta el insusi marturie - si stiu cat am regretat, cand nu am mai avut prilejul sa pot face ceva pentru mama, oricat de greu ar fi fost, pentru ca nu mai era, sa-mi ceara...am cautat o postare echilibrata, in acest thread, si nu am gasit decat unilaterale, de aceea am postat, daca am deranjat, imi cer scuze...o seara buna!
Jasmeen spune:
citat din mesajul lui monicabo este valabil si pentru gineri chestia asta? Sa-si accepte socrii, familia de obarsie a sotiei, sau doar pt nurori? Am impresia ca parca doar mamei baiatului i se cuvine respect, nu si mamei fetei... asa reiese din toate sfaturile si zicerile: sotiilor li se tot dau sfaturi cu privire la soacre, sotilor nu; mama e numai una, sotia poate fi ex-sotie (dar de sot nu se zice ca poate devenit ex-sot, cf aceluiasi principiu de viata) etc... Am dat exemplu privind mama, dar insa e valabil si la tati, frati, veri etc (adica si alti membri ai familiei de origine) Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008) www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua Povestea sarcinii si a nasterii Andreei Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
... Monica, este universal valabil, cu siguranta, imi doresc acest lucru, cel putin, ca mama de fete si de baiat...imi pare rau daca am dat impresia ca ma refer doar la nurori, am scris asa, pentru ca in subiect era vorba de o sotie, nu de un sot...
balanta_tm spune:
jasmeen, nu am inteles ce te-a socat din mesajul meu. Uite, repet: din niste motive f clare, eu nu doresc sa am tangente cu soacra mea (daca o vad de cateva ori pe an, este suficient), insa sotului meu nu i-am spus vreoadata sa nu mearga la ea saptamanal sau m-am opus sa o ajutam financiar. Si da, este un noroc pt ea ca are copilul in acelasi oras cu ea, ca il vede saptamanal si ca este si ajutata cu ce are nevoie. Sunt copii care locuiesc la mii de km distanta de parinti si care ii vad f f rar si nici nu ii pot ajuta cu nimic.
ramiris spune:
citat din mesajul lui Jasmeen ...ramiris, uite aici... am spus de la inceput ca nu iau nimanui partea, insa m-a uimit cum i s-a raspuns, unanim, Elenei...fara nici un doar si poate!...pacat ca majoritatea gandeste in acest mod... |
Mie ce face Balanta mi se pare demn de lauda si cred ca face asta din dragoste si respect pentru sot. Are motivele ei pentru care a limitat contactul cu parintii sotului, motive pe care si sotul le accepta si le respecta asa cum ea accepta si respecta ca sotul sa-si viziteze saptamanal mama si s-o ajute in mod regulat. Ce e urat in asta, cum s-a interpus Balanta in relatia sotului cu familia lui? Asa cum am spus, mi se pare de laudat si o abordare inteleapta pentru situatiile in care chiar nu exista "chimie" intre mama si sotie.
Elenei i s-a raspuns unanim pentru ca e greu de inteles de ce cineva ar vrea sa se imprieteneasca cu altcineva cu forta. Relatiile de rudenie prin alianta nu presupun socializare in mod obligatoriu iar Elenei i s-a transmis foarte delicat dar extrem de clar ca sotia fratelui ei nu isi doreste o relatie mai apropiata. Cu toate astea ea ii da inainte ca "are probleme cu cumnata"? Singura ei problema e ca nu stie sa pastreze distanta atunci cand cineva tine la propria intimitate.
Iar Elena se vede regulat cu fratele ei, nu inteleg unde e problema daca cumnata e mai rezervata? O avea motivele ei si pana la urma a avut delicatetea sa nu-si puna mainile in sold ci sa-i transmita in mod delicat mesajul. Acum daca Elena nu vrea sa priceapa.... sa nu priceapa.