Probleme cu cumnata

Probleme cu cumnata | Autor: S_Elena

Link direct la acest mesaj

Am o problema care ma deranjeaza: cumnata mea nu ma invita pe mine si pe sotul meu la ziua ei desi i-am trimis cadou, nu ma suna pe mine si nici pe mama mea.Eu ma intalnesc doar cu fratele meu, dar nu cu ei ca familie, desi nu ne-am certat niciodata.Ultima oara cand i-am invitat la un restaurant fratele meu a venit singur si ea il suna sa vina acasa.Ii dau deseori cate ceva drept cadou,pentru ca-mi face placere,dar ea nu-mi multumeste niciodata.De primit ceva de la ea nici nu poate fi vorba.Fiindca anul asta iar am patit-o cu invitatia la ziua ei desi am dat cadou am decis ca de acum sa nu-i mai dau nimic.Nu am vrut sa facem discutii in familie nici eu nici parintii mei, cu atat mai mult acum cand ea asteapta un copil.Dar situatia devine insuportabila.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Dragoste cu forta nu se poate. Fiecare la casa lui si minimul de contact cu ea, pentru aparente si conveniente. Daca te straduiesti prea mult, e posibil sa se retraga si mai tare, crezand ca vrei sa o convingi de ceva sau ca urmaresti un scop anume.
Lasa timpul si faptele sa vorbeasca, daca o fi sa va apropiati una de cealalta, politica pasilor marunti e de dorit, decat o dragoste mare, urmata de o paruiala pe masura.
Gardurile bune fac vecini buni, zice englezul( good fences make good neighbours), ce-ti trebuie tie cumnata? Destul ca ai o familie cu sotul tau, aici tre' sa fie armonie si pace, in rest...Dumnezeu cu mila.N-o sa impaci, nici n-o sa imblanzesti pe toata lumea.Cumnata e problema fratelui tau ( si numai daca o vede el ca pe o problema!), nu a ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Elena, nu inteleg unde e problema si ce nu e clar: cumnata nu vrea sa aibe de a face cu familia sotului ei si se comporta ca atare. Lucrurile sunt cat se poate de clare si voi (tu si parintii tai) ar trebui sa ii respectati decizia de a nu interactiona.
Probabil ca are motivele ei (chiar daca voi nu le stiti) pt care ea nu vrea sa aibe realtii cu cei din familia sotului.
Cam asa sunt eu cu soacra: vreau sa am cat mai putine tangente cu ea si o evit cat pot de mult (evident ca am motivele mele). N-am nimic impotriva ca sotul meu sa o vada saptamanal, sa vorbeasca cu ea zilnic la telefon, sa o ajutam financiar, etc. Dar nu o sun, nu ii trimit cadouri, nu o chem pe la noi (in 9 ani de cand sunt cu fiul ei, ne-a vizitat de 2 ori), nu incerc sa mentin nici un fel de relatie cu ea. O respect, dar de la distanta. Stiu ca nu este incantata de situatia asta, dar este problema ei. Ar trebui sa fie multumita ca isi vede fiul saptamanal si ca este ajutata cu ce are nevoie; multi parinti nu au norocul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Poate ca ai dreptate.Dar ceea ce avem noi nu este nici macar o relatie de convenienta.Nu avem deloc o relatie si ceea ce ma supara este ca imi petrec putin timp cu fratele meu.

Mergi la inceput

Pentru balanta
Ciudat mod de a vedea o relatie.Nu vreau sa spun mai mult ca sa nu supar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Orice relatie presupune cel putin 2 parti. Intrucat sotia fratelui tau in mod direct sau indirect dar suficient de clar a dat sa se inteleaga ca nu doreste sa aiba cu tine nici un fel de relatie/contact mi se pare corect sa-i respecti dorinta. Nu reprezinta nici o obligatie de a avea sau de a nu avea contacte/relatii cu terte persoane chiar daca sunteti rude prin alianta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Eu cred ca a stabili un mimim contact cu familia sotului inseamna ca il respecti.Da, ai ales un sot si nu familia.Dar a-i respinge familia in mod repetat fara motiv nu-i produce sotului nicio fericire.

Mergi la inceput

Tu esti libera sa spui ce vrei, fiindca eu stiu ce e mai bine pt mine si mai ales stiu motivele pt care am pus limitele astea. Cata vreme nu am nimic impotriva sa o vada pe mama lui si sa o ajutam, nu este nimic in neregula.
Poate pt tine este un mod ciudat de a vedea o relatie, dar pt mine este un mod sanatos.

Edit: nu ai tu de unde sa stii daca am ales sa procedez asa "fara motiv". Si, mai ales, nu ai de unde sa stii ce il face pe sotul meu fericit. Ia-o mai incet cu saritul in concluzii cand e vorba de situatii pe care nu le cunosti.

Mergi la inceput

Atata timp cat sotul tau merge cu tine peste tot si este vesnic alaturi de tine in cadrul familiei tale ca sotie mie mi se pare normal ca tu ca sotie sa faci un minim efort.In felul asta sotul nu va avea nicio strangere de inima.

Mergi la inceput

Poate ca, e sanatos.Dar faptul ca ti-a gresit cu ceva nu inseamna ca nu face parte din familie.E familia ta si cred ca mai repede ar trebui sa iertam pe cei din familie.iti ierti prietenii? Daca da, de ce nu si soacra?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena

Atata timp cat sotul tau merge cu tine peste tot si este vesnic alaturi de tine in cadrul familiei tale ca sotie mie mi se pare normal ca tu ca sotie sa faci un minim efort.In felul asta sotul nu va avea nicio strangere de inima.

Eu nu am cerut sfaturi si pareri de la tine - nu am nevoie, pot decide singura. Si nu ma intereseaza ce ti se pare tie normal. Repet: nu te mai pronunta acolo unde nu cunosti.

Mergi la inceput