Probleme cu cumnata
Raspunsuri - Pagina 4
Jasmeen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm jasmeen, nu am inteles ce te-a socat din mesajul meu. Uite, repet: din niste motive f clare, eu nu doresc sa am tangente cu soacra mea (daca o vad de cateva ori pe an, este suficient), insa sotului meu nu i-am spus vreoadata sa nu mearga la ea saptamanal sau m-am opus sa o ajutam financiar. Si da, este un noroc pt ea ca are copilul in acelasi oras cu ea, ca il vede saptamanal si ca este si ajutata cu ce are nevoie. Sunt copii care locuiesc la mii de km distanta de parinti si care ii vad f f rar si nici nu ii pot ajuta cu nimic. |
balanta, nu as fi dat quote la postarea ta, daca nu ma intreba ramiris, de unde pana unde...din simplul motiv pentru ca am postat doar din motivul pe care l-am expus mai sus, m-a izbit dezechilibrul din raspunsuri, in asa masura unilateral, incat Elena nici nu a mai intrat...repet, nu zic ca nu sunt si exceptii, insa nu putem generaliza, cum s-a generalizat in mai toate raspunsurile...gata, Elena a fost acuzata ca nu accepta pareri contrare parerii ei - sper insa ca sunt acceptate aici, toate parerile...
ancamak spune:
Elena, o situatie asemanatoare am si eu cu a mea cumnata( sora sotului meu). Intr-o perioada am fost foarte apropiate dar ceva s-a intamplat.Eu nu imi bat capul cu cadouri. De Craciun a cumparat cadouri pentru toata lumea, mai putin mie. Dar asta e, incerc sa nu pun prea mult la suflet si sa merg inainte. Toata lumea spune ca este inca cu mintea imatura( 25 de ani)
JuliaSM spune:
Ramiris,e vorba de Balanta, nu de mine, desi nici situatia mea nu e tare diferita.De cand ne stim, ne-am vazut de 5 ori in 6 ani, nu pentru ca nu as fi acceptat-o eu, ci viceversa.Mie mi-e ideal asa,daca ea nu ma vrea, n-o vreau nici atat, sotul meu ii viziteaza cand are ocazia, fara a insista sa mergem impreuna, pentru ca nici pe mine, nici pe soacra-mea nu ne dau afara din casa iubirea pentru cealalta.E MAMA lui, nu-s obligata s-o adopt, prin casatoria cu fii-su.
ramiris spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Ramiris,e vorba de Balanta, nu de mine, desi nici situatia mea nu e tare diferita.De cand ne stim, ne-am vazut de 5 ori in 6 ani, nu pentru ca nu as fi acceptat-o eu, ci viceversa.Mie mi-e ideal asa,daca ea nu ma vrea, n-o vreau nici atat, sotul meu ii viziteaza cand are ocazia, fara a insista sa mergem impreuna, pentru ca nici pe mine, nici pe soacra-mea nu ne dau afara din casa iubirea pentru cealalta.E MAMA lui, nu-s obligata s-o adopt, prin casatoria cu fii-su. |
Hai c-am editat, imbatranesc e clar....
Si eu merg pe acelasi principiu, decat sa ne scoatem ochii mai bine ne vedem mai rar si pastram aparentele. La mine e mai greu sa se duca sotul la parinti fara mine, nu ca vrea neaparat sa merg si eu ci mai nasol, vrea si el sa stea acasa... zici ca-mi trimit copilul la scoala :).
marius spune:
citat din mesajul lui Jasmeen .... m-a izbit dezechilibrul din raspunsuri, in asa masura unilateral, incat Elena nici nu a mai intrat...repet, nu zic ca nu sunt si exceptii, insa nu putem generaliza, cum s-a generalizat in mai toate raspunsurile...gata, Elena a fost acuzata ca nu accepta pareri contrare parerii ei - sper insa ca sunt acceptate aici, toate parerile... „Einen Fehler begangen haben und ihn nicht korrigieren: Erst das ist ein Fehler.“(Konfuzius) |
Acum desigur fiecare isi spune opinia iar daca opiniile spuse sunt asemanatoare intr-o proportie covarsitoare pentru mine (cel putin) devine o informatie de care tin cont ca atare. In egala masura nu sunt genul care sa spuna ceva contrar altora de dragul echilibrului de posibilitati. Mi se pare corect ca fiecare sa isi spuna pararea la modul sincer iar de aici tot fiecare va proceda in consecinta.
As dori de asemenea sa precizez faptul ca de exemplu la mine in familie (atata cat mai exista) este acest stil de a ne avea unii pe altii este acest model dar sa fim bineintelesi ese de comun acord asumat. Nimeni nu este fortat de nimeni, nu se fac calcule de asteptari, aprecieri si asa mai departe. Asa cum am mai spus orice relatie presupune doua parti liber asumate. Iar bunul simt (pentru mine) imi spune ca daca nu se stabileste in mod liber o relatie nu o fortezi. In find este si o chestiune de demnitate la urma urmei, de respect fata de cealalta parte.
PS
Am avut si eu aceeas senzatie stranie citindu-ti postarea legata de mama/copil. Nu vad legatura cu subiectul cumnat/cumnata.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Rufus spune:
citat din mesajul lui Jasmeen ...sincera sa fiu il deplang pe barbatul care deja gandeste cu mintea sotiei...nu iau partea nimanui in aceasta discutie, si nu as fi intervenit, lucru pentru care imi cer scuze, de altfel, daca nu as fi observat tendinta regretabila de a bagateliza rolul familiei de obarsie, lucru care se observa din pacate, din ce in ce mai mult, in societatea de astazi...spre deosebire de trecut, cand cuvantul MAMA era scris cu majuscule in inima oricarui copil |
Mi-a placut cum pui problema...sunt barbat, nu?
Cred totusi ca in cazul de fata e de discutat, pentru ca nu cunoastem decat jumatate din "relatie" (celalata, cumnata, nu s-a pronuntat...) si chiar jumatatea asta nu suna grozav. Cand pui in fata problema cadourilor...mi se pare gresit. Cred ca Elena a vrut sa spuna ca ea a incercat sa fie draguta cu cumnata, i-a trimis cadouri...da' aia nu si nu. Asa ca a sistat darnicia pe degeaba.
Mie mi se pare ca exista lucruri nespuse in "speta" asta pentru ca, in mod normal, un om nu rupe legaturile cu alti oameni doar ca e/nu e soare afara.
Marius, Elena a introdus colateral (si Jasmeen a sesizat) problema cumnata-familie. De aici vine copil/mama, adica ruperea relatiei lor prin influienta sotiei. Eu nu sunt prea lamurit, insa, care-i reactia fratelui.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
CorinaDani spune:
asa cum bine spune o vorba, nu iese fum fara foc. cine stie ce o fi deranjat-o pe cumnata, de evita pe cat posibil contactele si vizitele cu elena si soacra. poate ca nu au fost de acord cu alegerea facuta de fratele elenei, cu casatoria in sine, poate au existat discutii...cine stie.
elena, cat timp petreceai tu cu fratele inainte de a se casatori cu cumnata ta, cat de des va vedeati/vizitati ? aveati o relatie foarte apropiata ? l-ai intrebat vreodata pe fratele tau care este motivul acestei atitudini din partea sotiei lui ?
oh, ar mai fi o varianta : poate cumnata ta nu-l suporta pe sotul tau, de aceea evita sa va cheme in vizita sau la zilele de nastere. e posibil orice pe lumea asta...
si unei femei insarcinate sa stii ca nu-i mai arde de vizite si restaurante. e obositor sa stai pe scaun, in fum de tigara (cum e la multe restaurante, din pacate), sa socializezi cand de fapt iti vine sa stai intinsa, etc.
emanouela spune:
da, tu ai o problema care te deranjeaza, problema cu cumnata...e bine punctat e problema ta, tu o ai, ea poate sa nu aiba nici o problema, doar ca nu va doreste in preajma....si nu vad de ce te pui bat la decizia ei. indarjirea asta a ta de a 'uni' nu e deloc constuctiva. fiecare om e liber sa-si aleaga pe cei ce-i are in preajma....parintii si fratii nu ii poti alege, in rest....pe oricine. te-ai gandit?! poate nu ii face bine prezenta ta ...si e libera sa se protejeze, asa cum considera ea.....la fel cum si tu o faci cu alte persoane.
tanima_i2002 spune:
Elena, de ce consideri tu ca e obligata sa va invite la ziua ei? Sau...de ce crezi ca ai tu vreo obligatie de a-i trimite cadou? De ce iti faci atatea scenarii si nu o suni pe ea sa o intrebi aceste lucruri si sa rezolvi personal eventualele probleme? Poate ca are si ea motivele ei sa se tina departe de voi. In plus, eventuale probleme intre voi si ea cred ca ar trebui sa le medieze fratele tau, poate ca tocmai el este problema? Tu la restaurant l-ai invitat pe el sau pe ea? Poate ea nici nu stia de invitatie!!! Fac si eu un scenariu. Daca chiar ai ceva pe suflet poate ar trebui sa ii spui ca te doare raceala ei si ti-ai dori sa fie alta relatia voastra, desi trebuie sa ii respecti si ei modul de a trai, poate pur si simplu nu ii place aglomeratia de neamuri in viata ei/a lor.
Legat de ce spunea cineva aici ca mama ramane mama iar sotii pot fi mai multe, dund de-a dreptul socata.
Nu spun ca mama nu trebuie sa mai aibe relatie cu copilul casatorit ci ca si in Biblie legat de casatorie se precizeaza ca sotul va lasa pe mama si pe tatal sau si se va uni cu sotia sa. Prin asta eu inteleg ca trebuie ca parintii sa le respecte deciziile copiilor casatoriti si ca atunci cand relatiile intre mama si copil sunt unele normale si de bun simt si intre copii casatoriti si socrii/parinti vor fi la fel. Nu inteleg de ce unele mame vor sa isi controleze copii si nu pot sa le rupa cordonul ombilical. Cred ca multe dintre casatorii se termina din cauza socrilor sau a altor persoane din familie care isi cam baga coada intre cei doi soti si incearca sa le controleze/conduca caminul. Este regretabil cand parintii nu stiu sa le dea drumul copiilor in lume.